Redactia.ro
Home » Știri » Ordonanța militară nr. 7. Marcel Vela a anunțat sâmbătă noile prevederi: „Romania traverseaza una din cele mai dificile perioade”

Ordonanța militară nr. 7. Marcel Vela a anunțat sâmbătă noile prevederi: „Romania traverseaza una din cele mai dificile perioade”

GALERIE FOTO (3)

Ordonanța militară nr. 7 a fost anunțată. Ea va fi făcută public sâmbătă, conform premierului Ludovic Orban. Ce ar putea cuprinde noua ordonanță militară.

Ludovic Orban a declarat, sâmbătă dimineață, după ce s-a întâlnit cu ministrul de Interne, Marcel Vela la sediu MAI, că se va emite o nouă ordonanță. Documentul va fi anunțat sâmbătă și e a șaptea ordonanță militară de la instituirea stării de urgență.

Ordonanța Militară Nr. 7. Marcel Vela a îndemnat Disapora să facă sărbătorile în străinatate

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a transmis un mesaj românilor aflați în diaspora și i-a îndemnat să rămână în țările unde locuiesc, în perioada Paștelui. În acest fel, ei vor avea parte de sărbători „în liniște și pace”, a transmis demnitarul.

„Aș dori să fac un apel care frații noștri din diaspora. Dragi compatrioți, rămâneți acasă, în țările unde locuiți, și faceți acolo sărbătorile în pace și liniște. Din păcate, aici veți fi obligați să locuiți 14 zile în spațiile de carantinare instituționalizate. Vreau să mă asigur că știți adevărul despre situația din țară. Va pot garanta însă că vom ieși din această situație grea și că vom fi împreună. Dumnezeu să binecuvânteze România și pe dumneavoastră, dragi compatrioți de peste hotare, oriunde vă aflați”, a spus Vela, sâmbătă.

De altfel, și președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban au îndemnat românii care locuiesc în afara granițelor țării să nu revină acasă pentru a sărbători Paștele.

Marcel Vela a susținut, sâmbătă, o declarație de presă, în care a anunțat emiterea unei noi ordonanțe militare.

UPDATE! Marcel Vela anunță Ordonanța militară nr. 7

Se instituie carantina în Localitatea Țăndărei

Vela a precizat că din cei opt pacienți decedați în județul Ialomița, șate sunt tot din Țăndărei.

„Se instituie carantină pentru Țăndărei. Anunț cetățenii din Țăndărei că măsurile de verificare se realizează de către personalul structurilor Ministerului de Interne, în colaborare cu cele ale Ministerului Apărării. Vom aplica legea”, a subliniat Vela, într-o declarație de presă, în care a anunțat emiterea Ordonanței Militare numărul 7.

După intrarea în vigoare a documentului, în oraș vor putea intra și ieși doar mașinile de marfă, dar și cetățenii care lucrează în afara localității.

„Se instituie carantină pentru localitatea Ţăndărei. În localitatea carantinată vom permite intrarea şi ieşirea doar pentru transportul de marfă, pentru aprovizionarea populaţiei şi pentru persoanele care nu locuiesc în zona carantinată şi care desfăşoară activităţi economice sau în unele domenii, cum ar fi ordinea publică, securitate sanitară, domeniul sanitar, situaţii de urgenţă, administraţia publică locală, activităţile judiciare şi evident serviciile de utilitate publică, agricultură, pentru furnizorii de apă (…). Consiliul Județean Ialomița, primăria, consiliul local vor lua măsuri pentru asigurarea serviciilor de asistență socială și aprovizionarea cu aliemente de bază pentru persoanele fără aparținători sau alte forme de ajutor pentru persoanele care nu se pot deplasa. Este strict interzisă ieșirea și intrarea în Țăndărei prin alte zone decât cele publice”, a subliniat ministrul Vela.

Redăm din declarațiile Ministrului de Interne

– Romania traverseaza una din cele mai dificile perioade. Protejarea cetatenilor nostril e o prioritate care concentreaza eforturile tuturor. Distantarea sociala e unica solutie in acest moment. Stiu ca e extrem de greu. In aceasta luna are loc una din cele mai importante ale crestinatatii. Vom petrece intr-un mod atipic

– E greu. Va rugam sa respectati indicatiile si sa intelegeti ca acesta perioada va trece cu bine doar daca respectam regulile. Haideti sa luptam cu totii cu acest virus

– Scopul nostru comun e sa castigam razboiul cu acest virus perfid. – Am semnat astazi o noua ordonanta. Am semnat astazi o noua ordonanta militara pe care domnul Ludovic Orban a semnat-o

– Inainte de a va spune ce prevede ordonanta vreau sa va mai spun cateva lucruri. Trebuie sa adaptam masurile pentru a ne asigura ca diminuam la minim orice risc. Din pacate un alt factor care ne determina sa introducem o noua ordonanta este comportamentul unor oameni. Vreau sa le comunic. Legea e pentru toti si toti trebuie sa o respectam

Oprirea zborurilor

Avand in vedere ca multe tari au intrat in zona rosie am dispus oprirea zborurilor catre aceste tari in si din aceste tari, pentru o perioada de 14 zile, incepand de maine, ora 23 Avand in vedere ca multe tari au intrat in zona rosie am decis sa suspendam toate zborurile efectuate de operatori economici spre AUSTRIA, BELGIA, SUA, MAREA BRITANIE, OLANDA, TURCIA, IRAN, IRLANDA pentru o perioada de 14 zile incepand de data de maine.

Aceasta masura nu se aplica operatorilor de transport marfa, zboruri umanitare.. Aceste restrictii se aplica doar zborurilor comerciale. Ne-am gandit si am reststrictionat ca aceste zboruri nu se refera la zborurile medicale O alta prevedere se refera la prelungirea blocarii transportului catre Italia Austria Olanda si Turcia si din aceste tari catre Romania

Marcel Vela: „Avem si o veste buna.”

Am primit o solicitare pentru un transport si am introdus in OUG o masura privin zborurile efectuate de operatori pentru transpotul lucratorilor sezonieri din Romania spre alte state. Cu avizul autoritatilor competente. Aceste zboruri nu se refera la domeniul sanitar si a muncii din zonei asistentei sociale Pentru ca transportatorii sunt importanti am stabilit pentru conducatorii de masini cu masa mai mare de 4,5 ce nu prezinta simptome, o declaratie in care isi asuma cazarea, dar nu in familie. Ei nu trebuie sa nu aiba la intrarae in tara simptome de infectare cu coronavirus.

Am luat o decizie care ajuta traficul international si fluidizeaza traficul la granita conducatorii transport marfa nu vor mai completat decalarati daca vor respecta colidoarele de transport sau daca tranzitarea se va face in maxim 48 de ore si cu opriri in locurile permise.

Am luat o decizie care ajuta traficul international si limiteaza aglomeratiei de la punctele de frontiea. Conducatorii camioanelor de transport marfa care tranziteaza Romania nu vor mai completa declaratiile epidemilogice daca utlizeaza coridoarele de tranzit.

Este interzisa abaterea de la aceste coridoare De la intrarea in tara cond auto strain este obligat sa puna in parbriz un colant care va indentifica acest tip de transport si sa aibe un formular de tranzit Pentru a ajuta medicii asistenti si familiile lor am stabilit ca ministrele vor asigura spatii hoteliere personalului sanitar

Premierul Ludovic Orban: documentul este aproape finalizat.

„Am evaluat situaţia, am pregătit elementele pentru o nouă ordonanţă militară, care va fi prezentată de echipa de la Ministerul de Interne în cursul zilei de astăzi (sâmbătă – n.red.). Am terminat evaluarea. E aproape în forma finală ordonanţa. Am evaluat lucurările în ţară şi capacitatea de carantinare”, a declarat acesta la ieşire din sediul MAI.

Ludovic Orban a adăugat că au stabilit și noi măsuri pentru pregătirea spitalelor care urmează să primeasc pacienții infectați COVID-19. De asemenea, alte noi măsuri vor fi luate și anunțate pe parcursul zilei.

Chestionarele pentru șoferi străini ar putea fi eliminate

Ieri, prim-ministrul României declarase că se iau în considerare și noi măsuri pentru șoferi. Astfel, se pot elimina chestionarele pe care trebuie să le completeze șoferii străini. Astfel traficul va fi fluidizat, potrivit premierului. Șoferii vor semna o declarație că părăsesc teritoriul României în termen de 48 de ore. De asemenea, ei vor fi nevoiți să oprească numai în benzinăriile și parcările impuse prin coridorul verde de către Ministerul Transporturilor.

“Cred că ar fi binevenită o ordonanță militară, prin care să eliminăm completarea chestionarelor, a declarațiilor de către șoferii străini pentru a elibera zona și a fluidiza traficul. Așadar, nu mai completează chestionarul, semnează doar declarația că în 48 de ore părăsesc România, cu amendamentul că se opresc doar în stațiile de benzină și parcările impuse prin acel coridor verde de către Ministerul Transporturilor”, a declarat premierul Ludovic Orban.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: