Redactia.ro
Home » Știri » A fost sau nu Gabriela Firea amenințată cu moartea de Liviu Dragnea? Fostul politician a spus adevărul

A fost sau nu Gabriela Firea amenințată cu moartea de Liviu Dragnea? Fostul politician a spus adevărul

În calitate de politician, Gabriela Firea s-a remarcat pentru curajul de a lupta împotriva adversarilor săi. Într-un anumit punct, deși a fost susținută de acesta și chiar lăudată, eforturile sale s-au întreptat înspre Liviu Dragnea, pe care a dorit să-l dea jos de la conducerea PSD. În acest sens, a adresat o scrisoare liderilor partidului PSD în anul 2018, în care le-a cerut să retragă puterea omului politic, deoarece acțiunile sale vor „duce partidul într-o fundătură”.

Conflictul dintre cei doi a fost considerat atunci un adevărat război, moment în care fostul edil al Bucureștiul ar fi fost și amenințat cu moartea. Această mărturisire a doamnei Firea a fost făcută în cadrul emisiunii realizate de Denise Rifai la Kanal D, unde a recunoscut că printre cei care au amenințat-o cu moartea s-a numărat și Liviu Dragnea.

„M-a amenințat! Asta cu moartea rămâne de interpretat și de analizat. Într-adevăr, în acea perioadă primeam foarte multe mesaje pe mail, pe telefon, rețele de socializare, de la persoane mai mult neidentificate decât identificabile. Spuneau că dacă nu încetez cu această dispută cu domnul Dragnea, o să văd eu ce o să pățesc, o să mă aștepte, nu o să mai pot să ies public eu și copiii, erau multe amenințări în acea perioadă.”, a declarat Gabriela Firea.

Până în acest moment, situația nu a putut fi lămurită, deoarece fostul lider PSD se afla încă în închisoare. A fost condamnat la 3 ani și jumătate de pedeapsă în dosarul angajărilor fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman în 2019, iar anul acesta în luna iulie a fost eliberat.

Liviu Dragnea îi oferă răspunsul Gabrielei Firea! A amenințat-o sau nu cu moartea?

Invitat în cadrul aceleiași emisiuni amintite mai sus, Liviu Dragnea a vorbit deschis despre viața, cariera și trecutul său. Denise Rifai a reușit să atingă multe subiecte care necesitau lămuriri, printre care și cel legat de Gabriela Firea. Fără să ezite, jurnalista l-a întrebat direct dacă a recurs la asemenea gesturi și amenințări, iar răspunsul pe care l-a primit a fost unul clar, care nu a lăsat loc de nicio interpretare.

Astfel, fostul om politic a negat că ar fi pus-o pe fosta sa colegă de partid într-o asemenea ipostază. În ciuda tuturor divergențelor pe care le-a întâmpinat în cariera sa politică, Liviu Dragnea a afirmat că niciodată nu a amenințat pe cineva cu moartea.

„Niciodată! Și pe nimeni nu am amenințat cu moartea. (râde) Mă abțin. Nu am amenințat cu moartea pe nimeni, nici pe Gabriela Vrânceanu Firea. Repet, dacă ea are credința asta, dovezile astea, să meargă undeva să le spună..[…] Eu în ăștia doi ai și ceva în care am stat acolo, am avut și posibilitatea să-mi curăț mintea și viața, să-mi fac curat în gânduri și viață.[…] Când spun ceva mă ușurez.”, a declarat fostul lider PSD.

Etichete: