Redactia.ro
Home » Homepage » A început războiul în Orientul Mijlociu. Ce a transmis Klaus Iohannis după ce Iranul a lansat atacuri masive asupra Israelului

A început războiul în Orientul Mijlociu. Ce a transmis Klaus Iohannis după ce Iranul a lansat atacuri masive asupra Israelului

Este război în Orientul Mijlociu.

Într-un moment de tensionare extremă a situației din Orientul Mijlociu, România și-a exprimat solidaritatea cu Israelul, urmare a atacurilor cu rachete și drone lansate de Iran. Aceste evenimente tragice care se desfășoară au captat atenția comunității internaționale, crescând temerile de o escaladare majoră care ar putea destabiliza întreaga regiune.

Reacția oficială a României

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj ferm prin care condamnă acțiunile Iranului și își exprimă sprijinul față de poporul israelian. „România condamnă în cei mai fermi termeni atacul Iranului împotriva Israelului. Suntem în deplină solidaritate cu poporul israelian în aceste momente dificile. Facem apel la evitarea unei escalade regionale ulterioare”, a declarat Iohannis pe platforma X, anterior cunoscută ca Twitter.

De asemenea, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a subliniat necesitatea ca Israelul să își apere cetățenii și a condamnat acțiunile agresive ale Iranului. „Suntem pe deplin solidari cu poporul israelian în fața atacului Iranului. Condamnăm cu fermitate acest atac și susținem dreptul Israelului de a asigura securitatea cetățenilor săi”, a menționat Ciolacu.

Situația din teren

Conform rapoartelor militare, peste 90% din rachetele lansate de Iran au fost interceptate de sistemul de apărare antirachetă al Israelului. Cu toate acestea, tensiunile rămân extrem de ridicate, iar populația civilă trăiește momente de groază, multe persoane fiind nevoite să se adăpostească în buncăre.

Reacția României se aliniază cu cea a altor națiuni care au exprimat sprijin pentru Israel și au condamnat acțiunile Iranului. Comunitatea internațională monitorizează îndeaproape situația, îngrijorată de potențialul unui conflict extins care ar putea avea repercusiuni grave pentru stabilitatea globală.

Aceste dezvoltări subliniază complexitatea relațiilor internaționale și importanța diplomației în gestionarea crizelor. România continuă să susțină eforturile de mediere și dialog, în speranța că va fi găsită o soluție pașnică care să prevină orice escaladare suplimentară a violenței.

Situația din Israel rămâne fluidă și încărcată de incertitudine. Solidaritatea României cu Israelul reflectă angajamentul țării pentru respectarea dreptului internațional și pentru susținerea păcii și securității internaționale.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: