Redactia.ro
Home » Breaking News » UPDATE: încă un italian a murit, sâmbătă! A murit primul european infectat cu coronavirus. S-a întâmplat în Italia

UPDATE: încă un italian a murit, sâmbătă! A murit primul european infectat cu coronavirus. S-a întâmplat în Italia

GALERIE FOTO (2) A murit primul european infectat cu coronavirus. S-a întâmplat în Italia

Coronavirus – probleme și în Europa. S-a înregistrat primul deces cauzat de epidemie într-o țară europeană. Un italian în vârstă de 77 de ani a murit vineri, fiind primul deces cauzat de virusul din China înregistrat în Europa.

UPDATE Încă o persoană a murit în Italia din cauza noului coronavirus, anunță MEDIAFAX

Un al doilea pacient infectat cu noul coronavirus a murit în Italia, au spus surse din domeniul sănătăţii citate de ANSA. Victima este o femeie din regiunea Lombardia, Milano, potrivit ANSA. Vârsta acesteia nu este încă precizată. Decesul acesteia vine la câteva ore după ce un bărbat în vârstă de 77 de ani a murit vineri noapte aproape de regiunea veneţiană Padova.

Italianul care a murit era unul din cele două cazuri de coronavirus înregistrate în regiunea Veneto.

Cazuri de coronoavirus în Italia

Primul caz de italian infectat cu coronavirus a fost un alergător italian în vârstă de 38 de ani. El s-a întâlnit cu cineva care s-a întors din China pe 21 ianuarie. Curios este că nu avea niciun simptom al noului virus. Bărbatul de 38 de ani este acum internat în stare critică, scrie presa din Italia. Soţia sa şi un prieten au fost şi ei testaţi pozitiv, conform libertatea.ro.

De asemenea, trei pacienţi de la spitalul din Codogno, unde s-a prezentat bărbatul cu simptome asemănătoare celor de gripă, sunt infectaţi. La fel şi cinci asistente medicale şi doctori. Pentru a evita răspândirea virusului, autoritățile au impus mai multe restricții, în provincia Milano. În total, 50.000 de oameni sunt afectați de aceste măsuri. Mai exact, oamenilor li s-a spus să evite locurile aglomerate și să nu iasă din casă cel puțin o săptămână. Au fost închise școlile, au fost închise restaurantele, birourile primăriilor iar autoritățile îndeamnă la calm.

A murit primul european infectat cu coronavirus, în Italia

Apar tot mai mulți bolnavi care n-au călătorit niciodată în China și nici n-au intrat în contact cu persoane care au fost acolo. Au fost depistate 16 cazuri numai în nordul țării, în ultimele 24 de ore. Pentru că nu știu de la cine s-a răspândit boala, autoritățile italiene au luat măsuri drastice în 12 localități. 50 de mii de oameni sunt afectați de restricțiile impuse începând de vineri seară, scrie digi24.ro

Autoritățile îndeamnă la calm, dar în același timp sunt restricții în 12 localități din provincia Milano. Oamenilor li s-a spus să evite locurile aglomerate și să nu iasă din casă cel puțin o săptămână. Au fost închise școlile, au fost închise restaurantele, birourile primăriilor.

Aceste decizii au fost luate pentru că nu a fost izolat pacientul zero. Cei care au simptome sunt rugați să nu meargă la spital, ci să apeleze serviciul 112.

Un alt aspect important e că în Lombardia locuiesc în jur de 180 de mii de români și sunt comunități numeroase și în localitățile cu restricții.

Loading...