Redactia.ro
Home » Știri » Adrian Coman, românul căsătorit cu un bărbat, a primit drept de vot

Adrian Coman, românul căsătorit cu un bărbat, a primit drept de vot

Adrian Coman, românul căsătorit cu un bărbat, a primit drept de vot

Românul căsătorit cu un bărbat, a primit drept de vot. Adrian Coman, românul care nu putea vota pentru că și-a declarat public orientarea sexuală, a primit dreptul de a vota, iar ministrul de externe a dispus emiterea pașaportului său.

Adrian Coman, românul căsătorit cu un bărbat, a primit drept de vot

Românul care nu putea vota pentru că și-a recunoscut public orientarea sexuală, a primit dreptul de a vota. Ministrul Afacerilor Externe a dispus pe 6 noiembrie eliberarea pașaportului simplu temporar pentru românul Adrian Coman. Consulul Cătălin Dancu și autoritățile centrale i-au refuzat acest drept deoarece este căsătorit cu un bărbat.

Adrian Coman s-a prezentat la sediul Consulatului General al României la New York, unde reprezentanții insitituției i-au eliberat persoanei pașaportul simplu temporar.

Reprezentanții Consulatului l-au anunțat că Ministerul Afacerilor Externe nu poate procesa cererea lui, pentru că certificatul de căsătorie nu are corespondent legal în regimul actelor de stare civilă emise de statul român.

Adrian este căsătorit cu americanul Clai Hamilton

Adrian este într-o relația de 17 ani cu americanul Clai Hamilton, iar de 9 ani sunt căsătoriți, în urma unei ceremonii oficiale în Bruxelles. Cuplul a dat în judecată statul român la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, pentru că i-a recunoscut dreptul la reședință lui Clai. Instanța europeană a decis să dea câștig de cauză cuplului.

Deși în afara țării, Adrian Coman este cunoscut pentru lupta pe care o duce în recunoașterea unor drepturi, statul român nu-i oferă nici măcar pașaport, din cauza că este căsătorit cu un bărbat. Așadar,potrivit Libertatea.ro, Coman nu mai poate vota și nici nu are drept de ședere în România mai mult de 90 de zile devenind un străin în propria sa țară.

Adrian este musafir în țara lui

Pentru că nu are un act de identitate românesc valabil, Adrian intră în România ca un cetățean american, iar asta înseamnă că poate sta maximum 90 de zile.

Când am intrat în România, am fost întrebat câte zile stau, ceea ce este probabil o rutină pentru Poliția de Frontieră, însă ca și cetățean român să intri în țara ta și să fii întrebat cât vei sta este umilitor, este ceva ce m-a durut„,spune Adrian.

Citeste si:Mesajul lui Klaus Iohannis către românii din Diaspora

Loading...