Redactia.ro
Home » Știri » Al treilea cel mai în vârstă bărbat din lume era din București. Bărbatul a murit pe 27 iunie

Al treilea cel mai în vârstă bărbat din lume era din București. Bărbatul a murit pe 27 iunie

Dumitru Comănescu

Guiness Book of Records l-a recunoscut pe bucureșteanul Dumitru Comănescu drept al treilea cel mai în vârstă bărbat din lume. Are 111 ani și 3 luni.

Născut la 8 noiembrie 1908, Dumitru Comânescu este la ora actuală al treilea cel mai vârstnic bărbat în viaţă din lume, conform clasamentului „Ten oldest living men”, al 75-lea cel mai vârstnic bărbat al tuturor timpurilor („100 verified oldest men”) şi a 72-a cea mai vârstnică persoană în viaţă („100 oldest living people”).

UPDATE 27.06.2020

A murit Dumitru Comănescu

Bucureșteanul deținea recordul de „cel mai bătrân bărbat din lume” și a murit la vârsta de 111 ani şi 231 de zile.

ȘTIREA INIȚIALĂ 18.02.2020: Unul dintre cei mai valoroşi fitopatologi

Dumitru Comănescu s-a născut în Proviţa de Jos, județul Prahova. A fost inginer agronom şi unul dintre cei mai valoroşi fitopatologi, fiind discipolul fondatorului Institutului de Cercetări Agronomice, Gheorghe Ionescu Siseşti. Iniţial s-a înscris la Facultatea de Matematică, avându-l profesor pe unul dintre cei mai valoroşi matematicieni ai tuturor timpurilor, Gheorghe Ţiţeica, pentru ca apoi să îşi găsească vocaţia în domeniul cercetării plantelor.

A absolvit facultatea în 1933 şi a lucrat efectiv timp de 70 ani: în anul 2003 făcea ultima expertiză fitopatolgică. La vârsta de 86 de ani a participat la un concurs pentru experţi agricoli, unde s-a clasat al cincilea, prelungindu-şi activitatea, potrivit PMB. Bucureșteanul spune că secretul longevităţii sale a fost dragostea familiei, a soţiei, fiilor şi nepoţilor.

Omagiul pe care i l-a adus Primăria Capitalei

Acesta a fost declarat oficial de către Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne „cel mai vârstnic cetăţean român al Municipiului Bucureşti”.

Anul trecut, Primăria Capitalei l-a premiat  prin Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucureşti, CSMB, cu suma de 5.000 lei şi o plachetă onorifică drept „omagiu adus vieţii şi contribuţiei la dezvoltarea societăţii şi a comunităţii Municipiului Bucureşti şi ca o recunoaştere a respectului şi preţuirii faţă de seniorii bucureşteni”.

Clasamentul a fost publicat recent de The Gerontology Research Group (GRG) cu ocazia recunoaşterii de către Guinness World Records a celui mai bătrân bărbat din lume, japonezul Chitetsu Watanabe, care va împlini luna viitoare 113 ani. Pe locul al doilea se află britanicul Robert Weighton, născut pe 29 martie 1908.

Loading...