Redactia.ro
Home » Știri » Alertă la Decathlon. Retailerul roagă clienții să returneze de urgență acest produs

Alertă la Decathlon. Retailerul roagă clienții să returneze de urgență acest produs

Alertă la Decathlon.

Alertă alimentară la Decathlon. ANPC a anunțat că un produs de la Decathlon a fost scos de pe piață, după ce s-a descoperit un risc potențial. Este vorba despre colacul pentru piscină cu hamac integrat pentru copii. Retailerul trage un semnal de alarmă și le cere clienților care l-au cumpărat să îl returneze de urgență.

Alertă la Decathlon. Retailerul roagă clienții să returneze de urgență acest produs

Alertă la Decathlon. Un produs cumpărat de mulți români a fost retras de pe piață. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a precizat că a primit o notificare de ultimă oră de la Decathlon cu privire la un produs. Este vorba despre colacul pentru piscină cu hamac integrat pentru copii, descoperindu-se un risc potențial privind ruperea unei lipituri. Mai mult, specialiștii anunță că produsul colac pentru piscină cu hamac integrat pentru copii marca Nabaji a fost vândut în România în perioada 1 ianuarie-3 iulie 2021.

Producătorul acestui produs a declarat că în anumite situații, lipitura se poate rupe treptat și parțial separând partea gonflabilă de partea de țesătură pe care stă copilul. Așadar, pentru a evita orice risc, retailerul a decis să retragă de pe piață toate aceste produse. Nu s-a raportat niciun accident legat de acest produs, dar reprezentanții le recomandă clienților care au cumpărat produsul, să îl returneze imediat. „Nu am întâmpinat niciun accident legat de această problemă, cu toate acestea nu dorim să ne asumăm niciun risc în ceea ce privește siguranța tinerilor noștri utilizatori și, prin urmare, retragem toate produsele noastre de pe piață”, au transmis reprezentanții producătorului.

Referitor la produsele achiziționate deja, Decathlon anunță că toți clienții care au achiziționat acest produs pot merge la cel mai apropiat magazin, și vor primi înapoi contravaloarea colacului atunci când îl vor returna.

Decathlon a retras două produse pentru alpiniști

În anul 2019, retailerul a anunțat că retrage două produse pentru alpiniști, fiind vorba despre carabiniera Rocky cu filet și dispozitivul de asigurare ToucanLight, dar și mănușile Pro Lether maro. În cazul produsului Toucan Light, s-a descoperit faptul că în situația în care doi alpiniști sunt asigurați simultan de capărul de coardă, dacă unul dintre cei doi întinde coada, cel de-al doilea rămâne blocat. Retragerea produsului a fost anunțată la nivel european. Producătorii Simond au descoperit că în unele situații inelul de blocare a carabinierei ar putea fi montat invers, lucru care ar putea duce la riscul de deblocare accidentală a carabinierei în timpul folosirii acesteia.

Mănușile Pro Leather maro vândute în perioada 16.06.2017-05.07.2019, producătorul Fouganza a anunțat că anumite persoane aveau concetranție de crom prea ridicată, iar acest lucru ar putea duce la reacții alergice. Clienții care au cumpărtat aceste produse au fost rugați să returneze produsele.

Etichete: