Redactia.ro
Home » Știri » Antena 1 dă în judecată ProTv. Scandal uriaș din cauza chefilor Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu

Antena 1 dă în judecată ProTv. Scandal uriaș din cauza chefilor Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu

Conflictul dintre Antena 1 și Pro TV escaladează într-o bătălie legală ce a captivat atenția publicului. Recent, Antena Group a demarat acțiuni legale împotriva celor doi chefi cunoscuți, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu, și implicit împotriva Pro TV, conform informațiilor de pe Portalul Instanțelor de Judecată consultate de Paginademedia.ro.

Cum a început conflictul

Conflictul a început când Antena Group a depus la Tribunalul București cereri pentru emiterea unei „ordonanțe președințiale”, o metodă rapidă de acționare în justiție. Scopul? Suspendarea colaborării dintre cei doi chefi și Pro TV până la rezolvarea altor procese pendinte, procese care ar putea dura ani de zile.

Pentru cazul în care sunt implicați Cătălin Scărlătescu și Pro TV, instanța a programat prima audiere pe 18 iunie. În schimb, pentru Florin Dumitrescu, instanța a decis să își decline competența către o secție specializată pe proprietate intelectuală.

Aceste procese marchează un nou capitol în relația tensionată dintre chefi și Antena 1, relație care a degenerat în toamna anului trecut. După nouă ani de colaborare cu Antena 1, cei trei chefi, incluzându-l și pe Sorin Bontea, au decis să se alăture din nou echipei Pro TV.

Înainte de acest transfer, însă, chefii s-au retras din filmările pentru un nou sezon al show-ului „Chefi la Cuțite”, motivând oboseală acumulată – filmau două sezoane pe an. Aceasta a dus la decizia Antena Group de a înceta colaborarea cu cei trei chefi.

Procese după procese

După despărțire, Antena Group nu a ezitat să deschidă mai multe procese împotriva foștilor colaboratori. Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu și Sorin Bontea nu au stat deoparte, ci au răspuns printr-o acțiune în justiție, acuzând că nu și-au primit remunerația pentru ultimul sezon filmat.

Rezultatul a fost un război al declarațiilor în presă și pe rețelele sociale. Deși contractele le interziceau să discute public despre fostul angajator, chefii nu au putut să-și stăpânească frustrările. Acțiunile legale au continuat să se acumuleze de ambele părți.

Iată un sumar al conflictului legal:

  1. În noiembrie 2023, Antena a inițiat o serie de procese pentru „obligarea la executarea contractului de prestări artistice”.
  2. În decembrie 2023, a urmat o altă serie de procese cu obiectul „Pretenții”.
  3. Pe 6 martie, chefi au contraatacat, dând în judecată Antena Group pentru neplata onorariilor.
  4. Pe 12 martie, Antena a deschis o nouă serie de procese.
  5. Pe 21 martie, au fost inițiate două noi acțiuni în instanță pentru daune de 10.000 de euro de la fiecare chef.
  6. Pe 28 martie, au fost deschise alte procese.
  7. În iunie, Antena Group a extins conflictul implicând și Pro TV în procesele legate de angajarea recentă a chefilor pentru show-ul MasterChef.

Această saga juridică între Antena Group și Pro TV, pe fondul unor dispute legate de contractele cu foștii chefi, ilustrează tensiunile crescute din industria televiziunii românești, având potențialul de a redefinește dinamica relațiilor profesionale din media.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: