Redactia.ro
Home » Stil de viață » Au săpat în grădină și au descoperit o avere ascunsă de zeci de ani. Ce era îngropat la ei în curte

Au săpat în grădină și au descoperit o avere ascunsă de zeci de ani. Ce era îngropat la ei în curte

GALERIE FOTO (4) era ingropat in pamant

Un cuplu din Sierra Nevada a avut parte de o surpriză colosală după ce a văzut ce era îngropat în propria curte. După doar câteva ore de săpat, cuplul era mai bogat cu… 10 milioane de dolari. Ce se afla în grădina lor?

Au săpat în grădină și au descoperit o comoară

Cei doi au sesizat o formă ciudată ieșind în evidență într-un colț al curții și au fost curioși să vadă ce e, de fapt. S-au apucat de săpat și mare le-a fost surpriza să afle că în propria lor curte erau îngropate mai multe conserve de metal. Și chiar dacă au crezut că e vorba doar de niște deșeuri lăsate de foștii proprietari ai locuinței, n-au încetat să sape.

Și cu cât săpau mai mult, cu atât găseau mai multe astfel de conserve. Cei doi și-au săpat întreaga curte și astfel au strâns o mulțime de astfel de conserve. Surpriza și mai mare a fost faptul că acele conserve metalice erau umplute cu monede. Valoarea lor totală a fost estimată la 10 milioane de dolari.

„Comoara” datează din secolul al 19-lea

Monedele descoperite erau din aur și aveau reprezentată, pe una dintre fețe, o figură feminină. Cele 1427 de monede descoperite în curtea cuplului din Sierra Nevada datează din anii 1890 și au constituit una dintre cele mai consistente „descoperiri” în materie de monede din secolul 19. Cei doi soți au predat descoperirea autorităților și au primit o recompensă pentru eforturile lor. Acum, colecția de monede a fost expusă într-un muzeu de specialitate și toți cei interesați de ele le pot vedea.

Nu sunt singurii care au făcut o astfel de descoperire chiar în curtea lor, citește și O femeie a găsit în curte un „dop de sticlă”. Când a aflat ce era, de fapt, a rămas cu gura căscată.

Loading...