Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 6 aprilie 2020. Sfântul Eutihie, sfințit ca Apostol misionar

Calendar ortodox 6 aprilie 2020. Sfântul Eutihie, sfințit ca Apostol misionar

Sfantul Eutihie 6 aprilie

Calendar ortodox 6 aprilie 2020. Sfântul Mucenic Eutihie, este pomenit în fiecare an de toți credincioșii. Potrivit religie, a fost ucenicul Sfântului Ioan Evanghelistul.

Sfântul Mucenic Eutihie

Potrivit creștin ortodox, Sfântul Eutihie a fost ucenicul Sfântului Ioan Evanghelistul și al Sfântului Apostol Pavel.

Pe tot parcursul vieții a vestit cu curaj credința în fața Mântuitorului. În toate călătoriile sale misionare, a fost însoțit de un înger care îi spunea întotdeauna ce avea să i se întâmple.

De asemenea, când a fost închis în temniță, îngerul l-a hrănit. Sfântul Eutihie a fost aruncat în foc și dat la fiare, dar a reușit să iasă nevătămat, deoarece Iisus Hristos îl ocrotea.

Eutihie s-a născut în Frigia din părințin creștini. La vârsta de 30 acesta devine stareț al unei mănăstiri din Amasia, iar la vârsta de patruzeci de ani a fost trimis de Mitropolitul Amasiei ca delegat al său la al V-lea sinod ecumenic, ținut în Constantinopol în 553.

Patriarhul Mina i-a cerut lui Eutihie să ocupe scaunul patriarhal după ce el va muri, lucru care s-a întâmplat. Timp de 20 de ani, Patriarhul Eutihie a păstorit în Biserica lui Hristos.

Ulterior, împăratul Iustinian, a căzut în erezia monofizita, și pentru că Sfântul Eutihie a refuzat erezia, a fost alungat la mănăstirea lui cea dintâi.

Acesta le-a arătat oamenilor că este făcător de minuni după ce a vindecat zeci de oameni bolnavi. După ce împăratul Iustinian a murit, Iustin cel urmat la tron, l-a chemat pe Eutihie în scaunul patriarhiei de la Constantinopol, unde a rămas până la moarte.

Canon de rugăciune către Sfântul Sfinţit Mucenic Eutihie

Şi părtaş obiceiurilor şi următor scaunelor apostolilor fiind, lucrare ai aflat, de Dumnezeu insuflate, spre suirea privirii la cele înalte. Pentru aceasta, cuvântul adevărului drept învăţând şi cu credinţa răbdând până la sânge Sfinţite Mucenice Eutihie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini