Redactia.ro
Home » Știri » Când se vor da pensiile în luna martie. Motivul întârzierii plăților

Când se vor da pensiile în luna martie. Motivul întârzierii plăților

Ei sunt românii care vor rămâne cu pensiile înghețate după recalcularea din septembrie 2024. Sunt vizate două categorii de pensionari 

Apropiindu-se momentul plății pensiilor pentru luna martie, pensionarii sunt așteptați să fie conștienți de calendarul de distribuire al acestora, care poate varia în funcție de preferințele individuale. Opțiunile includ primirea pensiei prin intermediul cardului bancar sau prin intermediul serviciilor poștale, cu jumătate dintre cei aproximativ 5 milioane de pensionari ai țării optând pentru ca pensia să le fie adusă de către poștaș.

Cu toate acestea, situația specială a lunii martie aduce o mică modificare în ceea ce privește momentul plăților. Data de 2 martie fiind într-o sâmbătă, iar 3 martie într-o duminică, pensiile vor fi aduse de poștaș începând cu data de 4 martie, luni, cu o întârziere de câteva zile.

Este important pentru pensionari să știe că în cazul în care nu sunt găsiți acasă, poștașul va reține pensia timp de 2 zile la oficiul poștal. În absența ridicării pensiei de către pensionar în acest interval, aceasta este returnată la Casa de Pensii.

Când se vor da pensiile în luna martie

Conform informațiilor furnizate de Casa de Pensii, conform calendarului stabilit, primele pensii care sunt distribuite sunt cele aduse de către poștaș încă din primele zile ale lunii martie. Cu toate acestea, în luna martie, există o mică decalare, cu plățile care încep abia de luni, 4 martie.

Metodele de primire a pensiilor sunt diverse, fie prin mandat poștal, la domiciliul beneficiarului sau al mandatarului, fie în cont curent sau cont de card la băncile partenere ale Casei Naționale de Pensii Publice.

Pentru cei care au optat ca pensia să fie încărcată pe card, plata se realizează în data de 12 a fiecărei luni, cu termen limită de 13 a lunii respective.

Astfel, în intervalul 1 – 15 ale lunii, pensiile sunt distribuite la domiciliul beneficiarilor, iar plata drepturilor de pensie se realizează de la data acordării, cu excepția cazurilor de pensii anticipate.

De menționat este și faptul că începând cu 1 ianuarie 2024, pensia medie și punctul de pensie au înregistrat o creștere cu 13,8%, aducând beneficii suplimentare pensionarilor în această perioadă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini