Redactia.ro
Home » Știri » Care este situația la granițele României. Ce mesaj a transmis Vladimir Putin

Care este situația la granițele României. Ce mesaj a transmis Vladimir Putin

Cum arată fiica secretă a lui Vladimir Putin. Are 18 ani și locuiește la Monaco

Situația epidemiologică din Europa de Est nu este deloc îmbucurătoare. Statele de la granița României sunt aprope de colaps în frunte cu Bulgaria. Vladimir Putin a făcut anuțul în ceea ce privește situația din Rusia. ce a ordonat liderul Kremlinului.

Vladimir Putin a făcut anunțul! Decizie de ultim moment

Rusia a raportat un alt record zilnic de decese cauzate de noul coronavirus, iar președintele Vladimir Putin a anunțat că a dispus o săptămână de concediu plătit pentru toţi cetăţenii de sâmbătă, 30 octombrie, până duminică, 7 noiembrie. Putin a făcut anunțul în timpul unei ședințe de guvern de miercuri, 20 octombrie, care a fost difuzată de postul de televiziune de stat Rusia 24.

În practică, această decizie va afecta doar trei zile lucrătoare — 1-3 noiembrie. 4 noiembrie este o sărbătoare națională în Rusia (Ziua Unității), iar 5-7 noiembrie este un weekend lung. Putin a avertizat, de asemenea, că perioada nelucrătoare se poate prelungi și după 7 noiembrie.

În plus, viceprim-ministrul Andrei Belousov a spus că guvernul se oferă să despăgubească companiile din industriile afectate cu o plată unică echivalentă cu o plată a salariului minim per angajat. Potrivit lui Belousov, aceasta va costa guvernul 27 de miliarde de ruble (380 de milioane de dolari), iar plățile vor fi efectuate în perioada 15 noiembrie – 31 decembrie.

Bineînţeles, susţin propunerea de a declara perioada dintre 30 octombrie şi 7 noiembrie ca nelucrătoare. Vă rog, fiţi responsabili.”, a transmis Putin tuturor celor care încă refuză vaccinarea.

Miercuri dimineață, Rusia a raportat 1.028 de decese cu coronavirus – doborând numărul record de decese zilnic stabilit cu o zi înainte . De asemenea, țara a înregistrat 34.073 de noi cazuri de coronavirus.

Bulgaria este la un pas de colaps

Țara are cea mai scăzută rată de vaccinare dintre toate statele membre ale Uniunii Europene, cu aproximativ un sfert dintre adulți complet vaccinați. Marți, a raportat un număr record de noi cazuri zilnice și 200 de decese legate de coronavirus.

Bulgaria a început să le ceară rezidenților să prezinte dovada vaccinării pentru a mânca la restaurante, a merge la cinematografe și a intra în centre comerciale începând de joi. Persoanele din Bulgaria care aleg să nu se vaccineze pot prezenta un test negativ recent sau o dovadă de recuperare de la Covid-19 pentru a intra în locații interioare și nu este necesară nicio dovadă pentru a intra în farmacii, bănci, transport public sau magazine alimentare.

Dacă aceste măsuri nu funcționează, singura opțiune care ne mai rămâne este un lockdown complet și o oprire totală a economiei.”, a spus Stoichi Katsarov, Ministrul Sănătății.