Redactia.ro
Home » Știri » Ce e declarat Edi Iordănescu după înfrângerea României cu Belgia la EURO 2024. „E momentul adevărului pentru toată lumea…”

Ce e declarat Edi Iordănescu după înfrângerea României cu Belgia la EURO 2024. „E momentul adevărului pentru toată lumea…”

Edi Iordănescu. Sursă foto: adevarul.ro

După înfrângerea suferită de echipa națională a României în fața Belgiei, scor 0-2, în cadrul EURO 2024, selecționerul Edi Iordănescu a oferit o reacție detaliată despre situația actuală din Grupa E și perspectivele calificării. România încă păstrează șanse de calificare în optimile de finală, iar soarta tricolorilor se va decide în ultima etapă a grupelor.

Calificarea României în optimile de finală ale EURO 2024 depinde de rezultatul ultimului meci din grupă. Cu un clasament extrem de strâns și o grupă imprevizibilă, tricolorii trebuie să demonstreze determinare și să lupte pentru fiecare minge pe teren. Edi Iordănescu și echipa sa sunt hotărâți să ofere o performanță de excepție și să răsplătească încrederea și susținerea suporterilor români.

„O grupă nebună”

Edi Iordănescu a descris Grupa E ca fiind „o grupă nebună”, subliniind imprevizibilitatea rezultatelor de până acum. Iordănescu a subliniat importanța sprijinului din partea suporterilor români și a transmis un mesaj de încredere: „E o grupă nebună, Slovacia a bătut Belgia, noi am bătut Ucraina, Ucraina a bătut Slovacia, noi am pierdut cu Belgia. E un moment de răscruce pentru noi toţi. E momentul adevărului pentru toată lumea.

Am simţit o emulaţie incredibilă, am simţit românii aproape, am simţit căldura românilor, dar e momentul în care trebuie să strângem rândurile. E momentul pozitivismului, al solidarităţii, e momentul să ne arătăm ataşamentul faţă de această generaţie şi această generaţie va răsplăti românii cu o calificare. Vă spun sigur asta”, a declarat Edi Iordănescu la Pro TV.

Clasament Grupa E

La finalul celei de-a doua runde de meciuri, situația în Grupa E este extrem de echilibrată:

  1. România – 3 puncte (3-2, golaveraj +1)
  2. Belgia – 3 puncte (2-1, golaveraj +1)
  3. Slovacia – 3 puncte (2-2, golaveraj 0)
  4. Ucraina – 3 puncte (2-4, golaveraj -2)

Selecționerul a mulțumit echipei pentru efortul depus în meciul cu Belgia, evidențiind dificultatea întâlnirii cu locul 3 mondial

Iordănescu a remarcat diferența dintre cele două reprize ale jocului, evidențiind îmbunătățirile observate în a doua parte a meciului.

Eu mulţumesc echipei pentru că a dat tot ce a fost mai bun. A fost un joc în care ne-am luptat, nu am cedat, am dat tot ce am putut şi pentru asta eu sunt recunoscător echipei. Cu siguranţă e foarte greu când pleci de la 0-1 în faţa locului 3 mondial şi ştiam că este greu. Asta a făcut ca în prima repriză să suferim destul de mult. În a doua repriză am văzut o altă Românie, cu altă preocupare, puteam să întoarcem rezultatul, am avut trei-patru ocazii în care puteam să întoarcem rezultatul”.

Deși dezamăgit de golul al doilea primit, selecționerul rămâne optimist și încrezător în șansele de calificare ale echipei:

„Tot timpul e loc de mai mult, dar echipa a încercat să dea totul, a dat totul, şi eu nu pot să fac să fiu supărat pe aceşti băieţi care au câştigat împotriva Ucrainei şi care ţin România pe primul loc şi care au o şansă la calificare. Suntem la mâna noastră. Dacă ai două, trei, patru ocazii şi nu marchezi. M-a supărat golul doi, pentru că a fost o minge de la 70 metri. Acum trebuie să ne recuperăm şi să ieşim cu un rezultat pozitiv în ultimul joc care să ne ducă mai departe.”

Ultimul meci din grupă, împotriva Slovaciei, va fi crucial pentru tricolori. Partida va avea loc pe 26 iunie, la Frankfurt, și va decide soarta calificării României în optimile de finală. În aceeași zi, Belgia va întâlni Ucraina la Stuttgart, iar rezultatele celor două meciuri vor stabili configurația finală a grupei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: