Redactia.ro
Home » Știri » Ce face și cum arată acum „Pistruiatul”

Ce face și cum arată acum „Pistruiatul”

GALERIE FOTO (7) Ce face și cum arată acum "Pistruiatul"

Ce face și cum arată acum „Pistruiatul”. Anul acesta se împlinesc 46 de ani de la primul serial color din istoria României, Pistruiatul. Searialul plin de umor a marcat viețile multor români, dar în special pe ce a actorului ei, Costel Băloiu.

Ce face și cum arată acum „Pistruiatul”

După sfârșitul Revoluției, posturile de televiziune din România au difuzat serialul „Pistruiatul’ compus din 10 episoade. Deși a fost un serial de propagandă, a continuat să aibă un succes imens. Generații întregi de copii l-au urmărit pe pușiul roșcovan și pistruiat, care făcea tot felul de năzbâtii. Însă multe persoane se întreabă acum unde a dispărut simpaticul „Pistruiat”. Ei bine, se pare că „Pistruiatul” a ales să își clădească alt drum în viață.

Cine este „Pistruiatul”

Regizorul serialului „Pistruiatul”, Francisc Munteanu a declarat în 1973 că a trebuit să aleagă din 500 de băieți protagonistul serialului. Potrivit acestuia, un băiat dezghețat, fără emoții, fără teamă de cameră, și-a luat rolul în serios. Imediat, regizorul a hotărât să îl păstreze, și băiatul a devenit Pistruiatul fără pistrui. Pistruiatul se numește în viața reală Costel Băloiu și are acum vârsta de 60 de ani.

Costel Băloiu a câștigat pentru rolul Pistruiatului suma de 85.000 lei, bani cu care și-ar fi putut permite o mașină, însă a preferat ca mama lui să se ocupe de banii câștigați de el. Din păcate, viața de actor a lui Costel aici s-a oprit pentru că vârsta adultă nu i-a mai oferti o șansă asemănătoare.

Viața lui Costel Băloiu, marcată de rolul Pistruiatului

De-a lungul anilor, Costel Băloiu a lucrat ca taximetrist, iar mulți dintre fanii lui îi erau clienți. De asemenea, acesta a lucrat ca șofer de TIR, iar acum acesta este șofer la Ministerul Educației Naționale. Însă, se pare că personajul Pistruiatul i-a influențat viața și în sens bun și în sens rău.

„Pistruiatul m-a urmărit toată viaţa. Şi în sensul bun, şi în sensul rău. Pe unde m-am dus să lucrez, am vrut să fiu Costel Băloiu, un om normal. Însă unii m-au privit ca pe o vedetă, ca pe un arogant. Dar au fost şi situaţii în care acest rol m-a ajutat. M-am gândit de multe ori care ar fi fost povestea mea de viaţă, ce prieteni aş fi avut, de multe ori mă întreb dacă persoana de lângă mine vorbeşte cu omul Băloiu sau se gândeşte că se află lângă «Pistruiatul». Când o să dau colţu’, nu o să spună nimeni: «A murit Costel Băloiu». O să zică: «A murit Pistruiatul», declara Costel Băloiu.

Costel Băloiu se află la a treia căsnicie, și are un fiu din prima căsătorie, care locuiește în Canada. Conform actorului, acesta nu și-a mai vazut fiul din 1999, când i-a reunit Andreea Marin la emisiunea „Surprize, surprize”. Se pare că fiul său nu vrea să îl mai vadă.

Loading...