Redactia.ro
Home » Știri » Ce se întâmplă cu anul școlar 2020-2021. Raluca Turcan a anunțat ce se petrece la toamnă

Ce se întâmplă cu anul școlar 2020-2021. Raluca Turcan a anunțat ce se petrece la toamnă

GALERIE FOTO (2) Raluca Turcan

Din septembrie, elevii ar trebuie să se întoarcă la școală, în condiții normale, după ce o mare parte din semestrul al doilea din anul școlar a fost făcută online. Raluca Turcan a explicat că sunt discutate mai multe planuri pentru anul școlar 2020-2021.

Ce se întâmplă cu anul școlar în plină pandemie

Lidera parlamentarilor PNL, Raluca Turcan, a explicat ce se va întâmpla cu anul școlar ce urmează să înceapă în septembrie. Aceasta a explicat că sunt mai multe variante luate în calcul, după discuții avute cu Ministerul de resort, cu Institutul Național de Sănătate Publică și cu asociația părinților.

”Ne dorim școala în condiții normale, însă suntem pregătiți și cu măsuri pentru școala în condiții dificile. Avem planuri de măsuri propuse de asociația părinților, de la Ministerul Educației și de la INSP”, a explicat membra Partidului Național Liberal.

Raluca Turcan a anunțat ce se întâmplă de la toamnă

Există mai multe variante în ceea ce privește anul școlar ce va urma. Varianta începerii școlii în online nu este nici ea exclusă. Raluca Turcan a declarat că sunt discutate toate aspectele legate de ceea ce înseamnă cursurile făcute online.

Toate planurile vor fi puse cap la cap și vor urmări – dacă vom ajunge să avem învățământ online, acoperirea învățământului online să fie mai mare – acoperire teritorială și existența de tehnologie, să existe conținut online, calitatea predării mai bună, pregătirea profesorilor pentru această predare, să fie pregătită infrastructura școlară care să permită reducerea numărului de elevi. Este o problemă uriașă în mediul urban, unde e o aglomerare foarte mare. Clasele au în jur de 32, 36 de elevi. Cererea e foarte mare pentru un loc la grădiniță și aici se face o analiză temeinică”, a spus Raluca Turcan.

Mai mult decât atât, există și varianta de mijloc: și online, și la școală. Există, totuși, un dezavantaj, faptul că nu există internet în toate zonele, așa că nu toți copiii ar putea participa la aceste cursuri online.

„Un sistem hibrid – 50% școală fizică 50% școală online – a apărut ca propunere din partea instituțiilor educaționale, al asociațiilor de părinți, dar un sistem hibrid presupune ca și zonele dezavantajate să fie acoperire cu net, să existe tehnologie și profesorii să știe să predea, copiii să fie sprijiniți de părinți”, a explicat Raluca Turcan.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: