Redactia.ro
Home » Știri » Ce se poate întâmpla dacă lăsăm dezinfectantul de mâini în locul nepotrivit. Avertismentul pompierilor

Ce se poate întâmpla dacă lăsăm dezinfectantul de mâini în locul nepotrivit. Avertismentul pompierilor

GALERIE FOTO (3) dezinfectat lăsat în locul nepotrivit

În timpul pandemiei de coronavirus, dezinfectantele pentru mâini sunt cu siguranță în centrul atenției. Este recomandat să ne igienizăm mâine constant, să ne spălăm cât de des putem pe mâini cu apă și săpun, dar și să ne dezinfectăm folosind aceste substanțe, pentru a nu prinde microbi sau virusuri.

Avertisement din partea pompierilor cu privire la depozitarea dezinfectantului de mâini

Totuși, un aspect important este acela că nu trebuie să lăsăm oriunde acest dezinfectat. Pentru că vara este deja la colț, experții trag un semnal de alarmă pentru populație. Aceștia au avertizat că este foarte periculos să lăsăm dezinfectantul pentru mâini în mașină, în zilele călduroase.

Pompierii de la departamentul West Lake din Wisconsin, SUA sunt cei care au arătat ce se poate întâmpla dacă facem acest lucru.

Recent, ei au publicat o fotografie pe rețeaua de socializare Facebook în care ușa unui autoturism este distrusă aproape complet. Aceasta a fost distrusă din cauza căldurii foarte mari, care a făcut dezinfectatul pentru mâini să se topească.

Definfectat lăsat în mașină
Definfectat lăsat în mașină

Ce se poate întâmpla dacă lăsăm dezinfectanul de mâini în locul nepotrivit

Totodată, pompierii au atras atenția și asupra faptului că dezinfectantul pentru mâini nu trebuie să fie în apropierea niciunei flăcări deschise, fie ea de la o țigară sau de la un grătar aprins.

Menținerea dezinfectatntului de mâini în mașină în timpul vremii călduroase, expunerea la soare cauzând mărirea luminii prin sticlă și, în special, alăturarea dezinfectatului de o flacără deschisă în timp ce se fumează în vehicule sau la grătar, în timp ce te bucuri de acest sfârșit de săptămână poate duce la dezastru”, a scris secția de pompieri pe Facebook.

Potrivit pompierilor, este extrem de periculos să lăsăm dezinfectatul în mașină, în condițiile în care este foarte cald afară, pentru că acesta este, până la urmă, alcool inflamabil.

Unii oameni lasă dezinfectatul pentru mâini chiar pe bordul mașinii, lucru care poate duce chiar la izbucnirea unui incendiu. Cazul prezentat de pompieri este, așadar, unul minor, pentru că se putea întâmpla ceva mult mai rău.

Loading...