Redactia.ro
Home » Știri » Ce se va întâmpla cu testamentul Reginei Elisabeta a II-a. Averea estimată a suveranei se ridică la sute de milioane de dolari

Ce se va întâmpla cu testamentul Reginei Elisabeta a II-a. Averea estimată a suveranei se ridică la sute de milioane de dolari

Regina Elisabeta a II-a a lăsat un testament, care nu va fi deschis acum, ci peste foarte mulți ani. Fiul ei, actual Rege Charles al III-lea, a preluat tronul și a moștenit lucruri foarte importante după moartea mamei lui. Nu se știe exact cu ce sume a rămas Charles după moartea suveranei și cel mai probabil nici nu se va cunoaște acest aspect în viitorul apropiat.

Ce se va întâmpla cu testamentul Reginei Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a a lăsat un testament, pe care nimeni nu-l va vedea. Cel puțin pentru 90 de ani. Astfel, moștenirea pe care suverana a lăsat-o urmașilor ei rămâne un mister pentru aproape un secol. Testamentul va fi sigilat şi încuiat într-un seif pentru cel puţin 90 de ani, relatează Reuters.

Există o convenție, potrivit căreia, după moartea unui membru de rang înalt al Familiei regale, executorul testamentar cere Secţiei pentru Familie a Înaltei Curţi din Londra sigilarea testamentului. Judecătorul, care a sigiliat acum un an testamentul Prinţului Philip, a spus de ce se procedează în acest fel: „Gradul de publicitate pe care publicarea l-ar atrage probabil ar fi foarte extins şi contrar obiectivului de păstrare a demnităţii suveranei”, a ținut să spună el. Testamentul Reginei Elisabeta a II-a va fi pus în seif alături de cel al Prinţului Philip și se va alătura celui al mamei ei, Elizabeth şi al surorii ei, prinţesa Margaret. Ambele au murit în anul 2002.

Ce avere avea Regina Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a avea două castele pe care le-a moştenit de la tatăl ei. Mai exact, Balmoral Estate aflat în Scoţia şi Sandringham Estate din Norfolk-Anglia. Acestea se ridică la aproximativ 175 milioane de dolari. De precizat este faptul că în subordinea Casei Regale Britanice este un imperiu imobiliar în valoare de peste 30 de miliarde de dolari. Important este că monarhul nu poate vinde proprietăţile. Există venituri enorme venite în urma acestor proprietăți, care alimentează o bună parte din turismul britanic.

150 de milioane de dolari, pe care le-a moştenit la moartea mamei sale, Regina Mamă, în 2002 intră tot în averea Reginei Elisabeta a II-a.  În anul 2019, revista Forbes estima averea personală a Reginei Elisabeta a II-a la 530 de milioane de dolari, în timp ce averea lui Charles, este estimată deja la 400 de milioane de dolari.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini