Redactia.ro
Home » Știri » Cel mai căutat medicament în SUA, la acest moment. A vindecat cele mai multe cazuri grave

Cel mai căutat medicament în SUA, la acest moment. A vindecat cele mai multe cazuri grave

medicament în SUA

FDA-ul (Administraţiei Alimentelor şi Medicamentelor) din America a dat undă verde pentru testarea unui medicament pe nume Tocilizumab. În SUA, tratamentul se vinde sub numele de Actemra de către producatorul Roche. Normal, medicamentul se folosește de către pacienții cu artrită reumatoidă.

Roche a trimis deja 10.000 de doze pentru a fi folosite la testare. Medicamentul din SUA este folosit de către pacienții care suferă de artrită reumatoidă. Rolul lui este de a reduce inflamația în corp.

Medicii chinezi deja au folosit Tocilizumab (Actemra), anunță Daily Mail. 20 de pacienți au luat tratamentul, iar 19 dintre ei au fost declarați vindecați.

„În câteva zile temperatura pacienţilor a scăzut la normal, iar celelalte simptome s-au îmbunătăţit”, a declarat dr. Xiaoling Xu, conform Daily Mail.

Ce conține Actemra, cel mai căutat medicament în SUA, la acest moment

RoActemra conține substanța activă tocilizumab. Aceasta este un anticorp monoclonal, un tip de proteină care are rolul de a recunoaște și dea se lega de o țintă specifică (numită antigen) din organism. Astfel, tocilizumabul se leagă de receptorul unei molecule mesager numită interleukină-6, care e implicat în producerea inflamației. Împiedicând legarea interleukinei-6 de receptorii săi, tocilizumabul reduce inflamația din corp.

Pe același principiu, cercetătorii consideră că ar putea să amelioreze inflamaţii cu care se confruntă pacienţii cu forme severe de COVID-19. China a inclus Actemra în schema de tratament folosită la bolnavii cu forme severe de COVID-19.

Purtătorul de cuvânt al producatorului Roche, a declarat pentru NBC News că există discuţii cu guvernul american privind continuarea studiilor.

În America, efectele coronavirusului încep să fie din ce în ce mai dramatice. Numărul deceselor a atins un nou record în Statele Unite, fiind vorba de 1050 de morți din cauza COVID-19. 70.000 de americani au fost depistați pozitiv. Focarul pandemiei este New York, unde s-au înregistrat 370 de cazuri fatale.

Loading...