Redactia.ro
Home » Știri » Cine este Mihaela Miloiu, fata traficată și omorâtă la Lausanne

Cine este Mihaela Miloiu, fata traficată și omorâtă la Lausanne

Ultimele zile din viaţa Mihaelei Miloiu, tânăra obligată să se prostitueze de un tânăr din clanul Boceanu. Șocant cum a sfârșit fata ”Cum a putut ea să moară în atâta indiferență?”

În noaptea de 29/30 noiembrie 2016, Mihaela Miloiu a urcat în maşina unui bărbat. Cadavrul ei a fost găsit două săptămâni mai târziu, într-o pădure din localitatea franceză Frasnois, aflată lângă granița cu Elveția.

Avea 26 de lovituri de cuţit. Fața îi fusese desfigurată de lovituri. Ca să o poată identifica, jandarmii francezi au făcut un portret robot 3D pe care l-au distribuit în toată Europa.

Abia în decembrie 2016, un trecător a găsit buletinul Mihaelei Miloiu, aruncat pe marginea unui drum din Sullens (Elveția). Alături, pe asfalt, era o pată de sânge. Luni de zile însă, nimeni nu a putut face legătura între această descoperire şi cadavrul găsit la 80 de kilometri depărtare, în Franţal conform Libertatea .

Ulterior au făcut legăturile și au ieșit la iveală detalii macabre despre Mihaela Miloiu

Fusese capturată de un clan de interlopi din România, membrii clanului Boceanu. Atunci polițiștii au început să analizeze cu mai mare atenție situația.

Mihaela ajunsese în Lausanne crezând că trăieşte o frumoasă poveste de iubire. În realitate, era prinsă în capcana unei reţele de trafic de carne vie, iar pentru naivitatea ei şi pentru greşelile altora, fata de 18 ani a plătit cu viaţa. Dafinel Boceanu, „lover-boy”-ul care le traficase fata, îi spunea mamei sale că Mihaela e bine. „M-am întâlnit odată cu el în Câmpulung, mi-a zis că fata face treabă cu maică-sa acasă. Niciodată nu mi-a spus că nu mai ştie nimic de ea”, mărturiseşte femeia.

Familia Mihaelei a aflat că fata este moartă abia la un an după dispariţia ei.Familia s-a împrumutat 4.000 de euro, ca s-o înmormânteze acasă. „Iniţial, am vrut să n-o aducem. M-am gândit «mă, de unde să iau eu atâţia bani!»”, mărturiseşte mama.

Mama Mihaelei a stat de vorbă cu reporterii Libertatea . Femeia a mărturisit că soţul ei e foarte afectat de moartea fetei şi că el suferă cu inima.

„Eu am vorbit ultima dată cu ea pe 16 noiembrie”, îşi aminteşte Velica Miloiu, mama Mihaelei. „Nu ştiu de pe ce şi cum m-a sunat, pentru că întotdeauna ne suna de pe alte numere. Eu nu puteam să o sun, că ea n-avea niciodată un telefon, suna când de pe un număr, când de pe altul. I-am luat eu odată o telefon nou, i l-a găsit el şi l-a aruncat.”

N-au mai vorbit niciodată. La două săptămâni după acest apel, Mihaela a fost ucisă. Jurnaliştii din Elveţia şi din Franţa au scris zeci de articole despre această crimă.

Loading...