Redactia.ro
Home » Știri » Cine va moșteni averea lui Dan Petrescu, omul de afaceri care a murit în teribilul accident aviatic din Italia

Cine va moșteni averea lui Dan Petrescu, omul de afaceri care a murit în teribilul accident aviatic din Italia

GALERIE FOTO (2)Afaceristul Dan Petrescu Sursa: Cancan

După moartea fulgerătoare a afaceristului Dan Petrescu, cel mai bogat om din România, întrebare care este pe buzele multora este cine va moșteni averea este marea.

În condițiile în care și soția și fiul său ar fi încetat din viață în urma cumplitei tragedii aviatice din Italia, iată unde se va duce averea celui mai bogat român.

Cine va moșteni averea lui Dan Petrescu

Averea lui Dan Petrescu, cel mai bogat român, ar urma să fie moștenită de Anca Surugiu, femeie de afaceri și, asistenta și coordonatoarea tuturor firmelor lui Dan Petrescu. Tot ea ar fi cea care urmează să îi preia averea afaceristului.

De altfel, Anca Surugiu controla și avea toate datele offshore-urilor și știa unde sunt conturile, aceasta fiind împuternicită să aibă acces la conturile lui Petrescu, încă de pe vremea când acesta trăia.

Dan Petrescu si Anca Surugiu. Sursa: Cancan
Dan Petrescu si Anca Surugiu. Sursa: Cancan

Anca Surugiu este cea care a depus documentele pentru a obține PUZ pentru un bloc pe strada Kiseleff.  Se pare că tot asistenta lui Dan Petrescu a fost implicată şi în dezvoltarea, în 2017, a unui alt proiect de lux pe strada Mircea Eliade, în apropiere de ambasada Kuweitului, prin firma Alex Global, unde compania sa, Business Management System, deține circa 21% dintre acțiuni.

Anca Surugiu era parteneră cu oamenii de afaceri Dan Petrescu care, potrivit informaţiilor care circulă în mediul de afaceri, ar fi fost implicat atât în sectorul auto, cât şi în cel imobiliar. Aparent, acesta deţine circa 15-20 de parcuri comerciale închiriate către Metro, Praktiker sau Auchan.

Cum a murit omul de afaceri Dan Petrescu

Omul de afaceri Dan Petrescu ar fi una dintre cele opt persoane care au murit în accidentul aviatic de duminică. Un aparat de zbor de mici dimensiuni s-a prăbușit la Milano, în nordul Italiei, la scurt timp după ce decolase către Sardinia. În aeronavă ar mai fi fost atât soția, cât și fiul magnatului.

Se pare că avionul prăbușit în Milano era un model PC cu 12 propulsoare. Aparatul de zbor se afla în urcare în momentul în care unul dintre motoare ar fi cedat, iar ulterior aeronava a căzut peste clădirea aflată în renovare și a luat foc.

Afaceristul Dan Petrescu a părăsit țara noastră pe data de 30 septembrie, conform informațiilor oficiale.

Etichete: