Redactia.ro
Home » Știri » Coronavirus Italia: preoți sancționați după ce au celebrat slujba din Duminica Floriilor

Coronavirus Italia: preoți sancționați după ce au celebrat slujba din Duminica Floriilor

Măsurile restrictive impuse în Italia ca urmare a epidemiei de coronavirus interzic slujbele religiose în prezența credincioșilor începând cu data de 8 martie, când a fost emis primul decret de către Guvern. Acestea se pot urmări doar online sau la televizor, iar căsătoriile și botezurile au fost amânate. Cu toate acestea, mai mulți preoți au decis să oficieze slujba din Duminica Floriilor, lăsând porțile bisericilor deschise

Unul din preoții care au hotărât să încalce măsurile restrictive impuse de Guvern, necesare pentru a evita răspândirea coronavirusului, a oficiat slujba într-o biserică din provincia Udine. Acesta a fost amendat, împreună cu cei trei enoriași prezenți. Preotul a fost denunțat, iar carabinierii au intervenit în timpul desfășurării slujbei. 

Un caz identic a avut loc într-o biserică din provincia Perugia, unde câțiva preoți au oficiat slujba și au permis mai multor persoane să participe la aceasta. Dintr-un video care este deja prezent pe rețelele de socializare reiese că în biserică se formase coadă pentru împărtășanie. O astfel de situație a avut loc și în regiunea Lazio, când preoții au lăsat porțile bisericii deschise, iar aceasta s-a umplut de persoane care au participat la slujbă. Și în acest caz au intervenit forțele de ordine. 

Toți acești preoți au decis să încalce legea, în timp ce Papa Francisc a oficiat slujba din Duminica Floriilor în Bazilica Sfântul Petru de la Vatican, care era goală. La slujbă au luat parte doar un grup restrâns de cantori și câțiva prelați. Papa Francisc a vorbit despre drama cu care se confruntă în prezent lumea întreagă, amintind că aceasta ne constrânge ”să luăm în serios ceea ce este serios și să nu ne lăsăm rătăciți de lucruri mărunte.”

Arhiepiscopul Mario Delpini a celebrat, de asemenea, slujba de Florii în Domul din Milano care, la fel ca și Bazilica din Vatican, era pustiu. 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini