Redactia.ro
Home » Știri » Coronavirus: italienii continuă să fie amendați!

Coronavirus: italienii continuă să fie amendați!

Mulți italieni continuă să nu țină cont de amenzile usturătoare pe care le pot primi în cazul în care încalcă regimul de izolare la domiciliu. Până în prezent, 182.000 de persoane au fost denunțate

Numărul total al persoanelor denunțate până în momentul de față deoarece au încălcat regimul de carantină este de 182.000, acesta fiind calculat începând cu data de 11 martie. Autoritățile au anunțat că va crește simțitor numărul agenților de poliție care efectuează controale, în special în prima și a doua zi de Paște, când se prevede o creștere a numărului de persoane care sunt dispuse să încalce măsurile restrictive. Numărul de controale urmează să crească în special în marile orașe cum ar fi Roma, Milano sau Napoli și în zonele turistice precum Coasta Amalfi. Autoritățile urmăresc cu orice preț să evite ca numărul de cazuri de infectare cu COVID-19 să crească iar, după ce a început să se înregistreze o ușoară scădere a acestuia în ultimele zile. 

Numai în data de 4 aprilie, 9.284 de persoane au fost sancționate, un număr record de amenzi înregistrat într-o singură zi. În ziua de vineri, 3 aprilie, 8.187 de persoane au fost amendate. Chiar și la Milano, oraș profund afectat de epidemie, care la data de 5 aprilie număra 4.533 de cazuri de infectare cu COVID-19, 339 de persoane au fost sancționate într-o singură zi.

În Capitală, Poliția Locală a efectuat în total 420.000 de controale, începând cu momentul când au fost impuse măsurile restrictive. Numai în data de 3 martie au fost făcute 18.000 de controale și urmează să fie efectuate cu mult mai multe în zilele de Paște. 

S-au întâlnit în pădure ca să joace cărți

Printre persoanele sancționate fac parte și șase pensionari cu vârsta cuprinsă între 65 și 75 de ani, care s-au întâlnit în pădure pentru a juca cărți, într-o localitate din apropierea orașului Milano. Pentru a se putea întâlni, aceștia le spuneau celor din familie că merg la cumpărături. Mai multe persoane care locuiesc în apropiere și-au dat seama de prezența acestora, având în vedere că nu se fereau să ridice vocea în timpul partidelor de briscola, unul dintre cele mai răspândite jocuri de cărți din Italia. Astfel, a intervenit Poliția Locală. 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini