Redactia.ro
Home » Știri » Cu ce este îmbrăcată Rona Hartner în ultima ei călătorie? Astăzi are loc înmormântarea regretatei artiste

Cu ce este îmbrăcată Rona Hartner în ultima ei călătorie? Astăzi are loc înmormântarea regretatei artiste

Cu ce este îmbrăcată Rona Hartner în ultima ei călătorie? Astăzi are loc înmormântarea regretatei artiste

Cu ce este îmbrăcată Rona Hartner în ultima ei călătorie? Astăzi are loc înmormântarea regretatei artiste. Iată detaliile!

Cu ce este îmbrăcată Rona Hartner în ultima ei călătorie

Într-un final melancolic și plin de durere, Rona Hartner, icona vieții artistice românești, a fost înmormântată într-o rochie albă, simbol al purității și al luminii care a caracterizat întreaga ei carieră. Evenimentul a avut loc în ziua de 1 Decembrie, la locul de veci al familiei, în cimitirul Bellu Catolic, o dată care poartă încărcătura semnificației naționale și a amintirii eroilor neamului.

Moartea Ronei Hartner, survenită pe 23 noiembrie 2023, a marcat o pierdere uriașă pentru lumea artistică și pentru cei care au admirat-o și au iubit-o de-a lungul decadelor. Artista, în vârstă de 50 de ani, a pierdut lupta cu o maladie nemiloasă, într-un spital din Franța, unde se afla în grija medicilor.

Ceremonia de înmormântare a fost un moment de tristețe profundă, la care au participat familia, prietenii apropiați, dar și admiratorii care și-au dorit să își ia rămas-bun de la o personalitate ce a marcat industria cinematografică și muzicală din România. Sora și mama artistei priveau în gol, cu inimile îndurerate de absența Ronei, care s-a stins cu zâmbetul pe buze, așa cum au mărturisit cei apropiați.

Astăzi are loc înmormântarea regretatei artiste

Rinda, sora artistei, a dezvăluit că Rona și-a exprimat dorința de a fi înmormântată într-o rochie albă încă din luna august. În ciuda bolii grave, Hartner și-a făcut testamentul și a lăsat instrucțiuni clare privind detaliile ceremoniei funerare. A fost o dorință explicită ca ultima ei călătorie să fie însoțită de simbolul purității și al luminii.

„Știu ce am de făcut. Îmi spuse deja din august. La începutul bolii, când i-au spus, a fost cu fata la notar, a făcut testamentul. Executorul o să fie fratele meu. El o să se ocupe de succesiune, de toate hârtiile. Știa Rona că mie nu îmi place să mă ocup de hârtii. Nu am prea multă răbdare, pentru astea, dar mi-a dat să mă ocup de tot pentru ea, ca totul să fie bine. Mi-a zis ce firmă de aici să contactez, firma din Franța.

Mi-a zis să fac toate aranjamentele: «Am încredere în tine Rindel, că știu că nu o să mă lași să fie urâtă (n.r. – înmormântarea)», așa mi-a zis”, a povestit cu lacrimi în ochi sora Ronei Hartner, relatează bzi.ro. 

Lacrimi și durere în familia Ronei Hartner

Fiica artistei, Rita Sumalya, în vârstă de 15 ani, traversează acum cea mai dificilă perioadă a vieții sale. În ciuda speranțelor păstrate până în ultimul moment, tânăra și-a pierdut mama și reperul emoțional. Rona Hartner s-a retras din această lume cu un zâmbet pe buze, lăsând în urmă o suflare de tristețe și gol.

„Ea s-a abandonat în mâinile Domnului. A plecat cu zâmbetul pe buze. Eram cu ea, era dimineață, s-a luminat la față și a zâmbit. A rămas cu zâmbetul pe buze și s-a dus. A plecat în pace.

Fiica ei a crezut până în ultima clipă că mama ei o să fie acolo pentru totdeauna. Avea încredere în medicină și în toate astea. Pentru ea e foarte greu, pentru că și-a pierdut reperul, mama. Noi am vrut să o luăm cu noi de Crăciun, să mergem la schi, în Canada. Dar a zis «Rinda, nu mă simt bine. Nu vreau să petrec Crăciunul anul ăsta».

I-am zis că nu petrecem nici noi, doar mergeam la schi. A zis: «Nu, la anul». Vreau anul ăsta doar să merg la slujba de Crăciun, că asta i-ar fi plăcut mamei. Nu vreau nici schi, nici nimic”, a mai spus Rinda, sora Ronei Hartner, relatează aceeași sursă. 

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: