Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Cum arată cea mai scumpă casă din lume? Prețul este unul uriaș – FOTO

Cum arată cea mai scumpă casă din lume? Prețul este unul uriaș – FOTO

GALERIE FOTO (8) Cum arată cea mai scumpă casă din lumea? Prețul este unul uriaș - FOTO

Casele de lux sunt absolut impresionante, mulți oameni fiind interesați de design-ul interior al acestora. Iată cum arată și cât costă cea mai scumpă casă din lumea. Arhitectura este uimitoare!

Cum arată cea mai scumpă casă din lumea

Oamenii sunt foarte interesați atunci când vine vorba de case. De cele mai multe ori aceștia se uită pentru a se inspira pentru propriile lor locuințe sau pentru a se relaxa văzând imagini cu locații impresionante. Cele mai scumpe case din lume au într-adevăr o arhitectură spectaculosă, fiind investite milioane de euro în ele.

Cum arată cea mai scumpă casă din lumea? Prețul este unul uriaș - FOTO

Cum arată cea mai scumpă casă din lumea? În sud-estul Franței (departamentul Alpes Maritimes), într-un peisaj fermecător, se află comuna Saint-Jean-Cap-Ferrat. Acolo, poate fi admirată cea mai scumpă casă din lume, care își așteaptă de ceva vreme noul proprietar.

Reședința i-a aparținut cândva lui Leopold (1835-1909), cel de-al doilea rege al Belgiei. Proprietarul său actual a scos-o la vânzare pentru un preț cu multe zerouri: între 350 și 410 milioane de dolari, după cum informează cei de la CNN. Conform acestei surse, este cea mai scumpă casă dintre cele puse în vânzare pe plan mondial.

Impresionanta locuință se numește Villa Les Cèdres și a fost construită în anul 1830. Aceasta dispune de nu mai puțin de 14 dormitoare și are o suprafață de peste 1670 metri pătrați. Terenul aferent casei are mai mult de 14 hectare, fiind situat în zona de țărm din comuna Saint-Jean-Cap-Ferrat. Cât privește aspectul interior și exterior, casa păstrează amprenta epocii în care a fost construită și adăpostește obiecte de artă de la începutul secolului XIX sau chiar mai vechi.

Cum arată cea mai scumpă casă din lumea? Prețul este unul uriaș - FOTO

Printre cele mai impresionante camere din Villa Les Cèdres se numără biblioteca, ce adăpostește 3000 de volume, între care se remarcă un tratat de botanică scris în secolul XVII, ce a fost pus, de asemenea, în vânzare. Villa Les Cèdres conține tablouri și tapiserii de mare valoare și de o rară frumusețe.

Cum arată cea mai scumpă casă din lumea? Prețul este unul uriaș - FOTO

Sigiliul regal poate fi observat în interiorul casei

Casa a fost achiziționată de către monarhul belgian în anul 1904. Controversatul rege al Belgiei a cumpărat luxoasa locuință în ultima parte a vieții sale, dar a reușit să o extindă și să îi aducă îmbunătățiri, în privința aspectului. Sigiliul regal poate fi observat, și astăzi, pe unul dintre pereții sufrageriei. Ulterior, după ce regele Leopod al II-lea a trecut la cele veșnice, impresionanta locuință a intrat în proprietatea familiei Marnier-Lapostolle.

Cum arată cea mai scumpă casă din lumea? Prețul este unul uriaș - FOTO

Noii proprietari au plantat, pe vastul teren aferent, o mulțime de cedri și de palmieri. Pe pământul ce aparține întinsului domeniu se află minunate livezi de pomi fructiferi și bătrâne plantații de măslini. Dacă Villa Les Cèdres își va găsi un proprietar care să achite imensul preț solicitat, de 350 de milioane de euro, va deveni cea mai scumpă locuință care a făcut obiectul unei tranzacții imobiliare, la nivel mondial.

Cum arată cea mai scumpă casă din lumea? Prețul este unul uriaș - FOTO