Redactia.ro
Home » Monden » Cum arată Conchita Wurst, transsexualul care a câștigat Eurovisionul? Bărbatul a renunțat la machiaj și plete

Cum arată Conchita Wurst, transsexualul care a câștigat Eurovisionul? Bărbatul a renunțat la machiaj și plete

GALERIE FOTO (4) Conchita Wurst

Cum arată Conchita Wurst, transsexualul care a câștigat Eurovisionul? Conchita, pe numele său real Thomas Neuwirth, a uimit cu vocea sa la Eurovision, în anul 2014, concurs pe care l-a și câștigat. De altfel, el este al doilea transsexual, după Dana International, din istoria competiției muzicale, care a obținut trofeul. Între timp, Conchita Wurst și-a schimbat fizicul, renunțând la machiaj, plete și rochii.

Cum arată Conchita Wurst, transsexualul care a câștigat Eurovisionul?

Cum arată Conchita Wurst, transsexualul care a câștigat Eurovisionul? Au trecut aproape șapte ani de când transsexualul Conchita Wurst, reprezentant al Austriei, a câștigat trofeul Eurovision. Vocea, dar și fizicul său au atras atenția publicului. Pe scenă a apărut îmbrăcat într-o rochie lungă, mulată pe corp, cu părul lung și machiat asemeni unei femei. Între timp, Thomas Neuwirth pe numele real, a făcut schimbări de look și a renunțat la machiaj și plete, dar și rochii, și-a păstrat, însă, stilul feminin. Iată mai jos câteva fotografii, de pe contul său de Instagram.

 

Conchita Wurst suferă de SIDA

În anul 2018, Conchita a anunțat că suferă de HIV SIDA. El a dat vestea pe Instagram, după ce un fost iubit l-a amenințat că va face publică informația.

„Sunt seropozitiv de mulţi ani. Acest detaliu este de fapt irelavant pentru public, dar un fost iubit m-a ameninţat că va face publică această informaţie de natură privată, iar eu nu voi oferi niciodată cuiva dreptul de a mă speria şi de a-mi influenţa viaţa din cauza acestui lucru”, a scris cântăreţul austriac în mesajul său online.

Prin mesajul său de pe Instagram, Conchita a vrut să încurajeze mulți bolnavi de această infecție să nu se lase stigmatizați.

„Sper să ofer curaj altor oameni şi să fac astfel încă un pas în lupta împotriva stigmatizării persoanelor care, din cauza propriilor comportamente sau ale altora, au ajuns să fie infectate cu HIV”, a mai adăugat artistul.

Conchita nu a dorit să facă această dezvăluire de-a lungul anilor, din dorința de a-și proteja familia, „de asemenea, pentru că o astfel de informaţie este relevantă în principal pentru acei oameni pentru care contactul sexual reprezintă o posibilitate”.

„Să îţi anunţi singur homosexualitatea e mai bine decât atunci când un terţ o anunţă în locul tău! Pentru fanii mei: informaţia despre statutul meu de persoană pozitivă cu HIV poate că este nouă pentru voi – însă starea mea de sănătate nu e o noutate. Din punct de vedere medical sunt bine şi sunt mai puternică, mai motivată şi mai eliberată ca niciodată. Vă mulţumesc pentru sprijinul vostru”, a ,mai adăugat Conchita Wurst.

În anul 2014, Conchita Wurst a câștigat Eurovision cu piesa ”Rise Like a Pheonix„ și a dedicat victoria comunității gay. A ținut să-i transmită un mesaj și lui Putin, pe care nu-l admiră deoarece a luat măsuri anti-gay.

“Aceasta seara este dedicata tuturor celor care cred intr-un viitor al pacii si al libertatii. Noi suntem uniti si de neoprit (…) Nu stiu daca el (n.r. presedintele Rusiei) se uita, insa daca da, cred ca am spus-o deja foarte clar “Suntem de neoprit!”, spunea Conchita în 2014.