Redactia.ro
Home » Redactia Links » Cum arată o locație destinată îngrijirii persoanelor în carantină?

Cum arată o locație destinată îngrijirii persoanelor în carantină?

locație destinată îngrijirii persoanelor în carantină

România, altor țări europene, a pregătit deja câteva locații destinate îngrijirii persoanelor suspecte de coronavirus. Acestea sunt, în principiu, secrete pentru a asigura liniștea și siguranța pacienților. Autoritățile buzoiene, însă, au dezvăluit cum arată un astfel de loc în județul Buzău. Iată primele imagini cu tabara de la Arbănași, spațiul în care deja se află un prim pacient suspect de coronavirus.

Primele imagini cu o locație destinată îngrijirii persoanelor suspecte de coronavirus

Ieri seară, o femeie întoarsă din Italia a anunțat autoritățile că a intrat în contact cu o persoană care e suspectă de coronavirus. După cum era firesc, autoritățile s-au mobilizat și au transferat-o, după ce i-au recoltat probe, în locația pregătită pentru astfel de situație. În acest caz a fost vorba despre o fostă tabară de copii, denumită tabăra de Arbănași.

Potrivit primarului comunei Beceni, tabara n-ar fi tocmai o locație dotată cu cele necesare. „Merg la Prefectură să văd cum stau lucrurile și dacă s-au rezolvat problemele semnalate de noi, canalizarea, apa, problema angajaților, să văd ce măsuri s au luat de ținere sub control a acestui virus. Eu doar atât pun problema canalizării, de aici încolo specialiștii să spună dacă am sau nu dreptate. Nu poți izola pe cineva fără canalizare. Nu e locația potrivită, drumul e cum e, nu avem spital în apropiere, utilitățile sunt cum sunt, clădirile sunt demolabile”, a declarat primarul din Beceni Laurențiu Constantin.

Directorul DSP, Cristina Ungureanu: „Pot fi persoane carantinate la Tabară de la Arbănași”

Pe de altă parte, directorul DSP, Cristina Ungureanu, dă asigurări că locația este dotată cu tot ce trebuie, iar pacienta este supravegheată medical. „Avem această locație identificată, la Tabara de la Arbănași. Noi am fost acolo cu medicul epidemiolog, am văzut locația, am făcut poze. Acolo pot fi două pavilioane, cu două intrări separate. Pot fi persoane carantinate.”, a declarat directoarea DSP într-o conferință de presă ținută aseară, după ora 20:00.

Din imaginile surprinse de reporterul SansaNews.ro, putem observa cum locul este supravegheat de forțe de ordine și e complet izolat. Iată imagini video de la fața locului!

Loading...