Redactia.ro
Home » Știri » Cum se vor organiza nunțile și botezurile după 1 iunie? Anunțul făcut de autorități

Cum se vor organiza nunțile și botezurile după 1 iunie? Anunțul făcut de autorități

Cum se vor organiza nuntile si botezurile

Ministerul Economiei a propus câteva măsuri de relaxare de la 1 iunie. Acestea vizează și organizarea nunților și botezurilor, din acest an. Noi reguli ar putea fi discutate,vineri, în ședința Comitetului Interministerial pentru Revenirea la Normalitate.

Cum se vor organiza nunțile și botezurile după 1 iunie? Anunțul făcut de autorități

Potrivit Ministerului Economiei, dacă se va ajunge la un procent de vaccinare de 50%, atunci de la 1 iunie masca nu ar mai trebui să fie obligatorie în aer liber, iar carantina pe timp de noapte ar trebui eliminată. De altfel, dacă se va atinge gradul de vaccinare de 70%, același lucru ar trebuie să fie valabil și în spațiile publice. Momentan, măsura renunțării la mască în aer liber se va putea aplica în Cluj, deorece se apropie de un grad de vaccinare de 50%, transmite Digi 24.

În ceea ce privește evenimentele mai mari de 20 de persoane, adică nunțile sau botezurile, acestea vor putea fi organizate doar pentru persoanele vaccinate, testate sau imunizate în urma vindecării de COVID-19.

Ce se întâmplă cu industria hotelieră

Dacă se va atinge procentul de vaccinare de 50%, atunci se va elimina limitarea gradului de ocupare de 70%. Și aici, doar persoanele vaccinate vor avea acces în interior, în cadrul unui eveniment. Nu s-au oferit, momentan, informații despre cum se va verifica acest lucru.

La piscină, potrivit propunerilor făcute de Ministerul Economiei, accesul la interior și exterior, se va face doar în cazul persoanelor vaccinate sau celor care au fost infectate și pot demonstra acest lucru. În privința barurilor și restaurantelor, se elimină orice limitare privind capacitatea de servire, dar rămân valabile măsurile de distanțare. Tot persoanele vaccinate vor avea acces într-un restaurant, dacă incidența în zonă va fi între 3 și 7,5 cazuri la mia de locuitori.

Persoanele vaccinate, acces la Cupa României la fotbal

Cu o propunere vin și membrii USR-PLUS. Persoanele vaccinate să poată merge pe 22 mai la Cupa României la fotbal, care se va desfășura pe stadionul din Ploiești. „Va fi cu titlu experimental, în perspectiva organizării Euro 2021, iar accesul pe stadion va fi permis până la maxim 50% din capacitate”.

Dacă toate aceste propuneri vor fi luate în calcul, vineri, atunci se va adopta o nouă Hotărâre de Guvern în acest sens.