Redactia.ro
Home » Știri » Descoperire uimitoare despre oamenii cu ochi albaștri. Ce se spune despre ei

Descoperire uimitoare despre oamenii cu ochi albaștri. Ce se spune despre ei

Descoperire uimitoare despre oamenii cu ochi albaștri. Ce se spune despre ei

Descoperire uimitoare despre oamenii cu ochi albaștri. Iată ce se spune despre ei și ce anume au descoperit anumiți oameni de știință.

Descoperire uimitoare despre oamenii cu ochi albaștri. Ce se spune despre ei

Timp de milenii, culoarea albastră a ochilor a fost adorată și idolatrizată. A devenit etalonul frumuseții și un simbol al sfințeniei, însă în ziua de astăzi, oamenii cu ochii albaștri au devenit o obișnuință, pentru că îi vedem destul de des.

Ai ochii albaștri sau știi pe cineva cu ochii albaștri? Cu siguranță, aceste informații sunt foarte interesante pentru voi și nu numai. Se spune că există anumite trăsături pe care le au în comun persoanele cu ochii albaștri. Există un mit conform căruia fiecare om se naște cu această culoare a ochilor.

Deși acest lucru nu este adevărat, sunt persoane care nu păstrează aceeași culoare a ochilor cu care se nasc. Toate persoanele care rămân cu ochii albaștri au un strămoș comun, care a trăit cu 6.000 – 10.000 de ani în urmă. Potrivit cercetătorilor, acesta este strămoșul a milioane de oameni din întreaga lume. Există și o explicație științifică.

În ochii noștri există gena OCA2, adică cea care determină nivelul de pigment brun din ei. Persoanele cu ochii albaștri au gena numită HERC2, care oprește OCA2 și așa rezultă apariția ochilor albaștri. Astfel, fiecare persoană cu ochi albaștri are gena HERC2, iar această mutație este transmisă din generație în generație. Cercetători de la Universitatea din Copenhaga au ajuns la concluzia că totul provine, de fapt, de la o singură persoană inițială, potrivit unilad.com. Prin urmare, persoanele cu ochii albaștri sunt, de fapt, rude foarte îndepărtate, dacă te întorci suficient de mult în trecut, a relatat Fanatik. Oamenii de știință au identificat mutația inițială și au realizat că aceasta este prezentă la toate persoanele cu ochi albaștri.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: