Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » După mulți ani de muncă în Anglia, s-a întors acasă cu o idee de care a râs toată lumea

După mulți ani de muncă în Anglia, s-a întors acasă cu o idee de care a râs toată lumea

GALERIE FOTO (2) După mulți ani de muncă în Anglia, s-a întors acasă cu o idee de care a râs toată lumea

După mulți ani de muncă în Anglia, s-a întors acasă cu o idee de care a râs toată lumea. Mariana s-a simțit obligată să-și părăsească familia pentru a le oferi un trai mai bun. Criotoreasă de meserie, s-a săturat să stea departe de casă și s-a întors în România cu o idee de care toată lumea a râs.

„Eu sunt de meserie croitoreasă, am lucrat în mai multe firme din Iași. Am preferat să plec în Anglia pentru copil. A crescut, nevoile au crescut și ele și am plecat să muncesc în fabricile de acolo, pe mai mulți bani”, susține Mariana Huțanu.

Aceasta este povestea Marianei. O femeie în vârsta de 37 de ani care locuiește în satul Stânca, comuna Victoria, din județul Iași. Ca ea, mulți țineri au avut curajul de a se întoarce în țară pentru a pune bazele unei firme de succes. Ieșeaca s-a documentat bine, și-a făcut dosarul și s-a prezentat la ghișeul potrivit pentru a solicita fonduri europene nerambursabile. Potrivit specialiștilor din domeniu, în ultimii doi ani se observă o creștere a numărului acestor tineri interesați de dezvoltarea economiei locale, spune BZI.ro

După mulți ani de muncă în Anglia, s-a întors acasă cu o idee de care a râs toată lumea

„Am vrut să am ceva al meu. E mai greu la început, când deschizi o afacere. Însă sunt bucuroasă că acum am vânzări și sunt aproape de familie. Am angajat o fată, croitoreasă, tot de aici din sat”, spune Mariana Huțanu. Prima tranșă din suma totală a fost deja cheltuită, fiind achiziționate mașini de cusut, de surfilat, masă de călcat, canapea și scaune. Acum, în noiembrie, primesc și restul banilor. Până acum am realizat și acel target impus prin proiect”, mai spune ieșeanca.

Tânăra a vândut în jumătate de an produse de aproximativ 5.000 de euro. Produsele confecționate în atelierul de croitorie sunt lenjerii de pat personalizate, fețe de masă, prosoape, toate făcute la comandă.

„Sunt produse din bumbac. Acum mi-am făcut clienți mai mulți, am și pagina de facebook, particip la târguri”, mai spune ieșeanca.

 

După mulți ani de muncă în Anglia, s-a întors acasă cu o idee de care a râs toată lumea

Doamna Mariana este un exemplu pentru toți românii cu spirit înteprinzător. Este nevoie doar de multă ambiție și succesul este garantat.

„Noi am și prezentat-o pe doamnă ca atare, adică drept un model de întreprinzător. Dezvoltă comunitatea locală și practic acesta e scopul finanțării prin intermediul GAL-ului. Sunt finanțate afaceri mici, dar care contează. Noi am observat că tinerii vin cu niște bănuți din afară și vor să își deschidă o afacere în comuna de unde provin”, mai spune Maria Hudema.