Redactia.ro
Home » Știri » Elveția a găsit soluția perfectă pentru a scăpa de cerșetorii români. Ce le-a oferit acestora

Elveția a găsit soluția perfectă pentru a scăpa de cerșetorii români. Ce le-a oferit acestora

Elveția a găsit soluția perfectă pentru a scăpa de cerșetorii români.

Elveția a găsit soluția perfectă pentru a scăpa de cerșetorii români. Se știe că mulți români merg în țările străine pentru a cerși, iar acest lucru a declanșat multe reacții negative la adresa românilor. Ei bine, Elveția a ajuns la o soluție acceptabilă pentru a scăpa de cerșetorii străini, inclusiv de cei din România. Care este aceasta?

Elveția a găsit soluția perfectă pentru a scăpa de cerșetorii români. Ce le-a oferit acestora

Elveția a găsit soluția perfectă pentru a scăpa de cerșetorii români. Autoritățile din Basel vor să scape neapărat de cerșetorii străini de pe străzile orașului. Astfel, serviciul de migrație oferă vouchere de călătorie, precum și o donație de 20 de franci elvețieni, oricărui cerșetor care dorește să părăsească țară. Mai mult, acest voucher de călătorie acoperă o călătorie cu trenul către orice destinație europeană. „Pentru cei care locuiesc prea departe pentru a merge cu trenul, de exemplu România, de unde provin mulți cerșetori, autoritățile achiziționează un bilet de avion de aproximativ 60 de franci – prețul pentru o călătorie de la Basel la București”, scrie The Local.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Justiție din Basel, cerșetorii trebuie să fie de acord în scris să nu se întoarcă în Elveția, iar în cazul în care vor încălca acorsul, riscă să fie expulzați din țară. Până în prezent, zeci de cerșetori au acceptat oferta autoritățile, iar cei mai mulți sunt din România, dar și câțiva unguri, polonezi și bulgari.

De cealaltă parte, autoritățile de la Geneva încearcă să scape de cerșetori impunând numeroase sancțiuni. Autoritățile de aici au amendat un cerșetor cu 500 de franci pentru încălcarea legii anti-cerșetorie a cantonului, după care au reținut-o pentru că nu a putut să plătească. Curtea Europeană a Drepturilor Omului a constatat că pedepsele împotriva femeii erau disporoporționate. Instanța a decis ca românca avea dreptul de a-și exprima suferința și de a încerca să-și satisfacă nevoile cerșind. Așadar, instanța a obligat Geneca să-i plătească acesteia 922 de euro daune morale, considerând că orașul elvețian a încălcat articolul 8 din Convenția Europeană a drepturilor omului.

Germania, exasperată de cerșetorii români

Locuitorii orașului Darmstadt au ajuns la capătul răbdării din cauza cerșetorilor din România. În 2019, primăria orașului anunța că pentru sezonul rece, a pregătit pentru oamenii străzii, câteva adăposturi cu 200 de paturi.

Dar cerșetorii s-au înmulțit, iar aceștia dorm în stațiile de metrou, în adăposturi improvizate, iar în timpul zilei cerșesc pe cele mai circulate străzi din oraș. Asistenții sociali i-au informați pe români că pot merge pe timpul nopții în adăposturile primăriie, dar aceștia au refuzat ajutorul. „Nu vor să meargă. Merg acolo, beau ceai, se încălzesc și beau cafea. Dar nu acceptă să rămână peste noapte în adăposturi”, a declarat pentru Christian Böhm, de la Serviciul de Asistentă Socială al Primăriei. Deși pandemia de coronavirus a determinat mai mulți români să se întoarcă din străinătate, unii au rămas în străinătate, cerșind pe străzi. În prezent, autoritățile germane pot doar să-i roage în continuare să stea în adăposturi și în acest fel să-i țină sub supraveghere.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: