Redactia.ro
Home » Știri » Enel pleacă din România până la sfârşitul anului viitor

Enel pleacă din România până la sfârşitul anului viitor

Enel pleacă din România până la sfârşitul anului viitor

Enel pleacă din România până la sfârşitul anului viitor. Directorul companiei Enel a prezentat la Milano raportul „Exit from Romania”, explicând că până la finalul anului viitor nu se vor mai furniza servicii în țara noastră. Iată toate detaliile!

Enel pleacă din România până la sfârşitul anului viitor

Grupul italian Enel și-a planificat pentru anul viitor eliminarea totală a serviciilor din țara noastră, potrivit unui raport de plecare prezentat presei cu ocazia conferinţei Capital Markets Day, de la Milano, intitulat „Exit from Romania”

Compania intenţionează să vândă active în valoare de 21 de miliarde de euro pentru a-şi reduce datoria netă, iar asta presupune retragerea din România, Peru și Argentina, urmând să se concentreze pe prezenţa sa în şase ţări în care activează.

Planul strategic Enel

Strategia de eficientizare a Enel, prezentată la conferinţa de la Milano:

-activitățile din Europa se vor concentra în jurul Italiei și Spaniei, cu vânzarea activelor din România;
în America Latină, Grupul se așteaptă să se retragă din Peru și Argentina;
-unele zone geografice, cum ar fi Australia și Grecia, se așteaptă să fie adăugate la modelul de administrare de tip Stewerdship;
-se preconizează că se va cristaliza valoarea portofoliului de gaze din Spania;
se așteaptă ca activele din Ceará să fie vândute pentru a se concentra mai mult pe rețelele de distribuție din mega-orașe (Rio și São Paulo);
-se va cristaliza, de asemenea, valoarea altor active regenerabile minore care nu sunt legate de baze de clienți importante în aval”, arată Enel în raport, potrivit economica.net.

În urmă cu o lună presa din Grecia a dezvăluit că grupul energetic grec PPC (Power Public Corporation) ar urma să cumpere 70% din acțiunile Enel, iar avantajul ar fi acela că Georgios Stassis, actualul CEO al companiei elene, a condus anterior operațiunile Enel din România, scrie sursa citată.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: