Redactia.ro
Home » Stil de viață » Evită acest tip de orez! E făcut din plastic și e extrem de nociv pentru organism. Cum îl recunoști

Evită acest tip de orez! E făcut din plastic și e extrem de nociv pentru organism. Cum îl recunoști

orez din plastic

Orezul este un aliment foarte folosit în majoritatea gospodăriilor. Potrivit specialiștilor există mai multe tipuri de orez, iar unul dintre ele este foarte nociv pentru organism. Cum se fabrică orezul din plastic cu amidon.

Ce este orezul din plastic

Jurnaliștii din Corea au descoperit că producătorii fabrică orezul. Aceștia au găsit o metodă mai ieftină, amestecă amidon de cartofi cu plastic care mai apoi este transformat în nuclee. Medicii specialiști au studiat aceste boabe de orez și au tras un semnal de alarmă. Ei eu ajuns la concluzia că trei porții de orez fals conțin mai mult plastic decât o pungă mică de plastic.

La o simplă privire nu se poate observa diferența dintre orezul organic și cel din plastic. Din fericire există un mod foarte simplu prin care se poate verifica tipul orezului. Luați o lingură de orez proaspăt și puneți-o în apă rece. Dacă orezul rămâne la suprafaţă este făcut din plastic, așa că mai bine îl aruncați direct la gunoi. Pentru a fi ferm convinși că orezul este natural se poate pune orezul într-un recipient și lăsăt timp de două zile. Dacă alimentul mucegăiește în acest interval înseamnă că este organic.

Cum se păstrează corect orezul

De-a lungul anilor au apărut mai multe ipoteze despre faptul că orezu nu ar expira dacă este păstrat corect. Potrvit specialiștilor cea mai bună temperatură de păstrare este de patru – cinci grade, sau chiar mai scăzută. Cel mai indicat mod de a depozita orezul este în cutii de plastic sau în recipiente de sticlă. Cea mai mare greseală este de a păstra orezul în punga de plastic în care este cumpărat. Aceste reguli te ajută să păstrezi orezul chiar și până la 30 de ani.

Pe piața din România orezul din plastic este foarte des întâlnit. Acesta nu poate fi păstrat nici măcar un an, chiar dacă este depozitat corespunzător. Pentru siguranță verificați dacă orezul este natural sau nu. Pe perioade îndelungate, orezul din plastic poate avea efecte nocive.