Redactia.ro
Home » Exclusiv » EXCLUSIV. Eugenia Nicolae trăiește și respiră muzică. Care este visul cel mai mare al cunoscutei artiste: ”Un stadion de oameni veniți să asculte proiectul meu”

EXCLUSIV. Eugenia Nicolae trăiește și respiră muzică. Care este visul cel mai mare al cunoscutei artiste: ”Un stadion de oameni veniți să asculte proiectul meu”

GALERIE FOTO (3)

Eugenia Nicolae este una dintre cele mai îndrăgite cântărețe de la noi din țară, care se bucură de un succes enorm după participările ei la Vocea României și la Eurovision România 2022. Vocea sa inconfundabilă, care transmite emoție, este dublată de talentul pentru compoziție. Artist complex, Eugenia este cea care își compune propriile piese. Anul trecut a lansat nu mai puțin de 6 piese, dintre care menționăm „Inima n-o mai răbda”, piesă cu care a cucerit inimile oamenilor și piesa „Lie”, alături de Puya. Într-un singur an, aceasta a colaborat cu o mulțime de artiști proeminenți din industria muzicală de la noi, precum Randi, Puya, Cazanoi Brothers. De asemenea, a compus piese și pentru alți artiști români, precum Theo Rose și pregătește multe alte surprize.

Artista ne-a oferit un interviu exclusiv despre cariera îndelungată pe care o are în muzică, despre proiectele care urmează, dar și despre visul ei cel mai mare. Puțină lume știe că Eugenia a fost și profesoară de muzică o bună perioadă, însă s-a simțit nevoită să renunțe. Așadar, cunoscuta cântăreață a decis să dea catedra pe scenă și să bucure sufletele oamenilor cu piesele ei.

Eugenia Nicolae trăiește și respiră muzică

Redacția: Ce proiecte muzicale urmează?

Eugenia Nicolae: Urmează să lansez o trilogie de piese ce se va numi simplu – “Maria”. Cele 3 piese sunt un omagiu pentru marile cântărețe din folclorul nostru: Maria Tănase și Maria Lătărețu. Am crescut cu muzica lor încă de mică și acasă tatăl meu repeta piesele lor alături de trupa sa. Această trilogie despre cele două Marii ale cântecului românesc este și o reîntoarcere în trecut, în copilărie și în același timp o conștientizare a maturității; a trecerii timpului. Îndemn ascultătorii prin muzica mea să se întoarcă la origini, să caute fericirea în lucrurile simple și să se bucure de tot ceea ce le oferă viața. 

 

R: Ai în plan noi colaborări? Cu cine ai vrea să colaborezi în viitor?

E. N: Am mulți artiști pe care îi urmăresc și cărora le apreciez munca, iar în viitor sigur vom și colabora. Deocamdată, vă pot spune sigur că va urma încă o piesă alături de Puya. 

 

R: Toată lumea te știe în ipostaza de cântăreață, însă puțini știu că tu compui, atât pentru tine, cât și pentru alți artiști. Pentru ce artiști ai compus piese până acum?

E. N: Multe piese compuse de mine sunt încă nelansate și abia aștept să ascult vocile unor mari cântărețe românce pe care le urmăream de mică și acum urmează să lanseze muzica scrisă de mine. Theo Rose a lansat deja 2 piese compuse de mine: Lele dorule și Gipsy Love. De asemenea mă bucur că am avut sesiuni de compoziție în studio alături de Randi, Puya, Edward Sanda, Ciska, Frații Cazanoi, Ovi Jacobsen. 

Care este visul cel mai mare al artistei

Eugenia Nicolae ne-a dezvăluit care este cel mai mare vis al ei, atunci când vine vorba de carieră. Cunoscuta artista își dorește ca toată lumea să se bucure de muzică.

R: Care este țelul tău în carieră? La ce visezi?

E. N: Îmi doresc ca muzica mea să ajungă la cât mai mulți oameni, aș vrea să văd în fața mea un stadion de oameni veniți să asculte proiectul meu. Visez să am un public mare și să ne bucurăm cu toții de muzică. 

Eugenia Nicolae a lansat piesa ”Gura lumii”

Eugenia Nicolae a lansat o nouă piesă, Gura lumii, featuring Rime. A început 2022 în forță, calificându-se la Selecția Națională Eurovision 2022 cu „Doina”, piesă compusă de către artistă, iar acum vine cu o piesă nouă, inspirată de comentariile pe care le-a primit de la public de-a lungul timpului.

Piesa Gura Lumii a pornit ca un îndemn către mine. A fost o perioadă în care fiecare observație a oamenilor din jur lăsa amprente asupra mea. Mai târziu, o dată cu expunerea media a apărut și avalanșa de comentarii și mesaje primite în online. Treptat a trebuit să învăț cum să fac față, cum să trec peste hate-ul gratuit și chiar să înțeleg nevoile oamenilor care comentează răutacios. Am simțit că sunt pe drumul cel bun și nu mă mai afectează gura lumii abia după momentul Eurovision.

La scurt timp am scris această piesă, a funcționat ca o terapie, un soi de balsam pentru sufletul meu, ca o mulțumire de sine. Gura lumii este un îndemn pentru toți oamenii de a renunța să facă lucruri de dragul lumii sau pentru a-i mulțumi pe alții, de a avea curajul să spună “nu” și de a-și păstra focusul pe visurile lor. Eu promit să ascult această piesă ori de câte ori mă pierd prin avalanșa de păreri sau atunci când ego-ul meu vorbește mai presus de ceea ce sunt eu cu adevărat.”, spune Eugenia Nicolae.

Noul single, Gura lumii, este realizat în colaborare cu artistul și prietenul său RIME, alături de care artista lucrează constant în studio, scrie muzică. RIME sau Liviu Tănăsoiu este și producătorul său muzical și cel care aude pentru prima dată ideile pieselor sale.

Gura lumii este o piesă născută din adevăr. Părerea oamenilor, de cele mai multe ori, este subiectivă, bazată pe ego, frustrări, sau în raport cu relația pe care o au cu ei înșiși. Acesta este și motivul pentru care am învățat să avem mai degrabă încredere în ceea ce simțim noi.

Ne dorim ca mesajul piesei să ajungă la cât mai mulți oameni, mai ales la cei care au nevoie să aibă mai multă încredere în ei. În ceea ce privește producția piesei, am căutat să îmbin influența din folclor a Eugeniei Nicolae cu zona afro-trap, creând astfel un sunet familiar și în același timp diferit. Videoclipul este filmat și regizat de Silviu Mîndroc, căruia îi mulțumim pentru implicare, idei și profesionalism.”, a spus Rime.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: