Redactia.ro
Home » Știri » EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul diagnostiscat cu tulburare de spectru autist, care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024.”Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă”

EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul diagnostiscat cu tulburare de spectru autist, care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024.”Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă”

GALERIE FOTO (3)

Pe 12 iunie 2024, Naționala României a intrat în competiție la Euro 2024, marcând un moment important nu doar pentru echipă, ci și pentru fanii săi. Într-o atmosferă electrizantă pe stadionul din München, unde tricolorii au întâlnit echipa Ucrainei, un tânăr fan a atras atenția și a devenit simbolul unui succes personal remarcabil. Numele lui este Alex, un băiat special care a demonstrat că determinarea și respectarea regulilor pot face diferența, inspirându-i pe cei din jurul său.

Povestea lui Alex, copilul care a impresionat pe toată lumea

Alex, un tânăr atipic, și-a dorit din totdeauna să participe la un meci important al Naționalei. Debutul României la Euro 2024 a fost ocazia perfectă pentru el. Încă de la primele ore ale dimineții, emoția și entuziasmul se citeau pe chipul lui Alex. Îmbrăcat în culorile echipei naționale și fluturând steagul României, Alex a plecat către stadion alături de mama sa, gata să trăiască o experiență de neuitat.

Pentru părinții lui Alex, această zi era una plină de provocări. Ei știau că respectarea protocolului organizatorilor, care implica perioade extinse de timp fără supraveghere directă, va fi un test important pentru fiul lor. Cu toate acestea, Alex a dovedit încă o dată că poate face față oricărei provocări. În timpul celor 5 ore petrecute pe stadion, Alex a respectat cu strictețe toate regulile, arătând un nivel de autonomie și responsabilitate impresionant. Mama copilului povestește cu lacrimi în ochi, în exclusivitate, pentru site-ul www.redacția.ro, despre experiența trăită la meciul România – Ucraina, de la Euro.

Ce a spus mama copilului

„Am câștigat un concurs prin LIDL în colaborare cu UEFA. Au fost 11 copii din România, dar a fost singurul caz special. A fost o provocare extraordinară pentru mine ca părinte, la fel și pentru copil. L-am lăsat fără mine 5 ore cu echipa aceasta de copii. S-a comportat foarte bine, a respectat tot ce înseamnă protocol. La oamenii atipici,  compartamentul  e problema, poate fi haotic. Mă gândeam că agitația o să-l deranjeze. A fost cu Bancu de mână. Dacă vă uitați pe transmisie,  el privește diferit. Toți se uita în aceeași direcție . A fost foarte frumos, i-a plăcut foarte mult. A avut un feedback, a socializat cu ceilalți copii. A avut o evoluție  fulminantă”, a povestit  mama copilului.

Totodată, femeia a dezvăluit că fiul s-a născut cu autism și acum evoluția lui este una foarte bună.

„Este un copil atipic. S-a născut cu autism. A fost diagnosticat la trei ani. Acum are 7 ani, se va duce în clasa zero. El este funcționa. Noi am avut program strict în Germania, program pe ore, bine stabilit. I-au rămas ghetele, jambiere, echipamentul. Noi am fost rezerva patru și au renunțat alții, de aceea am ajuns. Am avut multe emoții. Bucuria mea cea mai mare a fost că a stat fără mine. Gandiți-vă un omuleț într-un stadion atât de mare”, a mai spus mama copilului, pentru site-ul www.redacția.ro.

Cuvinte de laudă pentru micuțul Alex

Și președintele Fundației Neuroatipic are numai cuvinte de laudă despre Alex.

„Vine la terapie zilnic. A reușit să facă situației bine, a fost pentru prima dată cu avionul, a fost cu mămica. Am avut emoții că nu se poate descurca. Este unul dintre copiii cu care lucrăm de multă vreme. A fost o mare reușită. A făcut față provocărilor. Este bine integrat, se dezvoltă”, a spus Crina Nedelcu președintele Asociației pentru www.redacția.ro.

În timpul meciului, Alex a fost captivat de fiecare moment al jocului. Fiecare atac, fiecare apărare și fiecare pasă au fost urmărite cu sufletul la gură. El a fost un exemplu pentru ceilalți fani, arătând că pasiunea pentru fotbal și respectarea regulilor sunt compatibile, indiferent de circumstanțe. Părinții săi, care au urmărit îndeaproape de la distanță, au fost extrem de mândri de realizările lui Alex.

Cei care vor să doneze pentru bolnavii de autism o pot face pe site-ul Fundației Neuroatipic. Totul AICI

De asemenea, organizatorii Euro 2024 au apreciat respectarea protocolului de către Alex, evidențiind că acesta este un exemplu demn de urmat pentru toți participanții. Ei au subliniat că evenimentele sportive mari trebuie să fie accesibile și primitoare pentru toată lumea, indiferent de particularitățile individuale. Această poveste a servit drept reminder pentru importanța implementării unor măsuri adecvate care să permită tuturor fanilor să se bucure de experiența sportivă în condiții de siguranță și confort.

Debutul Naționalei României la Euro 2024 nu a fost doar un moment important din punct de vedere sportiv, ci și o poveste de succes și inspirație. Alex, tânărul fan care a demonstrat că se poate respecta protocolul și a stat timp de 5 ore fără supravegherea directă a părinților, a devenit un simbol al curajului și determinării. Povestea sa ne amintește că diferit nu înseamnă inferior și că, prin susținere și înțelegere, fiecare individ poate străluci.

România a învins Ucraina în primul meci de la Euro, 3-0, și va juca sâmbătă, la Koln, cu Belgia.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: