Redactia.ro
Home » Sport » Fost campion al României e acuzat de răpire internațională de copii! Este căutat de 2 ani

Fost campion al României e acuzat de răpire internațională de copii! Este căutat de 2 ani

Vasile Goncear, luptător acuzat de răpire, Vasile Goncear copii, Vasile Goncear răpire

Un fost sportiv care a reprezentat România la Jocurile Olimpice, Vasile Goncear este acuzat de răpire internațională de copii. Plângerea a fost depusă chiar de fosta sa soție în 2019. Nici până astăzi micuții nu au revenit lângă mama lor.

Polițiștii din Bistrița au început o anchetă care îl vizează pe un fost mare campion al României. Potrivit Gândul.ro, fosta soție a luptătorului a declarat că Vasile Goncear și-a răpit doi dintre cei trei copii și i-a dus în Spania, în orașul Alzira.
Vasile Goncear a fost unul dintre cei mai buni luptători români. De origine basarabean a venit în România când era adolescent. A fost un adevărat talent, fiind cooptat în lotul național de lupte. A reprezentat țara noastră la campionate europene, mondiale dar și la Olimpiadă. La început a fost susținut în carieră de fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma. După ce a renunțat la sportul de performanță, basarabeanul a plecat să muncească în Spania. Acolo a cunoscut-o pe Rozalia Ana Maria Măluțan, iar după puțin timp s-au căsătorit. Cuplul are trei copii, un băiat și două fete.

Vasile Goncear, acuzat de violență domestică

Pentru un timp au avut o relație frumoasă, doar că lucrurile au degenerat. Bărbatul a devenit extrem de gelos și de posesiv ajungând chiar să-și bată soția. Goncear a agresat-o pe Rozalia chiar și pe stradă, incident pentru care a fost reținut de polițiștii spanioli.
Inițial femeia nu a vrut să-și reclame soțul, dar judecătorul a decis emiterea unui ordin de protecție, după ce a ascultat mărturiile trecătorilor care chemaseră poliția în incidental de pe stradă.
Vasile Goncear și Rozalia au revenit în România, dar lucrurile nu s-au liniștit. Fostul luptător a devenit din ce în ce mai agresiv. În urma scandalurilor și violențelor repetate s-a ales cu 11 plângeri pentru violență domestică, dar și interdicția de a se apropia de familia sa timp de trei ani. În urma divorțului, minorii au fost încredințați mamei. După o perioadă, femeia a fost de acord să semneze o procură pentru ca fostul soț să poată lua copiii în străinătate în vacanță. Profitând de aceasta, fostul luptător și-a luat doi dintre copii pe data de 7 ianuarie 2019 sub pretextul că îi duce la cursuri în oraș și a dispărut.
Disperată, Rozalia Ana Maria Măluțan a depus plângere la poliție, dar dosarul nu s-a finalizat nici după atâția ani. Anchetatorii au stabilit că micuții au fost duși în Spania, unde ar locui cu tatăl lor și fratele acestuia.