Redactia.ro
Home » Știri » Gestul la care nu se aștepta nimeni din partea lui Putin! Ce a făcut în cea de-a 8-a zi de război

Gestul la care nu se aștepta nimeni din partea lui Putin! Ce a făcut în cea de-a 8-a zi de război

Ieri, 3 martie, Vladimir Putin a ținut un discurs la Moscova, în care a vorbit despre viețile care s-au pierdut în acest război. Liderul rus a lăudat eroismul soldaților căzuți pe front și a dat asigurări că toate familiile acestora vor primi un ajutor financiar.

Gestul neașteptat al lui Putin

Vladimir Putin a declarat că obiectivele operațiunii militare pe care o desfășoară au fost atinse și că totul decurge conform planului. A vorbit, însă, și despre consecințele acestui război, menționându-i pe soldații ruși căzuți pe front. Liderul rus a dorit să țină un moment de reculegere drept omagiu pentru militarii decedați. El a păstrat tăcerea câteva secunde, în timpul discursului său live, transmis în toată Rusia.

Acesta le-a lăudat eroismul și a promis că familia fiecărui soldat decedat va primi compensații financiare. Mai precis, 7 milioane de ruble, plus compensații lunare, vor merge către familiile soldaților ruși căzuți la datorie.

„Doresc să subliniez că facem tot ce este posibil pentru a ne asigura că nu există victime. Este datoria noastră să susținem militarii care luptă pentru noi, pentru Rusia. Toate familiile ai căror membri au murit vor primi 7 milioane de ruble (circa 58.000 de euro – n.red.), plus compensații lunare. Vor primi compensații pentru fiecare militar. Toți trebuie să plătim suplimentar trupele care participă la această operațiune militară și au fost răniți. (…) Oamenii noștri sunt mândri de militarii noștri.”, a declarat Vladimir Putin.

Vladimir Putin spune că Rusia e amenințată cu „arme nucleare”

În timpul discursului său, Vladimir Putin a vorbit și despre amenințarea pe care Rusia ar fi primit-o cu „arme nucleare”, afirmație șocantă, dat fiind faptul că tocmai el a ordonat punerea în alertă a forțelor nucleare. El numește ucrainenii „neonaziști” și spune despre liderul lor că folosește societatea civilă drept „scut”.

„Ofițerii și soldații noștri se luptă pentru Rusia, pentru o viață pașnică în Donbas și pentru denazificare. ca să nu ne mai amenințe cu armele nucleare. (…) Neonaziștii încearcă să folosească de scuturi umane din rândul civililor. În Donețk s-au întâmplat astfel de lucruri. Oamenii au fost scoși din clădiri, lunetiștii cu arme pe acoperiși, numai naziștii pot lupta așa. Au fost foarte brutali cu populația locală. Operațiunea militară se desfășoară conform planului. Toate obiectivele au fost îndeplinite cu succes.”, a mai adăugat Vladimir Putin.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: