Redactia.ro
Home » Știri » Gheorghe Dincă scapă de închisoare? În ce condiții ar putea fi eliberat

Gheorghe Dincă scapă de închisoare? În ce condiții ar putea fi eliberat

Gheorghe Dincă scapă de închisoare? Inculpatul ar putea fi trimis din nou în judecată, altfel ar trebui să fie eliberat. Potrivit Constituției, un inculpat nu poate rămâne în spatele gratiilor mai mult de 180 de zile, iar Dincă are deja 83 de zile de arest.

Gheorghe Dincă scapă de închisoare?

În timp ce presupusele crime sunt departe de a se finaliza, autoritățile au de furcă cu a-l ține pe Dincă în spatele gratiilor. Potrivit noilor informații din cazul Caracal, Gheorghe Dincă va mai petrece încă 30 de zile în arest, Tribunalul din București prelungindu-i termenul.

Totuși, după aceste alte 30 de zile de arest preventiv, Magistrații Tribunalului din București vor fi nevoiți să ia o decizie în privința acestuia. În lipsa unei trimiteri noi în judecată, Gheorghe Dincă scapă de închisoare.

Inculpatul e de acord cu arestul preventiv

Culmea e că Gheorghe Dincă și-a recunoscut faptele și e de acord să se afle sub arest preventiv. Potrivit avocatului său, Dincă a mărturisit că este de acord cu prelungirea arestului preventiv, căci el este vinovat de săvârșirea celor două crime.

Sora lui, însă, e de părere că nu el a comis crimele. „Apără pe cineva! Cine ştie cu cine a fost şi ce a făcut. Ori a spus-o: „Bă, până la urmă, mai bine spun să mă omoare, să mă închidă, ca să termin odată cu plimbatul ăsta.” Hai la închisoare, hai acasă. Într-una aşa. I s-o fi urât. Şi o fi zis, „Mai bine spun să o termin.” Foarte rău a făcut că a recunoscut! Nu trebuia să recunoască! Dacă nu recunoştea îşi vedea de treaba lui. Dar nu trebuia să recunoască pentru că, uite, toate se sparg acum în capul lui. De ce nu spune, dar nu îl bagă pe ăla, că i-o fi frică. E destul de greu”, a declarat sora lui Gheorghe Dincă la „Acces Direct”.

Citește și Declarația halucinantă a surorii lui Gheorghe Dincă: „I s-o fi urât și lui”

Loading...