Redactia.ro
Home » Știri » În lumea arabă, femeile fac altceva în dormitor. Dezvăluirea unui ginecolog

În lumea arabă, femeile fac altceva în dormitor. Dezvăluirea unui ginecolog

GALERIE FOTO (3)

Viața amoroasă a arabilor este o curiozitate pentru multă lume. Cartea lui Shereen El Feki „Sexul și refugiul” este prima încercare serioasă de dezvăluire a vieții întime din lumea arabă.

El Feki, imunolog canadian-egiptean și jurnalist premiat pentru The Economist și Al Jazeera, a petrecut ultimii cinci ani luând pulsul în dormitoarele din lumea arabă – o lume care adună 22 de țări și numără 350 de milioane de oameni.

Lumea arabă este o enigmă, explică ginecologul egiptean lui El Feki: „Este opusul fotbalului. Toată lumea vorbește despre fotbal, dar foarte puțini îl joacă. Dar sexul – toată lumea o face, dar aproape nimeni nu vrea să vorbească despre asta”. În ciuda acestei reticiențe, El Feki a reușit să exploreze substanța vieții sexuale contemporane în lumea arabă, de la Tunisia la Egipt și Arabia Saudită până în Qatar.

În această vastă regiune, experiența sexuală este diversă. Libertatea sexuală definește încă Occidentul, deoarece Orientul pare blocat.

„Realitatea de astăzi din lumea arabă este departe de această viziune”, spune El Feki.

Ce ne spun ultimele studii?
Referitor la virginitate și sex premarital, aproximativ 70% dintre bărbați au spus că este acceptabil, față de mai puțin de 30% dintre femei. Dar majoritatea bărbaților au spus că vor să se căsătorească cu o virgină”.

Lumea arabă este plină de stereotipuri sexuale
„Categoric. Femeile marocane sunt mai libertine când vine vorba despre tabieturi sexuale.  Femeile tunisiene au o reputație similară cu cea a femeilor marocane.”, a mai explicat autorul.

Obiceiul mai puțin cunoscut al turcoiacelor. Ce fac ele înainte de amor

Turcoaicele au un mod mai puțin obișnuit de a face amor. Puțini sunt cei care le știu secretul lor.

Ce spune religia

În Coran nu se recomandă desfrânarea, pierderea virginităţii înainte de căsătorie având implicaţii grave. În anumite comunităţi musulmane, dacă se constată că femeia nu mai este virgină înainte de nuntă, ea riscă tratamente violente şi mutilante, uneori chiar pedeapsa capitală. Adulterul este strict interzis pentru ambele sexe.

Masturbarea, pornografia, homosexualitatea, ephebofilia, pedofilia, parafiliile, relaţiile incestuoase şi sexul anal sunt interzise, însă este permis sexul oral, acesta echivalând cu sărutul. Deşi este interzis, pentru „a-şi păstra onoarea”, multe dintre femeile musulmane necăsătorite fac sex anal. Mai multe aici.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: