Redactia.ro
Home » Știri » UPDATE Numărul cazurilor de COVID-19 a urcat la 906 în România. 13 decese la nivel național

UPDATE Numărul cazurilor de COVID-19 a urcat la 906 în România. 13 decese la nivel național

GALERIE FOTO (14)

În România, numărul cazurilor de coronavirus crește de la o zi la alta.  Bilanțul cazurilor infectate cu coronavirus din țara noastră crește zilnic și, deocamdată, autoritățile îndeamnă la izolare pentru a limita răspândirea virusului. Oficialitățile trag un semnal de alarmă și fac apel către populație de a se concentra pe prevenție. Ei sfătuiesc ca oamenii să urmeze întocmai regulile oferite de specialiști și să se informeze, constant, doar din surse oficiale și credibile.

Cuprins:

UPDATE 13.15 Astăzi au fost raportate 144 de cazuri noi de coronavirus în România.

Bilanțul persoanelor infectate cu coronavirus în România a ajuns la 906. Tot astăzi, a fost confirmat al 13-lea deces. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, dintre cele 906 persoane infectate cu COVID-19, 86 au fost declarate vindecate și externate.

 

UPDATE 10:30 – Spitalului Clinic Județean se închide

  • Începând de astăzi, pentru 48 de ore în vederea realizării procedurilor de dezinfecție.
  • Cei 124 de pacienți se vor transfera către alte unități sanitate din Suceava.
  • Pacienții care reprezintă urgențe medicale și necesită tratament vor fi duși la spitale din Județul Iași.
  • Din cei 1300 de angajați, 34 sunt confirmați pozitivi și sunt duși la Spitalul de Boli Infecțioase Suceava.
  • Restul angajaților se află în izolare la domiciliu timp de 14 zile.
  • Alți 49 de asistenți și infirmieri, confimați cu covid 19, sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase Suceava.
  • Echipa MS a stabilit ca, după dezinsecție, spitalul să servească exclusiv ca unitate medicală pentru tratarea covid 19.

UPDATE 10.20 A fost înregistrat cel de-al 13-lea deces în România

  • Este vorba despre o femeie din județul Caraș-Severin în vârstă de 72 de ani. Aceasta a fost transferată marți seara la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara de la Spitalul Județean de urgență Reșița.
  • Pacienta se afla internată în secția ATI, încă din data de 21 martie. Nu avea istoric de călătorie și nici nu a avut contact cu o persoană infectată cu COVID-19.

UPDATE 23.53 Autoritățile au anunțat al 12-lea deces din cauza coronavirusului. Este vorba despre o femeie în vârstă de 64 de ani din județul Suceava, internată în stare gravă la Spitalul Județean de Urgență Suceava. Femeia suferea de cardiopatie ischemică, fibrilatie atrială, HTA și a călătorit în perioada 13-29 în Insulele Mauritius, Dubai.

UPDATE 22.30: Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat, marţi seara, care sunt restricţiile impuse prin Ordonanţa Militară nr. 3, care vizează interzicerea părăsirii locuinţelor. Se va putea ieşi doar în anumite condiţii, iar vârstnicii au voie să plece de acasă doar între orele 11.00 – 13.00.

De asemenea, Marcel Vela a anunţat că de miercuri, de la ora 23.00, se suspendă toate zborurile către şi dinspre Franţa şi Germania, pe o perioadă de 14 zile. Zborurile umanitare sunt exceptate de la această regulă.

„Comportamentul nostru, al tuturor, va face diferența în zilele care vor urma. Îi îndemn pe cei care încă nu conștientizează pericolul să se trezească. Nu ne jucăm cu sănăatea publică. Noaptea trecută, numărul mare de persoane sancționate ne arată 2 lucruri: Angajații MAI și-au făcut treaba. Sunt încă foarte mulți români care nu conștientizează pericolul la care se expun”, a spus Vela.

Angajații prezintă legitimație de serviciu sau adeverință de la angajator. Liber profesioniștii și PFA prezintă declarație pe proprie răspundere, care trebuie să cuprindă numele, data nașterii, motivul deplasării, data, semnătura. Declarația poate fi prezentată și prin intermediul telefonului sau tabletei.

Măsura se aplică de mâine, 25 martie, ora 12.00, a mai spus Vela.

UPDATE ora 21:45 Grupul de Comunicare Strategică a anuțat în această seară că trei persoane din Spitalul Suceava au murit din cauza coronavirusului.

Este vorba despre un bărbat de 59 de ani, pacient al Spitalului Județean de Urgență Suceava, fără vreo expunere, despre un femeie în vârstă de 80 de ani pacientă a Spitalului de Urgență Suceava, fără expunere precizată.

Cea de-a treia persoană, este un bărbat  în vârstă de 71 de ani pacient al Spitalului Județean de Urgență din Suceava., fără expunere posibilă precizată.

UPDATE ora 16:00 – România va avea 4.000 de cutii dintr-un medicament antiviral folosit pentru tratarea coronavirusului.

  • Ministerul Sănătății a anunțat, pe rețelele de socializare, că România va avea OFICIAL un tratament pentru pacienții infectați cu noul coronavirus. Peste 8.000 de pacienți vor beneficia de tratamentul pentru Covid-19, după ce compania AbbVie România, prin bunăvoința domnului Jorge Ruiz Benecke, a donat Ministerului Sănătății 4.000 de cutii dintr-un medicament antiviral folosit în tratamentul pacienților infectați cu noul coronavirus.
  • Medicamentele vor fi distribuite în cele 10 spitale desemnate în prima linie de tratare a pacienților, conform Planului Alb realizat de către Ministerul Sănătății. Acestea sunt: Institutul Național de Boli Infecțioase – Matei Balș, Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș București, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Craiova, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, Spitalul Clinic Județean de Boli Infecțioase Tg. Mureș, Spitalul Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou Suceava, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara. Citiți mai mult aici.
  • Tratamentul a fost folosit de Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș, din București. Ministrul Sănătății, Victor Costache, salută și apreciază sprijinul venit din partea companiei AbbVie: ”Acest medicament, folosit prima dată la Institutul Național de Boli Infecțioase –Matei Balș pentru tratarea pacienților infectați cu Covid-19, este binevenit mai ales acum, în lupta contra cronometru pentru aprovizionarea spitalelor cu medicamente și materiale sanitare. Mulțumesc companiei AbbVie România pentru ajutorul acordat. Medicamentele vor ajunge imediat la spitalele din prima linie, acolo unde este mare nevoie de ele”.

UPDATE ORA 13:00. Bilanțul infectării cu virusul Covid-19, pe teritoriul României, a atins cifra de 762.

  • Potrivit MAI, dintre cele 762 de persoane confirmate pozitiv, 79 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 19 la București, 3 la Craiova, 2 la Constanța, una la Cluj și una la Iași).
  • Astăzi, 24 martie, avem 8 persoane confirmate cu virusul Covid-19 decedate. Toate acestea aveau boli cronice preexistente și erau internate în spitale din București, Suceava, Craiova și Iași, au decedat.
  • Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 4 ani și 85 de ani.
  • În ultimele 24 de ore s-au înregistrat alte 186 de noi cazuri de îmbolnăvire.
  • La Terapie Intensivă se aflî 16 pacienți, dintre care 8 cu stare gravă.

 

UPDATE, Marți (24 martie), ora: 09:00. Autoritățile au anunțat în această dimineață cel de-al optulea deces în România.

Cel de-al optulea deces, survenit în urma infectării cu virusul Covid-19, este  al unui bărbat în vârstă de 70 de ani, internat în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Craiova. Acesta fusese confirmat cu coronavirus încă din data de 19.03.2020. Pacientul sosise din Italia, împreună cu fiica sa, care îm acest moment se află în autoiolare.

Pacientul se prezentase cu insuficiență respiratorie, fiind internat pe sectia ATI a spitalului. Acesta suferea de boli preexistente pentru care urma tratament cu insulină. De asemenea, pacientul avea obezitate grad II.

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Craiova
Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Craiova

UPDATE ORA 20:30. Ministerul Sănătății a confirmat și cel de-al 7-lea deces al unei persoane infectate cu virusul Covid-19.

Este vorba despre un bărbat de 65 de ani, internat la Spitalul Universitar București. Bărbatul fusese confirmat pozitiv cu noul coronavirus din data de 21.03.2020. Pacientul necesita dializă și a fost contact de salon cu un alt pacient dializat, confirmat cu COVID 19 pe data de 20.03.2020 și care a fost transferat în Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș unde a decedat.

UPDATE ORA 19:10. Un nou deces în rândul pacienților confirmați cu virusul Covid-19. Numărul deceselor a urcat la 6.

Este vorba despre un bărbat de 64 de ani, din Arad, care se afla intubat în secția ATI de mai multe zile. Acesta fusese internat în spitalul Județean Arad încă de pe 20 martie.

UPDATE ORA 14:10 – Al cincilea deces al unui pacient infectat cu virusul COVID-19 a fost anunțat acum.

Este vorba despre un bărbat, de 71 de ani, tot din Suceava. Acesta fusese confirmat pozitiv și internat acum două zile, la Spitalul Județean Suceava. Persoana suferea de boli cardiovasculare și fusese internat anterior în spital. Se crede că ar fi contact al pacientei transferate la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

UPDATE ORA 13:05 – Autoritățile au anunțat că numărul cazurilor de infectare cu Covid-19, în România, a ajuns la 576.

  • În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat nu mai puțin de 143 de cazuri noi. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 5 ani și 76 de ani.
  • La Terapie Intensivă, în acest moment, sunt internați 15 pacienți, din care 7  se găsesc în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.
  • Din numărul total de cazuri cu Covid-19 în România, 73 au fost declarate vindecate și ulterior externate (51 la Timișoara, 17 la București, 3 la Craiova, unul la Constanța și unul la Iași).
  • Alte 72.247 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.
  • Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 11.223 de teste, din care 277 în unități medicale private.

covid-19-numar-total-de-cazuri-romania

UPDATE ORA 12:00 – Încă un pacient infectat cu virusul Covid-19 a pierdut lupta cu viața. Este vorba despre o femeie din Suceava, în vârstă de 72 de ani, care avea afecțiuni cronice.

Femeia fusese internată pe 21 martie 2020, la Spitalul județean Suceava, și fusese testată pozitiv cu coronavirus. Suferea de afecțiuni asociate cronice (diabet, boli cardiovasculare). În cazul ei nu s-a putut stabili un contect epidemiologic (nu are istoric de călătorie, nu a venit în contact cu o persoană confirmată pozitiv).

UPDATE LUNI, 23 martie, ora 09:00. Autoritățile au anunțat cea de-a treia victimă a coronavirusului în România.

Bărbatul infectat cu COVID-19 a decedat aseară, în spitalul de Boli Infecțioase, din Iași. Acesta avea 70 de ani și avea afecțiuni cornice preexistente (diabet, hipertensiune arterial), potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

Update duminică, ora 13.00: Grupul de Comunicare Strategică pe teritoriul României, au fost confirmate de 433 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19. Două persoane au murit de coronavirus

Update Duminică, ora 09.55: A fost înregistrat primul deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus pe teritoriul României. Meficii au anunțat ca pacientul avea 67 de ani. Fusese confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la SCBI Craiova. Pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer).


Decizii ale Comitetului pentru Situații de Urgență sâmbătă, 21 martie

Sâmbătă seara, Raed Arafat și Ministrul de Interne, Marcel Vela, au anunțat noi măsuri pentru cetățenii României. În contextul creșterii numărului de cazuri de Coronavirus la noi în țară s-au decis următoarele: În intervalul orar 22.00-06.00, circulația persoanelor în afara locuinței se permite doar în inters profesional, iar cei care merg la muncă vor trebui să justifice prin adeverință.

Ordonața Militară Numărul 2 a fost anunțată azi, 21 martie 2020 de către Marcel Vela. Aceasta prevede:

– se suspendă, temporar, activitatea în cabinetele de medicină dentară, din 22 martie 2020, ora 22.00

– se suspendă, temporar, activitațile de vânzare cu amănântul, în mall-uri, cu excepția supermarketurilor, a magazinelor veterinare și a farmaciilor

– pe timp de zi, între ora 06:00 și ora 22:00, facem recomandări

– deplasarea în interes profesional, deplasarea pentru asigurarea bunuri, consult medical de specialitate care nu poate fi amânat, deplasare pentru cumpărături de strictă necesitate la unități comerciale din zona de domiciliu, deplasare pentru asigurarea asistenței pentru persoane în vârstă, vulnerabile sau pentru însoțirea copiilor, deplasare scurtă, lângă domiciliu, legată de nevoile animalelor de companie.

ORDONANȚA MILITARĂ
nr. 2 din 21.03.2020

privind măsuri de prevenire a răspândire a COVID-19

Având în vedere dispozițiile art. 24 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgență, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 22 din 21 ianuarie 1999, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 453/2004, cu modificările și completările ulterioare,
Ținând seama de evaluarea realizată de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, aprobată prin Hotărârea nr. 13 din 21.03.2020,
În temeiul art. 4 alin. (2) și (4) din Decretul Președintelui României nr.195/2020 privind instituirea stării de urgență la nivel național, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 212 din 16 martie 2020, al pct. 3 -5 din anexa nr. 2 la același decret și al art. 20 lit. n) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.1/1999, cu modificările și completările ulterioare,

Ministrul afacerilor interne emite următoarea

Ordonanță militară

Art.1. – (1) Se suspendă temporar activitatea în cabinetele de medicină dentară.
(2) Prin excepție, sunt permise intervențiile stomatologice de urgență.
(3) Măsura se aplică începând cu data de 22 martie 2020, ora 22.00, ora României.

Art. 2. – (1) Se suspendă temporar activitățile de comercializare cu amănuntul, a produselor și serviciilor, în centrele comerciale în care-și desfășoară activitatea mai mulți operatori economici, cu excepția vânzării produselor alimentare, veterinare sau farmaceutice și a serviciilor de curățătorie.
(2) Prin centru comercial se înțelege „structura de vânzare cu suprafața medie sau mare în care se desfășoară activități de comercializare cu amănuntul de produse, servicii de piaţă şi de alimentaţie publică, ce utilizează o infrastructură comună şi utilităţi adecvate”, astfel cum este reglementat în anexa la Legea nr. 296/2004 privind Codul consumului, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
(3) Măsura se aplică începând cu data de 22 martie 2020, ora 22.00, ora României.

Art. 3. – (1) Circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei se efectuează numai cu respectarea măsurilor generale de prevenire a răspândirii COVID-19 și evitarea formării oricărui grup de persoane.
(2) Prin formarea unui grup de persoane se înțelege alăturarea unui număr mai mare de 3 persoane care nu locuiesc împreună.

Art. 4. – În intervalul orar 06.00 – 22.00, se recomandă ca circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei să se efectueze numai pentru următoarele motive:
a) deplasarea în interes profesional, inclusiv deplasarea între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale, atunci când activitatea profesională este esențială și nu poate fi amânată sau desfășurată de la distanță;
b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;
c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;
e) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.

Art. 5. – (1) În intervalul orar 22.00 – 06.00, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă numai pentru motivele prevăzute la art. 4.
(2) Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.
(3) Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.
(4) Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă nume și prenume, data nașterii, adresa locuinței/ gospodăriei/ locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.
(5) Măsura se aplică începând cu data de 23 martie 2020, ora 22.00, ora României.

Art. 6. – (1) Se interzice intrarea pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini și apatrizilor, cu excepția situației în care aceștia tranzitează teritoriul României, pe culoare de tranzit, organizate prin înțelegeri cu statele vecine.
(2) Prin excepție, este permisă intrarea pe teritoriul României a cetățenilor străini și apatrizilor care fac parte din următoarele categorii:
a) sunt membri de familie ai cetățenilor români;
b) sunt membri de familie ai cetățenilor altor state membre ale Uniunii Europene sau ale Spațiului Economic European ori ai Confederației Elvețiene, cu rezidență în România;
c) sunt persoane care posedă o viză de lungă ședere, un permis de ședere sau un document echivalent permisului de ședere eliberat de autoritățile române potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare, ori un document echivalent acestora emis de autoritățile altor state, potrivit dreptului Uniunii Europene;
d) sunt persoane care se deplasează în interes profesional, dovedit prin viză, permis de ședere sau un alt document echivalent;
e) este personal diplomatic sau consular, personal al organizațiilor internaționale, personal militar sau personal care poate asigura ajutor umanitar;
f) sunt pasageri în tranzit, inclusiv cei repatriați ca urmare a acordării protecției consulare;
g) sunt pasageri care călătoresc din motive imperative (medicale sau familiale);
h) sunt persoane care au nevoie de protecție internațională sau din alte motive umanitare.
(3) Măsura se aplică începând cu data de 22 martie 2020, ora 22.00, ora României.

Art. 7. – (1) Persoanele izolate la domiciliu, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente, sunt considerate persoane cu risc crescut de contagiozitate și sunt conduse de forțele de ordine publică și plasate în carantină instituționalizată, sub pază.
(2) Persoanele carantinate, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente, sunt carantinate pentru o nouă perioadă de 14 zile.
(3) Măsurile dispuse potrivit alin.(1) și (2) nu exonerează persoanele de răspunderea contravențională sau penală.
(4) Măsurile se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanțe militare în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Art. 8. – (1) Autoritățile administrației publice locale au obligația să identifice și să țină evidența persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, fără susținători sau altă formă de ajutor, și să asigure sprijin acestora în vederea minimalizării expunerii lor în afara locuințelor.
(2) Evidențele se actualizează și se raportează săptămânal la centrul județean/ al municipiului București de coordonare și conducere a intervenției.
(3) Comitetele locale, județene și al municipiului București pentru situații de urgență identifică modalități de sprijin pentru persoanele prevăzute la alin.(1).
(4) Măsurile se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanțe militare în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Art. 9. – (1) Ordonanța militară nr.1/2020 privind unele măsuri de primă urgență, care privesc aglomerările de persoane și circulația transfrontalieră a unor bunuri, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.219 din 18 martie 2020, se completează după cum urmează:
1. La articolul 2 se introduc două noi alineate, alin.(2) și (3), cu următorul cuprins:
„(2) Se pot oficia slujbe în lăcașurile de cult, de către slujitorii bisericești/religioși, fără accesul publicului, slujbele putând fi transmise în mass-media sau online.
(3) Se pot oficia acte liturgice/religioase cu caracter privat (botez, cununii, înmormântări), la care pot participa maximum 8 persoane, cât și împărtășirea credincioșilor bolnavi la domiciliul acestora”.

2. După alineatul (2) al articolului 4, se introduce un nou alineat, alin.(3), cu următorul cuprins:
„(3) Prevederile alin.(1) și (2) se aplică și conducătorilor autovehiculelor de transport marfă cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4t”.

3. După alineatul (2) al articolului 5 se introduce un nou alineat, alin.(3), cu următorul cuprins:
„(3) Alte excepții de la interdicția prevăzută la alin.(1) se stabilesc prin ordin al ministrului sănătății.”
(2) Măsurile se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanțe militare în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Art. 10. – (1) Sunt abilitate să asigure aplicarea și respectarea prevederilor prezentei ordonanțe militare:
a) Poliția Română, Jandarmeria Română, Poliția locală, Agenția Națională de Administrare Fiscală, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului și conducătorii autorităților administrației publice locale, pentru măsurile prevăzute la art.1 și 2;
b) Poliția Română, Jandarmeria Română, Poliția locală, pentru măsurile prevăzute la art. 3, 5 și 7;
c) Poliția de Frontieră Română, pentru măsura prevăzută la art. 6.
(2) Nerespectarea măsurilor de primă urgență prevăzute la art.1 – 7 atrage răspunderea disciplinară, civilă, contravențională sau penală, în conformitate cu prevederile art.27 din Ordonanța de urgență nr.1/1999, cu modificările și completările ulterioare.
(3) Personalul instituțiilor prevăzute la alin.(1) este împuternicit să constate contravenții și să aplice sancțiuni, în conformitate cu prevederile art.29 din Ordonanța de urgență nr.1/1999, cu modificările și completările ulterioare.

Art. 11. – (1) Prezenta ordonanță militară se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
(2) Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligația de a informa publicul, prin mesaje difuzate regulat, pentru cel puțin 2 zile de la data publicării, despre conținutul prezentei ordonanțe militare.

Ministrul Afacerilor Interne

„Nu avem răspândire comunitare extinsă pe teritoriul României”, a anunțat Marcel Vela.

Din păcate, vești triste din Italia. +793 de decese in ultimele 24 de ore (dintre care 546 în Lombardia). Italia înregistrează și 4821 de cazuri noi. Total decese: 4825. Total cazuri: 53.578. Total videcati: 6072

Coronavirus în România UPDATE 14.10 Noul bilanţ: 367 de infectaţi, 59 de cazuri confirmate azi. 52 de oameni au fost declaraţi vindecaţi

Conform GCS, la ATI sunt internaţi 14 pacienţi, din care 3 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalţi pacienţi este bună, staţionară. Alte 4.207 de persoane sunt în carantină instituţionalizată, iar 55.198 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

SURSA MEDIAFAX
SURSA MEDIAFAX

UPDATE Sâmbătă 20 martie ora 13.05: numărul cazurilor a crescut în România

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat noul bilanţ al infecţiilor cu coronavirus în România, astfel că sâmbătă numărul celor confirmaţi cu COVID-19 a ajuns la 367 în ţara noastră.

UPDATE Sâmbătă 20 martie ora 11.43: Ministerul Afacerilor Externe anunță că numărul românilor morți în afara granițelor, din cauza noului coronavirus, a ajuns la 7.

În conformitate cu informațiile obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 30 de cetățeni români din străinătate au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19: 23 în Italia, 2 în Namibia, 1 în Spania, 1 în Luxemburg, 1 în Irlanda, 1 în Tunisia și 1 Franța.

Vineri,20 martie, au fost confirmate 308 persoane infectate. 31 de persoane sunt vindecate.

Update 13.00: joi, 19 martie, Grupul de Comunicare Strategică anunță că în România s-au înregistrat 277 de infectări cu noul coronavirus. 25 de pacienți s-au vindecat și au fost externați.

Update 18.30: miercuri, 18 martie 2020, sunt confirmați 260 de cetățeni care au contactat coronavirusul. 19 sunt declarați vindecați și au fost externați

UPDATE ora 10.02. Miercuri, 18 martie 2020, au fost anuntate in Romania 29 noi cazuri de coronavirus în România. Bilanțul ajunge la 246 de infectări cu Covid-19

UPDATE Numărul cazurilor de COVID-19 a urcat la 246. Noi măsuri adoptate de autorități

Grupul de Comunicare Strategică a informat că, în România, cea mai afectată grupă de vârstă este între 40 și 49 de ani. Următoarele categorii mai afectate sunt cele între 30 și 39 de ani, cu 64 de cazuri (26%) și 50-59 de ani, cu 47 de cazuri, respectiv 19%. Astfel, persoanele cu vârste cuprinse între 30 și 59 de ani reprezintă 73 la sută din numărul total de îmbolnăviri.

Ultimele știri pe subiect:

Măsură drastică luată de Firea. Se va reduce numărul mijloacelor de transport în comun în București

Inconștiență la grad înalt! Un suspect de Covid-19 a fugit din izolare

Cum se numește medicamentul despre care chinezii spun că ar combate coronavirusul. Unde se găsește

Măsura luată de Adina Alberts în lupta cu coronavirusul: „Total gratuit”

Persoanele cu grupa de sânge A, mai predispuse la covid-19. Ce a arătat un studiu

UPDATE 17.03.2020 ora 18.10 – Alte 33 de cazuri noi de infecție cu coronavirus în România. Bilanțul ajunge la 222

Au fost confirmate 33 de cazuri noi, după cum urmează: 26 în București, 5 în Brașov și câte unul în Constanța și Prahova. 22 dintre cazurile noi. Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 26 ani și 64 de ani.

UPDATE 17.03.2020 ora 09.50 – pe teritoriul României, au fost confirmate 184 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Au fost înregistrate alte 16 noi cazuri de îmbolnăvire, după cum urmează: 7 în Iași, 2 în Suceava, 2 în Neamț și câte unul în Ialomița, Mureș, Botoșani, Bistrița Năsăud și Vrancea. Persoanele confirmate pozitiv au vârste cuprinse între 21 și 65 de ani.

Grupul de Comunicare Strategică a transmis, prin comunicat, că din cele 184 de persoane confirmate pozitiv 16 au fost declarate vindecate și externate (15 din spitalul din Timișoara și unul de la București). Urmează să mai fie externate alte trei persoane de la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș.

UPDATE ora 18.25: Numărul persoanelor care au fost confirmate cu infecție cu coronavirus a ajuns la 168, anunță, luni, Grupul de Comunicate Strategică (GCS). Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19, respectiv 10, sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină.

Update 15.14 luni, 1 martie. Preşedintele a declarat Starea de urgenta. România a intrat în stare de urgență. Ce înseamnă și ce efecte are acest decret pentru populație 

Angajatii ale caror locuri de munca sunt afectate de Covid19 vor beneficia de protectie sociala din partea Statului. Aceeasi masura se aplica si pentru familiie lor.

„Ne aflăm într-o situaţie cu care omenirea nu s-a mai confruntat în istoria recentă. Vom trece cu bine prin această grea încercare dacă luăm imediat cele mai drastice măsuri şi înţelegem că severitatea lor este pe măsură gravităţii perioadei pe care o traversăm. Începând de astăzi se instituie starea de urgenţă pe întreg teritoriul României pentru o perioadă de 30 de zile. Pandemia nu poate fi stopată decât prin măsuri excepţionale care au dovedit că au efecte pozitive în ţările grav afectate”.

, este declarația șefului statului.

UPDATE 10:15 luni, 16 martie, pe teritoriul României, sunt confirmate 158 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

19 noi cazuri de îmbolnăvire: 4 în Arad, 3 în Ilfov, 2 în Vâlcea, 2 în Timișoara și câte unul în București, Cluj Napoca, Sălaj, Buzău, Ialomița, Hunedoara, Galați şi Suceava.

Pacienții au vârste între 19 și 54 ani, sunt în carantină sau autoizolare. În continuare cele mai multe dintre aceste noi cazuri au călătorit în Italia, 2 dintre ele în Austria și Germania.

Școlile rămân închise până după Paște

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că școlile vor rămâne închise în perioada în care este decretată stare de urgență de către președintele Klaus Iohannis.

„Deocamdată nu avem niciun termen pentru perioada de închidere a școlilor, dar în perioada de stare de urgență școlile or să fie închise. În perioada asta este clar că o să avem școlile închise. Până după Paște școlile sunt închise”, a declarat Monica Anisie, conform HotNews.ro.

Conform structurii anului școlar 2019-2020, elevii ar intra în vacanța de primăvară de sâmbătă, 4 aprilie 2020 până marţi, 21 aprilie 2020. Cursurile continuă apoi în perioada 22 aprilie 2020 – 12 iunie 2020.

Starea de urgenţă este instituită pe teritoriul României, a anunțat preşedintele Klaus Iohannis. Decretarea stării de urgență se poate institui pe o perioadă de cel mult 30 de zile, dar durata acesteia poate fi prelungită de preşedintele României, cu încuviinţarea Parlamentului.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

UPDATE 17:07 Alte 8 cazuri confirmate. 139 în total.

În acest moment, România are 139 cazuri confirmate cu coronavirus. În același timp, peste 2800 de persoane sunt în carantină și alte peste 14.000 aflați în izolare la domiciliu.

Autoritățile au anunțat că există sute de teste în lucru, așadar numărul cazurilor confirmate cu COVID-19 s-ar putea schimba de la oră la oră. Un alt detaliu transmis de MAI e faptul că nu se vor mai comunica detalii individuale despre cazurile confirmate, dat fiind numărul crescut.

Se știe, însă, că una dintre aceste victime ar fi o asistentă de la Spitalul de copii Marie Curie, din București. Aceasta se află în izolare și a intrat în contact doar cu patru persoane. Aceștia din urmă au fost izolați la domiciliu și așteaptă să fie testați.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

UPDATE 15:00 – Marcel Vela a prezentat noile condiții pentru cei care intră în țară

Ministrul Afacerilor Interne a ținut astăzi o conferință de presă prin care a anunțat măsuri mai drastice pentru cei care vin în țară. Potrivit noilor măsuri, dictate de scenariul 3, toți cei care vor intra în țară, și sunt veniți din zone cu peste 500 de cazuri de Covid-19, vor fi nevoiți să stea în autoizolare la domiciliu.

Se aprobă izolarea la domiciliu pentru toate peraoanele care vin din țări unde sunt confirmate cel puțin 500 de cazuri de Covid-19, începând de astăzi, ora 21:00, ora României.”, a declarat reprezentatul MAI, potrivit Mediafax.

ministrul mai anunt oficial coronavirus
Marcel Vela a făcut apel la calm.

Marcel Vela a profitat din nou de ocazie să facă apel la calm și rațiune. El a întărit ideea de a preveni în loc a de trata. I-a rugat pe români să-și păstreze calmul, să aibă încredere în autorități și să rămână la domiciliu, în caz că serviciu nu impune deplasarea.

UPDATE duminică, 13:30 – Numărul infectărilor cu coronavirus a ajuns la 131 

Ministerul Afacerilor Interne a transmis un mesaj tranșant pe rețelele de socializare către români. Autoritățile roagă cetățenii români să stea acasă. „Vă rugăm insistent să nu ieșiți din casă decât dacă este absolut necesar. Dacă trebuie să o faceți, păstrați o distanță de cel puțin 2 metri față de alte persoane. Protejați copiii! Evitați pe cât posibil locurile de joacă”.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

UPDATE 22:40 – Bilanțul îmbolnăvirilor cu coronavirus a crescut fulminant astăzi, ajungându-se la 121 de cazuri.

  • Cazul 123 este o femeie de 58 de ani, asistent medical la Spitalul Gerota, contact al cazului 30.
  • Cazul 122 este un băiat de 24 de ani, inginer horticol la ADP Sector 4. Ambii au avut contact cu persoane contaminate.
  • Cazul 121 este un bărbat din  Bucuresti, 37 ani, intors Norvegia în 13.03,  internat în Spitalul de Boli Infecțioase V Babeș București.
  • Cazul 120 este al unui bărbat de 46 de ani, din Satu Mare, întors de trei zile din Italia. Acesta s-a aflat în tot acest timp în carantină.
  • Caz 119 este reprezentat de o femeie de 25 de ani, din Cluj Napoca, care se întorsese din Berlin în data de 11 martie.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

UPDATE 22:09 – La nivelul țării, numărul bolnavilor de COVID-19 ajunge la 118. Cazul 118 este o femeie de 33 de ani din Constanța, care a intrat în contact cu cazul 67 – senatorul PNL Vergil Chițac.

La această oră sunt 9 pacienți vindecați de coronavirus, 14,573 persoane izolate și 1,652 persoane în carantină.

UPDATE 21:20 – Bilanțul îmbolnăvirilor continuă să crească. Autoritățile au anunțat în această seară că numărul persoanelor contaminate se ridică la 116.  Există alte două persoane contaminate de tânăra de 26 de ani, care n-a respectat autoizolarea.

  • Caz 114 Femeie, 38 ani, Hunedoara, contact caz 26
  • Caz 115 Femeie, 45 ani, Hunedoara, contact caz 26
  • Caz 116 Bărbat, 60 ani, Caraș Severin, aflat în carantină Reșița, întors din Italia în 11.03.2020

Amintim că în conferința ținută de la Palatul Cotroceni, președintele țării a anunțat că de luni se va decreta stare de urgență în România. Klaus Iohannis a explicat această măsura ca fiind una necesară pentru a face ca măsurile urgente să poată fi adoptate mult mai repede.

Klaus Iohannis anunț important pentru cetățenii români
Klaus Iohannis a anunțat că luni va decreta stare de urgență în România

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

UPDATE 20:35 – Bilanțul îmbolnăvirilor cu COVID-19 în România a ajuns la 113. Potrivit oficialităților au fost confirmate alte 4 persoane, după cum urmează:

  • Cazul 110 este la un bărbat de 31 de ani din constanţa, care a intrat în contact cu senatorul Vergil Chiţac.
  • Cazul 111 este o femeie de 53 ani, din Braşov, contact al bărbatului venit din Boston.
  • Cazul 112 este o femeie de 33 ani din Timişoara, venită din Italia în 12.03, aflată în carantină în Timişoara.
  • Cazul 113 este un bărbat de 36 ani din Timişoara, venit din Italia în 12.03, aflat în carantină în Timişoara.

 

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

UPDATE 18: 28 – Un nou caz de coronavirus în România! Este vorba despre cazul cu nr. 109, un bărbat din Timișoara de 55 ani, aflat deja în carantină.

UPDATE 18:15 Încă șase persoane au fost confirmate cu virusul COVID-19, numărul total al infectărilor din România ajungând la 108. Primul caz este al unui bărbat de 51 de ani, din Brașov, întors din Italia acum două zile. Acesta se afla deja în carantină. Următoarele cinci cazuri sunt toate din Hunedoara. Astfel:

  • Caz 104 Tânăr, 19 ani, Hunedoara D, contact al cazului 59
  • Caz 105, Copil, 4 ani, contact al cazului 59
  • Caz 106 Femeie, 43 ani, Hunedoara, contact caz 26
  • Caz 107 Femeie, 44 ani, Hunedoara, contact caz 26
  • Caz 108 Femeie, 41 ani, Hunedoara, contact caz 26

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Update 15: 45 – Alte trei persoane au fost confirmate pozitiv cu coronavirus. Au fost confirmați pozitiv la testul pentru coronavirus (COVID-19) deputatul PNL, Lucian Heiuș, primarul Devei, Florin Oancea, și administratorul public Adrian David Nicolae. Toți 3 se află în izolare la domiciliu, au participat la reuniunea BPN a PNL la care a participat și senatorul Chițac, și ieri nu au fost prezenți la reuniunea Biroului Executiv al PNL.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Update 15:30 – România a ajuns la 99 de cazuri. Încă două persoane au fost testate pozitiv cu coronavirus. E vorba despre o femeie de 53 de ani, din Constanța, care medic laborator, și de un bărbat de 54 de ani, tot din Constanța. Cei doi s- au întors în data de 7 martie 2020 din Viena.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

UPDATE 15:01 – Ministerul Afacerilor Externe A CONFIRMAT că printre victimele decedate din Italia se numără și un român. Este vorba despre o femeie, în vârstă de 75 de ani, care suferea și de alte afecțiuni.

În contextul informaţiilor din mass-media care menţionează decesul, în Republica Italiană, a două persoane de cetăţenie română ca urmare a infecţiei cu COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în urma demersurilor Ambasadei României la Roma şi ale Consulatului General al României la Milano, autorităţile italiene au confirmat, până în prezent, decesul unui cetăţean român ca fiind cauzat de infecţia cu COVID-19, pe fondul unor afecţiuni medicale pre-existente.”, anunţă Miniterul de Externe.

UPDATE 10:25: Grupul de comunicare strategică al MAI  a anunțat încă două cazuri confirmate cu coronavirus în România, numărul total al infectaților ajungând la 97.

Este vorba despre o femeie de 47 de ani, din București, un contact direct al cazului 45. Aceasta nu prezintă momentan simptome și se află în autoizolare la domiciliu. Cel de-al doilea caz este un bărbat de 39 de ani, din județul Dolj. Acesta din urmă s-a întors din Brescia (Italia), în data de 5 martie. Bărbatul s-a aflat în autoizolare până în 12 martie, când a fost dus la Spitalul de Boli infecțioase din Craiova cu simptome specifice.

coronavirus romania
foto MapN

UPDATE 14 MARTIE, 07.52: România a înregistrat vineri, 13 martie 2020, cele mai multe cazuri de până acum de persoane contaminate cu noul coronavirus confirmate într-o singură zi : 34. Bilanțul total al celor care au fost depistați cu acest virus ajunge la 95, astfel că România se îndreaptă către scenariul nr.3 elaborat de autorități, acela când numărul bolnavilor va depăși 100. Șase dintre acești 95 de pacienți s-au vindecat între timp.

Ultimele cazuri de infectare cu coronavirus din România au fost confirmate vineri seara târziu. Printre ele, este un copil de 1 an, dar și o femeie de 41 ani din Iași, care a venit din Dubai în 8 martie și a făcutnaveta Iași -București, apoi din 9 martie a mers la serviciu în Mureș. Primele simptome le-a avut după patru zile, în 12 martie.

Numărul pacienților confirmați cu coronavirus, în România, a ajuns la 86 până la această oră.

UPDATE 21:55 – Rezultatele testelor efectuate în cazul premierului desemnat Ludovic Orban și ministrului Sănătății, Victor Costache, sunt negative, potrivit unor surse medicale.

orban

UPDATE 21:30 – Încă 4 cazuri de coronavirus confirmate

Au fost confirmate alte patru cazuri de coronavirus, numărul total de cazuri la nivel național ajungând la 86.

 UPDATE 17.03 Patru noi cazuri de coronavirus au fost confirmare in Romania. Este vorba despre un barbat de 44 de ani din Brasov care s-a intors din Boston, internat in spital cu simptomele coronavirusului.
Inca doua femei confirmate cu COVId-19. Astfel bilantul persoanelor infectate a ajuns la 79. 

 

UPDATE 16.50

Autoritățile au mai confirmat alte două cazuri de infectare cu coronavirus. Astfel, bilanțul a ajuns la 75 de îmbolnăviri.

Este vorba de un bărbat de 50 ani, medic, managerul Spitalului Gerota și un bărbat de 62 ani, pacient intrat în contact cu medicul gastroenterolog (caz30).

UPDATE 15.30 Autoritățile române au anunțat că numărul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 73. Este vorba despre trei femei din Timiș.

UPDATE 11.00 Grupul de Comunicare Strategică a anunțat alte patru persoane au fost testate pozitiv cu coronaviurus. Este vorba despre un bărbat de 52 de ani, din Mehedinți, contact cu bărbatul de 26 de ani, venit din Italia. Ambii sunt în carantină la Mehendinți.

Alte patru cazuri de coronavirus sunt în Constanța. Un bărbat de 57 de ani, un bărbat de 51 de ani, asistent personal, un bărbat de 34 de ani, fiul bărbatului de 57 de ani, o femeie de 56 de ani, soție a bărbatului de 57 de ani. Se pare că toți cei patru au avut contact cu senatorul PNL depistat cu coronavirus, Vergil Chițac.  Astăzi au fost confirmate 11 cazuri de coronavirus în România.

De asemenea, Ludovic Orban a anunțat că va intra în izolare împreună cu toți membrii Guvernului.

UPDATE 11.05: Astăzi la ora 12.00, se vor închide 13 puncte de trecere a frontierei cu România. Decizia este luată ca parte a strategiei de luptă a Guvernului împotriva coronavirusului. A fost anunțată de ministrul de interne Marcel Vela.

Punctele de frontiera care vor fi inchise, de vineri la ora 12.00, sunt situate la granitele cu Ungaria, Ucraina, Republica Moldova si Bulgaria.

Frontiera Ungaria: Turnu, Sacuieni, Salonta si Valea lui Mihai.

Frontiera Ucraina: Sighet

Bulgaria: Negru Voda, Lipnita, Dobromir, Zimnicea, Turnu Magurele si Bechet

Republica Moldova: Radauti Prut si Oancea

Ieri, la frontiera cu Serbia au fost inchise de autoritatile sarbe urmatoarele puncte de trecere:

Portile de Fier 2 , Moldova Noua, Foieni, Lunga, Valcani, Drobeta Turnu Severin si Naidas.

Au ramas functionale Portile de Fier 1, Moravita si Jimbolia, scrie observator.tv.

UPDATE VINERI ORA 07.25 Cinci cazuri de coronavirus au fost depistate în București, vineri dimineață, la Insititutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș. Conform primelor informații, toate cele cinci persoane au intrat în contact cu persoane infectate. ESte vorba despre un bărbat de 39 de ani, contact cu persoana care a cîlătorit în Germania, un bărbat de 53 de ani contact c membru din familia pacientului care a fost internat la Spitalul Gerota. Cazul 62 este o femeie în vârstă de 48 de ani, membru de familiei al cazului 61.

Cazul 63 este o tânără în vârstă de 22 de ani, membru al familiei cu cazul 61, și un tânăr de 23 de ani, contact familie cu cazul 61.

Cei trei pacienți și cele trei cadre medicale din Hunedoara au fost testate pozitiv și duși la spitalul de boli Infecțioase din Timișoara.

UPDATE 21.50 Bilanțul persoanelor infectate cu coronavirus în România a ajuns la 59. Șase persoane din județul Hunedoara au fost testate pozitiv în această seară.. De asemenea, un bărbat în vârstă de 53 de ani din Covasna a fost diagnosticat cu COVID-19. Astăzi au fost declarate 12 cazuri de coronavirus. În Covasna mai este confirmat un caz al unei femei de 53 de ani care a fost recent la schi în Italia.

UPDATE 20.20 O femeie de 33 de ani din Cluj este cel de-al 52-lea caz de coronavirus, aceasta s-a întors recent din Italia și a fost testată pozitiv. Totodată, un băiat în vârstă de 21 de ani din Mureș, șofer pe TIR, a fost diagnosticat cu coronavirus după ce a fost în Italia în perioada 4-6 martie.

Update 17:22. Oficialitățile au anunțat cazul cu numărul 49 din România. Este vorba despre o femeie, care se afla deja în carantină, și care a intrat, în mod indirect, în contact cu pacientul din spitalul Gerota. Pacienta reprezintă cel de-al doilea caz de coronavirus, confirmat, astăzi, 12 martie.

UPDATE ORA 11.40  Grupul de Comunicare Strategică a informat că o tânără în vârstă de 20 de ani din București a fost testată pozitiv cu coronavirus, iar bilanțul persoanelor infectate cu COVID-19 a ajuns la 48, deși inițial medicul Adrian Streinu -Cercel a declarat că sunt două persoane infectate. Tânăra a intrat în contact indirect cu ofițetul în rezervă al MAI, internat la Spitalul Gerota.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

UPDATE JOI ORA 10.00 Este vorba despre un bărbat și o femeie din Capitală, care au fost testați pozitiv cu coronavirus. Cei doi ar fi pacienți infectați indirect de către bărbatul internat la SPitalul Gerota, fost ofițer al MAI.

UPDATE MIERCURI  Două noi cazuri de coronavirus au fost confirmate miercuri seara în România, ridicând bilanțul la 47 de pacienți infectați cu Covid-19.

Este vorba despre o femeie de 63 de ani, contact cu femeia de 35 de ani care a călătorit în Israel și care s-a întors în România în data de 29 februarie, și de un bărbat de 48 de ani din București, contact direct cu fiul pacientului care a fost internat la Spitalul Gerota.

Doar miercuri, în România, 18 pacienți au fost depistați pozitiv la infecție cu COVID-19. În total, din cei 45 de pacienți confirmați oficial, 20 sunt din București. Șapte dintre pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați.

Secția Neurologie a Spitalului Petroșani a fost închisă pentru dezinsecție. O tânără a fost testată pozitiv cu coronavirus
Secția Neurologie a Spitalului Petroșani a fost închisă pentru dezinsecție. O tânără a fost testată pozitiv cu coronavirus

Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale și credibile.

UPDATE ora 21.03. Alte 5 cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus au fost confirmate în România. Numărul cazurilor la nivel național a ajuns astfel la 44. Este vorba de 5 bărbați de 22, 30, 34, 36 și 57 de ani veniți prin vama din Italia în data de 9.03.2020. Aceștia se aflau în carantină, la Arad, unde au fost plasați imediat după sosirea în țară. Aceștia sunt contacți ai bărbatului din Arad aflat în carantină, care a fost testat pozitiv marți seara. Update MIERCURI 17:39. A fost confirmat un nou caz de coronavirus. Astfel, numărul cazurilor de COVID-19 a urcat la 37.

E vorba despre un bărbat de 47 de ani din București, care a fost recent în Germania, care a călătorit la Stuttgart între 26.02-02.03.2020. În prezent, este internat la  spitalul Victor Babeș. UPDATE Numărul cazurilor de COVID-19 a urcat la 36. Autoritățile române au confirmat miercuri că au fost confirmate încă trei cazuri.

Este vorba despre un bărbat de 55 ani din București, o femeie în vârstă de 53 de ani din Covasna și un bărbat în vârstă de 56 de ani din București.

UPDATE 18.30 – OMS a declarat PANDEMIE în privința coronavirusului. Epidemia se extinde extrem de repede

Organizația Mondială a Sănătății a declarat pandemie de coronavirus.

O pandemie este o epidemie care se răspândeşte dincolo de graniţele unui stat sau ale unui continent.

Aceasta înseamnă mai ales că menţinerea sub control a unei maladii depinde de cooperarea sistemelor de sănătate ale diverselor ţări. Şi nu înseamnă că o boală este deosebit de periculoasă sau mortală.

Opusul, din punct de vedere geografic, al unei pandemii este o endemie

Numărul cazurilor de COVID-19 în România a urcat la 38

UPDATE Numărul cazurilor de COVID-19 a urcat la 37

UPDATE 18.00: Ungaria a declarat stare de urgență, din cauza coronavirusului. Ce persoane nu mai pot intra în țară. Ungaria îşi închide frontierele pentru persoanele venite din Italia, China, Coreea de Sud şi Iran.

Ungaria a declarat miercuri stare de urgenţă pentru a aplica măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului şi a interzis accesul persoanelor venite din Italia, China, Coreea de Sud şi Iran, cu excepţia cetăţenilor ungari, care însă vor trebui să rămână două săptămâni în izolare la domiciliu, transmit agenţiile MTI şi Reuters.

UPDATE MIERCURI ORA 16.37 A mai fost confirmat un caz de coronavirus în România. Un bărbat în vârstă de 56 de ani a călătorit în Israel în perioada 22-29 februarie. Ieri seară a avut simptome și a ajuns la spital, iar astăzi este internat la Terapie Intensivă la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș. Autoritățile au pornit o anchetă. Încă nu se știe dacă este contact al bărbatul de 60 de ani de la Gerota. În prezent sunt 16 cazuri confirmate pozitiv în București, de altfel, cele mai multe din România urmate de Timișoara. Bilanțul persoanelor infectate cu coronavirus în România a ajuns la 36.

UPDATE MIERCURI ORA 15.51 Autoritățile române au confirmat încă două cazuri de coronavirus. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 55 de ani din București care a luat contact cu pacientul din Gerota. A doua persoană este o femeie în vârstă de 53 de ani din Covasna, sosită din Italia în data de 8 martie, aflată în autoizolare.

UPDATE MIERCURI ORA 15.18 A fost confirmat cel de-al 33-a caz de coronavirus. Este vorba despre un bărbat din București care a ajuns aseară la spitalul Universitar. Autoritățile au precizat că testul a ieșit pozitiv.

UPDATE MIERCURI ORA 14.33 Potrivit Digi24,  a fost confirmată cea de-a 32-a  persoană cu coronavirus. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 38 din Iași, care ar fi luat contact cu o persoană din Varșovia, infectată cu coronavirus. Bărbatul era izolat încă din 9 martie.

Copilul unei femei testate pozitiv din București este izolată în acest moment, după ce aceasta a fost trimisă marți la școală.

Copilul unei femei testate pozitiv din București
Copilul unei femei testate pozitiv din București a mers la școală

 

Raed Arafat: „Bucureștiul nu intră în carantină”

UPDATE MIERCURI ORA 12.04  „La acest moment nu avem scenariul ca Bucureștiul să intre în carantină. În acest moment nu se pune această problemă„, a mai declarat Raed Arafat.

Gabriela Firea a declarat că 70 angajați ai Primăriei Generale din Capitală sunt izolați la domiciliu, unul dintre angajați confirmând că s-a întors recent din Israel. Secretarul de stat Raed Arafat a precizat că statul blochează exportul medicamentelor și „situația poate fi ținută încă sub control„.

Spitalul de Urgență MAI “Prof. Dr. Dimitrie Gerota” a intrat în carantină, a anunțat Raed Arafat într-o conferință de presă. ”Pacienţii şi personalul spitalului rămân în carantină timp de 14 zile”, a afirmat secretarul de stat

Prevenirea si limitarea raspandirii este prioritatea principala, iar situatia din Romania nu este atat de grava spre deosebire de alte state care sunt aflate in carantina„, a mai spus Arafat.

Raed Arafat: „Solicităm să se colaboreze cu autoritățile pentru a evita îmbolnăvirea rudelor

UPDATE MIERCURI ORA 11.30 Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Raed Arafat a declarat că plecarea către serviciu să fie sistată. „Solicităm să se colaboreze cu autoritățiel pentru a evita îmbolnăvirea rudelor„, a precizat Raed Arafat.

Nelu Tătaru a declarat,” Scenariul II implică prevenția și depistarea suspecților, și pregătirea spitalelor pentru scenariul III și IV, a spus secretarul de stat al MAI. În municipiul București s-au suplimentat medicii epidemiologi, și se fac pregătiri pentru un aflux pentru cetățenii români din cealaltă zonă.

În Italia s-au extins zonele roșii, iar persoanele care sosesc din această zonă vor fi plasate în carantină automată. Iar cei care sosesc din zone galbene, vor fi plasați în izolare la domiciliu. De asemenea, Tătaru a declarat că pentru pregătirea scenariului III se vor extinde paturi în spitalele de Boli Infecțioase doar pentru coronavirus.

Secretarul de stat al MAI și secretarul de stat al Ministerului Sănătății a declarat că  restricțiile rămăn până pe 31 martie.

Toți românii sunt opriți la granițe

UPDATE MIERCURI ORA 10.05 A fost internat ieri în spital, dar el s-a întors în țară pe data de 2 martie. Bărbatul a circulat fără să știe probabil că este infectat cu virusul COVID-19.

Un caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus a fost înregistrat azi dimineață, al 31-lea caz la nivel național. Este vorba despre un bărbat de 42 de ani, confirmat în Iași, debut pe 4 martie, internat pe 10 martie, revenit din Veneția în 2 martie. Este la Spitalul de Boli Infecțioase”, a  declarat Grupul de Coordonare Strategică.

UPDATE MIERCURI ORA 09.20 În această dimineață autoritățile române au confirmat cel de-al 30-lea caz de coronavirus în România. O femeie în vârstă de 43 de ani din București a fost testată pozitiv. Aceasta a intrat în contact cu pacientul care lucrează la MAI, în vârstă de 60 de ani. Pacienta cu numărul 30 este medic în spital. Femeia este cea de-a cincea persoană infectată de bărbatul care ar fi mințit că ar fi călătorit în țări infectate cu coronavirus, informează Adevărul.ro.

UPDATE ORA 19.50 Au fost confirmate trei  cazuri de coronavirus în Timișoara, potrivit Observator.ro. Este vorba despre o persoană din Timil, Caraș-Severin și Hunedoara. Numărul persoanelor infectate a ajuns la 28, ceea ce înseamnă că România a intrat în scenariul al doilea. Astăzi, 10 martie au fost confirmate cele mai multe cazuri.

De asemenea, O femeie de 60 de ani din Focşani, care a revenit din nordul Italiei şi a făcut febră, a fost transportată, marţi seară, cu izoleta de la domiciliul său, unde se afla în autoizolare, la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Focşani, informează vrancea24.ro. Femeia era izolată la domiciliu din 19 februarie.

UPDATE 16.50 Un medic rezident din București este suspectat de coronavirus. Pe teritoriul României, astăzi, 10 martie, sunt declarate 107 persoane în carantină instituționalizată pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au sau nu COVID-19.

Alte 11.505 persoane sunt izolate la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Au fost înregistrate 19 dosare penale pentru infracțiunea zădărnicirea combaterii bolilor.

centru carantina coronavirus
Așa arată un centru de carantină din China

UPDATE Numărul cazurilor de COVID-19 a urcat la 30

UPDATE ORA 16.20 Astăzi au fost confirmate opt cazuri. Trei dintre ele sunt rude ale bărbatului în vârstă de 60 de ani din MAI depistat cu coronavirus luni seara, 9 martie. Trei sunt cetățeni care au călătorit în Israel, Germania și Marea Britanie, iar unul este contact al primului infectat din București.

Prima persoană confirmată astăzi cu COVID-29, în vârstă de 31 de ani  a luat contact cu primul pacient depistat cu coronavirus din Bucuresti. Al doilea caz este un bărbat în vârstă de 31 de ani din București, care a luat contact cu bărbatul în vârstă de 60 de ani depistat cu coronavirus luni seara, 9 martie. Fiica însărcinată în vârstă de 30 de ani și nepotul de 3 ani ai bărbatului din MAI au fost și ei testați pozitiv cu coronavirus. Ultimele patru victime sunt un bărbat în vârstă de 36 de ani din București și o femeie în vârstă de 35 de ani care au fost plecați în Israel.  Un bărbat în vârstă de 34 de ani din București care a fost plecat recent în Marea Britanie, și o femeie în vârstă de 41 de ani din București care s-a întors recent din Germania. Toate cele opt persoane au fost testate pozitiv marți, 10 martie cu coronavirus.

Secretarul de stat al MAI, Nelu Tăraru a declarat că România se pregătește pentru trecerea în etapa a II-a a scenariului. „Suntem la un caz distanță pentru declanșarea unui al doilea scenariu„.

Sunt patru scenarii:

-scenariul I: 0-25 de cazuri

-scenariul II: 26-100 de cazuri

-scenariul III: 101-2000 de cazuri

-scenariul IV: peste 2000 de cazuri

UPDATE: Există patru scenarii

Acesta a precizat că se vor lua măsuri pentru separarea secțiilor în spitale pentru coronavirus  vor anula operații.  Se așteaptă luarea unor măsuri mai aspre: separarea secțiilor în spitale pentru coronavirus, anularea unor operații care nu sunt urgente, un control mai amănunțit la granițe indiferent de zona din care se vine.

UPDATE: ORA 16:00. Grupul de comunicare strategică a informat că au fost depistate încă cinci cazuri de infecție cu coronavirus în București. Cele cinci cazuri se presupun a fi colegi de muncă  ale norei bărbatului în vârstă de 60 de ani, de la Primăria Municipiului București. De asemenea, Spitalul MAI se află în carantină totală.

Gabriela Firea a făcut anunțul public pe pagina sa de Facebook: „Inca 3 persoane cu test pozitiv de coronavirus in Bucuresti! Fiul, nora si nepotul domnului de 60 de ani, declarat aseara bolnav de COVID 19. Multa sanatate! Putere medicilor si asistentelor de la Spitalul Victor Babes.

Ancheta epidemiologica a DSP, pentru persoanele cu care au intrat in contact, continua.

Se impun masuri sporite de dotare a spitalelor, Ambulantei, Smurd – ului, DSP cu toata aparatura si tratamentele necesare, igiena, dezinfectie, evitarea locurilor aglomerate, inchiderea tuturor scolilor si gradinitelor pana dupa Paste, interzicerea evenimentelor culturale, sportive, de orice natura.
Cooperare. Responsabilitate. Actiune„.

Potrivit Digi24, fiul, nora și nepotul bărbatului depistat cu coronavirus luni seara, au fost testați marți pozitiv. La acest moment sunt confirmate 20 de cazuri cu coronavirus în România.

Pe site-ul oficial Visalist.io nu au fost înregistrate cele trei cazuri.

Nora bărbatului infectat lucrează la Primărie

Primarul general al Capitalei a precizat că nora bărbatului în vârstă de 60 de ani din București infectat cu coronavirus, este angajată la primărie.

Aceasta este internată la Spitalul Victor Babes, împreună cu soțul și fiul ei, iar colegii acesteia au intrat în izolare la domiciliu.

Vă reamintim că bărbatul în vârstă de 60 de ani este ofițer în rezervă al MAI. Bărbatul a fost internat în data de 5 martie având o simptomatologie total diferită față de definiția de caz pentru pacienții infectați cu coronavirus.

La câteva zile după internare, pacientul, a dezvoltat o simptomatologie pulmonară foarte agresivă fapt ce i-a determinat pe medicii care îl aveau în observație să solicite în data de 9 martie efectuarea testului pentru COVID-19.

De altfel, în data de 9 martie, luni, o femeie de 73 de ani din Buzău a fost depistată cu coronavirus.

Hartă Coronavirus

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: