Redactia.ro
Home » Știri » Informații îngrijorătoare despre starea mezzosopranei Maria Macsim Nicoară. Există posibilitatea ca artista să nu mai poată vorbi

Informații îngrijorătoare despre starea mezzosopranei Maria Macsim Nicoară. Există posibilitatea ca artista să nu mai poată vorbi

Soprana Maria nicoara

Detalii înfiorătoare despre cazul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară după ce aceasta ar fi căzut pe scări. Medicii care se ocupă de artistă au precizat că aceasta a ieșit din comă, dar nu poate să vorbească și are și un deficit motor.

Starea de sănătatea a artistei Maria Macsim Nicoară: “Posibil să nu mai vorbească niciodată”

Medicii de la Spitalul Neurochirugical din Iași care se ocupă de cazul mezzosopranei Maria Nicoară au oferit detalii despre starea de sănătatea a artistei. Cântăreața este internată la Anestezie și Terapie Intensivă, iar medicii sunt rezervați în ceea ce privește starea de sănătate a acesteia.

Conform acestora, soprana ar fi ieșit din comă, dar starea de sănătatea a acesteia este în continuare la fel de gravă. Se pare că Maria Macsim Nicoară nu poate vorbi și nu urmărește cu privirea având și un deficit motor.

Specialiștii au menționat că soprana va rămâne internată până în momentul în care starea sa de sănătate se va ameliora.

Acum este greu să spunem care ar fi şansele de recuperare, în general asta se poate evalua după un an de zile de tratament şi recuperare, iar aici nu vorbim doar de recuperare neuro-motorie, ci inclusiv de recuperarea vorbirii.

Având în vedere traumatismul suferit, probabil va recupera parţial din funcţiile motorii, nu ştim însă dacă şi cele cognitive“,, a declarat un medic de la spitalul de Neurochirurgie Iași.

De asemenea, medicul a subliniat faptul că aceste complicații ar fi putut apărea din cauza statului prea mult în pat.

Soprana Maria Macsim Nicoară ar fi suferit un accident casnic

Pe 10 mai, mezzosoprana Maria Nicoară din Iași a fost internată la spitalul de Neurochirurgie după ce a fost preluată de acasă de o ambulanță SMURD care a intubat-o pe loc.

La sosirea medicilor de pe ambulanță, s-a constatat că femeia a suferit un traumatism cranio-cerebral, după ce ar fi căzut pe scări.

Conform unor surse judiciare, artista ar fi consumat băuturi alcoolice în ziua accidentului, deoarece testele au arătat că avea o alcoolemir de cel puțin 2 la mie în momentul evenimentului tragic.

Din cauza alcoolemiei mari, corpul nu se mai poate apăra, să reacţioneze, în sensul să se ţină de ceva, cum ar fi o balustradă. Sau să se apere cu mâinile, în momentul căderii”, a precizat un medic legist.

În acest caz soțul sopranei, Codrin Nicoară este anchetat de autorități după ce s-a aflat că acesta era violent cu soția sa.

Loading...