Redactia.ro
Home » Știri » Intră în vigoare DE AZI. Amenzi de 6000 de lei pentru românii care stau la bloc! Ce este interzis să faci

Intră în vigoare DE AZI. Amenzi de 6000 de lei pentru românii care stau la bloc! Ce este interzis să faci

GALERIE FOTO (2) Amenzi de 6000 de lei

Amenzi de 6000 de lei pentru românii care nu se conformează noii legi. Intră în vigoare chiar astăzi!

Românii care tulbură liniștea vecinilor în mod repetat vor avea de achitat, din această lună, amenzi mai mari decât în prezent. Noua lege a fost oficializată spre sfârșitul anului trecut și care va intra în vigoare pe 26 ianuarie 2020. Amenzile pentru cei care își deranjează în mod repetat vecinii vor porni de la 2.000 de lei.

Persoanele care vor tulbura în mod repetat liniștea publică și își vor deranja vecinii cu zgomote puternice în orele de liniște și cu muzică la volum mare vor fi amendate sau li se va impune să presteze ore de muncă în folosul comunității, conform Legii nr. 192/2019, care a fost publicată în Monitorul Oficial în octombrie 2019 și care se va aplica din 26 ianuarie 2020.

Concret, legea aduce modificări în ceea ce privește valoarea amenzilor pentru tulburarea liniștii publice. Totodată, ea aduce un regim sancționator mai dur pentru cei care, în 24 de ore, sunt iar reclamați pentru gălăgie.

Mai exact, cei care își deranjează în mod repetat vecinii (asta înseamnă, conform legii, „repetarea contravențiilor (…) într-un interval de 24 de ore de la constatarea primei fapte”) vor primi amenzi cuprinse între 2.000 și 3.000 de lei. Această sancțiune se va aplica celor care deranjează în timpul orelor de liniște, respectiv între orele 22:00 și 8:00 și orele 13:00 și 14:00. Mai mult decât atât, legea nouă stabilește ca alternativă la această amendă sancțiunea muncii în folosul comunității: între 70 și 120 de ore de muncă.

Tot cu o amendă mai mare (între 3.000 și 6.000 de lei) sau cu ore de muncă în folosul comunității (între 100 și 150) vor fi pedepsiți și cei care vor organiza petreceri private și care vor folosi aparaturi muzicale care pot tulbura liniștea locuitorilor (fie că petrecerile au loc în corturi, în spații neacoperite sau în alte amenajări din apropierea locuințelor sau a imobilelor cu caracter social din orașe). Și această sancțiune se aplică tot în cazul în care fapta se repetă într-un interval de 24 de ore, scrie avocatnet.ro.

Vor fi probleme foarte mari pentru acești români. Riscă amenzi de până la 6 mii de lei și peste o sută de ore de muncă în folosul comunității dacă îi deranjează pe vecini cu bormașina ori cu petreceri gălăgioase.

Amenzi de 6000 de lei

Dacă recidivăm, sancţiunile sunt şi mai dure. Noile prevederi intră în vigoare schiar de astăzi.

Mare atenție atunci când ascultați muzică sau faceți mici lucrări de amenajare în locuință. Sancțiunile pentru cei care îi deranjează pe vecini cresc semnificativ. Este vorba de amenzi care pot ajunge până la 6.000 de lei și până la 150 de ore de muncă în folosul comunității.

Noua lege prevede amendă între 200 și 1.000 de lei pentru cei care tulbură liniștea vecinilor folosind orice aparat sau strigăte și larmă. Dacă fapta se repetă în 24 de ore, amenda se ridică la 1.500 de lei și 100 de ore de muncă în folosul comunității.

Vor fi sancționați și cei care deranjează vecinii noaptea sau la prânz. Amenda ajunge la 3.000 de lei și 120 de ore de muncă în folosul comunității dacă fapta se repetă. Și cei care organizează petreceri sunt vizați de noile măsuri. În primă fază, sancțiunea este cuprinsă între 2.000 și 3.000 de lei, iar dacă nu se conformează vor avea de plătit între 3.000 și 6.000 de lei, și, bineînțeles până la 150 de ore de muncă în folosul comunității.

Loading...