Redactia.ro
Home » Știri » La ce oră a murit Regina Elisabeta a II-a? Când s-a stins, de fapt, din viață?

La ce oră a murit Regina Elisabeta a II-a? Când s-a stins, de fapt, din viață?

Regina Elisabeta a II-a, cel mai longeviv monarh al Regatului Unit, a murit la Balmoral la vârsta de 96 de ani, după ce a domnit timp de 70 de ani. Familia sa s-a adunat la moșia sa din Scoția, după ce joi, la începutul zilei, au crescut îngrijorările cu privire la starea sa de sănătate.

Regina a urcat pe tron în 1952 și a fost martora unor schimbări sociale enorme.

Odată cu moartea ei, fiul ei cel mare, Charles, fostul Prinț de Wales, va conduce țara în doliu, în calitate de nou rege și șef de stat pentru 14 regate din Commonwealth.

Liz Truss a aflat că Regina Elisabeta a II-a a murit la ora 16.30, după ce s-a răspândit un zvon în Parlament

La prânz, în jurul orei 12.35, Palatul Buckingham a emis o declarație în care se spune că medicii sunt îngrijorați pentru starea de sănătate a reginei.

Purtătorul de cuvânt al Camerei Comunelor, Lindsay Hoyle, a declarat:

„Știu că vorbesc în numele întregii camere când spun că îi transmitem cele mai bune urări Majestății Sale Regina și că ea și familia regală se află în gândurile și rugăciunile noastre în acest moment”.

Apoi, Liz Truss a fost informată de decesul Reginei astăzi, la ora 16.30, a declarat purtătorul de cuvânt oficial al premierului, potrivit The Guardian.

Vestea a fost apoi confirmată națiunii la ora 18.31. Palatul Buckingham a spus într-o declarație:

„Regina a murit în mod pașnic la Balmoral în această după-amiază. Regele și Regina Consort vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor întoarce la Londra mâine”.

Doamna Truss a spus că a fost „trecerea celei de-a doua epoci elisabetane” și a încheiat un discurs spunând „Dumnezeu să-l salveze pe Rege”. Ea se referă la Charles, noul rege, ca fiind Regele Charles al III-lea, spunând:

„Astăzi, Coroana trece, așa cum a făcut-o timp de mai bine de o mie de ani, la noul nostru monarh, noul nostru șef de stat, Majestatea Sa Regele Charles al III-lea”.

Clarence House a confirmat că Charles va fi cunoscut sub numele de Regele Charles al III-lea. Iar Palatul Kensington confirmă că Kate și William vor fi cunoscuți sub numele de Ducele și Ducesa de Cornwall și Cambridge.

Surse britanice susțin că Regina Elisabeta a II-a a murit în jurul orei 12.00

Deși, anunțul oficial a fost făcut la ora 18.30 (ora 20.30 la București), surse britanice susțin că regina a murit în jurul orei 12.00.

 

Sursa foto: metro.co.uk

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: