Redactia.ro
Home » Stiri Locale » Mirela Ștefanache își povestește viața online. De la ororile din orfelinatele băcăuane, la cerșit în Suedia

Mirela Ștefanache își povestește viața online. De la ororile din orfelinatele băcăuane, la cerșit în Suedia

Mirela Ștefanache

Abandonată după botez, trecută prin centre de plasament, abuzată sexual, campioană la arte marțiale, trimisă la cerșit în Suedia. Este povestea unei tinere originare din Comănești care a găsit puterea să descrie toate aceste experiențe pe un blog.

Miliarde de oameni și tot atâtea povești. Asta găzduiește planeta asta mare. Câteva dintre ele le cunoaștem, iar presa de multe ori a dat un titlu cu priză la public: Viața bate filmul. Și chiar așa e. Nu de puține ori, poveștile unor oameni simpli au ajuns ecranizări de succes sau bestsellere. În acest registru ne încadrăm și noi astăzi și vă aducem o poveste incredibilă. Autoarea ei este o tânără băcăuancă, acum plecată din țară, care a decis să-și descrie povestea vieții, și nu numai, pe un blog. Ea este Mirela Ștefanache și acum trăiește în Suedia.

Mirela Ștefanache își povestește viața online. Chiar se întâmplă așa ceva?

Mirela este născută în 1984, undeva în zona Comănești. În povestea ei intitulată „The Punishment” (Pedeapsa) și postată pe blogul personal, Mirela scrie cum a venit pe lume și cum la botez a fost abandonată chiar la biserică. Așa a început calvarul vieții ei, odată cu sosirea într-un orfelinat din Comănești. După ce a împlinit vârsta de 6 ani a fost transferată la Centrul de Plasament nr.2 de pe strada Henri Coandă din Bacău.

Povestea Mirelei prezintă cu lux de amănunte toate nenorocirile prin care a trebuit să treacă, de la bătăile încasate de la instructoare sau de la fetele mai mari și până la abuzuri sexuale. O altă parte remarcantă a poveștii surprinde un episod în care a venit după ea tatăl ei, care a luat-o acasă cu intenția de a o vinde. Povestea în ansamblu este cutremurătoare și te acaparează, și nu îți vine să crezi că astfel de lucruri se pot întâmpla în zilele noastre.

După împlinirea vârstei de 18 ani, Mirela Ștefanache a fost transferată la Asociația Betania. Apoi, de la 19 ani a început să practice artele marțiale, qwan kido, la clubul Bao Bacău, fiind pregătită de antrenorul Valerică Diumea, despre care Mirela spune că i-a fost ca un tată. Mai mult decât atât, în anul 2011 a reprezentat România la o competiție în Maroc, unde a reușit să se încununeze cu titlul de campioană mondială, eveniment subliniat profund de presa locală la vremea respectivă.

Citește articolul integral pe desteptarea.ro

Loading...