Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Moș Victor trăia singur într-o casă fără curent și geamuri. Într-o zi, un motociclist i-a bătut la ușă. Incredibil cum i s-a schimbat viața bătrânului

Moș Victor trăia singur într-o casă fără curent și geamuri. Într-o zi, un motociclist i-a bătut la ușă. Incredibil cum i s-a schimbat viața bătrânului

GALERIE FOTO (4)

Victor Tatalescu era cunoscut drept “moșul” de 80 de ani din satul Plopi, comuna hunedoreană Bretea Romana. Bătrânul și-a dus zilele într-o cocioabă mică și dărăpănată ani la rând. Viața grea i-a pregătit cea mai frumoasă surpriză pentru o bătrânețe mai ușoară.

Copleșit de probleme de sănătate, Moș Victor nu a mai putut de la o vreme nici măcar să-ți cârpească locuința, așa se face că a rămas fără curent și fără geamuri.

Moș Victor trăia într-o casă fără curent și geamuri

Într-o zi ca oricare alta pentru bunicul Victor, un motociclist i-a bătut la ușă. Când a văzut cine era în fața casei, bătrânul a rămas împietrit. Și tânărul nu era singur.

Niciodată nu s-ar fi așteptat moș Victor ca în fața casei lui să vină o mână de oameni puternici, veniți să-i dea vestea care i-a schimbat viața.

Tinerii cu suflet mare, implicați într-o campanie umanitară, au aflat de greutățile și neajunsurile lui Moș Victor, așa că i-au promis bătrânului că-l mută în casă nouă.

Zis și făcut! Cu sprijinul mai multor oameni generoși, oamenii au reușit să facă rost de o locuință modulară.

În scurt timp, în curtea bătrânului, și-a făcut loc noua locuință, deja montată și gata de locuit. Moș Victor s-a putut muta imediat în ea, unde are tot ce-i trebuie: căldură, un pat nou, geamuri termopan, dar și o sobă de teracotă pe lemne, toate cele necesare unui trai decent.

“Mosu’, o venit casa!”, vestea primită cu lacrimi în ochi

Noua casă a lui Moș Victor are o lungime de șase metri și o înălțime de 2,7 metri. Cu o greutate de trei tone, a fost adus cu camionul tocmai de lângă Alexandria, de la un tânăr care l-a pregătit pentru a putea fi locuit. Acesta e echipat cu panouri foto-voltaice pentru iluminat, dar și pentru încălzire și are inclusiv toaletă.

A fost forfotă mare până când noua locuință a fost pusă pe poziții cu ajutorul unei macarale.

„Suntem vreo 12 oameni acum aici. Urmeaza sa fie descarcat containerul. De dimineata lucram in continuu sa indreptam terenul pe care acesta va fi amplasat. I-am facut si acoperis, pe care il vom monta astazi si maine. Containerul are in interior tot ce trebuie. O soba pe lemne, un pat nou, toaleta, chiuveta, caldura, lumina… De maine (n.red. de astazi) „bunicul Victor” se poate muta in ea. In vechea casa, daca ii putem spune asa, nu mai avea cum sa locuiasca. E o casa din chirpici, care sta sa se darame”, a declarat la aceea vreme Marius Achim – „Achimoto”, presedintele Asociatiei „Free Bikers” Hunedoara.

„Mosu’, o venit casa!”, a strigat unul dintre baieții de afară, când totul a fost gata. Bătrânul a primit vestea cu mare bucurie si cu lacrimi in ochi, care îi curgeau pe chipul care multă vreme nu a mai schițat vreun zâmbet.

Moș Victor, fără venit după o viață de muncă

Victor Tatalescu, bătrânul din satul hunedorean Plopi, a ajuns să nu aibă niciun venit la bătrânețe, deși a muncit o viață întreagă, inclusiv în Armata Română. S-a mulțumit să-și după viața în casa mică și dărăpănată, care risca în orice moment să se prăbușească.

De când cu noua casă. Moș Victor nu a mai trebuit să își facă griji de frig și vânt.

Gestul tinerilor care s-au implicat în toată această acțiune pentru Moș Victor a impresionat întreaga comunitate din satul Plopi.