Redactia.ro
Home » Știri » Motivul emoționant pentru care sicriul cu Prințul Philip a fost dus în capela privata a Reginei Elisabeta

Motivul emoționant pentru care sicriul cu Prințul Philip a fost dus în capela privata a Reginei Elisabeta

Ducele de Edinburgh va fi înmormântat azi, 17 aprilie, la Capela St. George a Castelului Windsor. Însă, de la trecerea lui în neființă și până astăzi, sicriul acestuia a fost depus la o capelă privata a Reginei Elisebeta, pe care chiar el a creat-o acum mulți ani.

Cum arată capela în care trupul său neînsuflețit a fost depus

În urma unui incendiu izbucnit în 1992, la Castelul Windsor, Prințul Philip a decis ca una dintre camerele castelului să fie transformată într-o cameră de rugăciune, pentru soția sa, Regina Elisabeta.

Potrivit unei informări oficiale, sicriul Ducelui de Edinburgh a fost depus chiar aici încă de la decesul său. Camera este alăturată apartamentului privat al Reginei, astfel ea a putut veghea la căpătâiul soțului ei în tot acest timp.

Camera de rugăciune a fost prezentată anterior chiar de către Prințul Philip

Într-o filmare mai veche, Prințul Philip a făcut un tur al acestei camere de rugăciuni și a motivat existența ei. El preciza atunci că odată cu renovarea Castelului Windor a dorit ca soția sa să aibă un loc de rugăciune privat, la care să aibă acces direct din dormitorul regal.

În video respectiv, Prințul Philip explică detaliile capelei, dar și totul despre pasajul care duce la ea. „A trebuit să schimb infrastructura camerei. Există un pasaj mic care duce aici”, spune el pe filmare.

Amintim că înmormântarea Prințului Philip va avea loc astăzi, la ora 17:00 a României, iar membrii familiei sale vor fi prezenți. Chiar și nepotul său, Prințul Harry, a zburat special din Los Angeles pentru a-l conduce pe ultimul drum.

De ce nu abdică regina Elisabeta a 2-a

Mulți s-ar fi așteptat ca Regina Elisabeta a II-a să se retragă din atribuțiile publice odată cu moartea soțului ei. Însă, acest lucru nu va fi posibil niciodată. Și asta pentru că regele unei monarhii este considerat alesul lui Dumnezeu și, prin urmare, menit să conducă până în ultima clipă a vieții.

În plus, la 21 de ani, atunci când Regina a urcat pe tron, aceasta a făcut o promisiune supușilor ei. „Regina Elisabeta nu va abdica niciodată pentru care are o datorie și o onoare de dus, iar toate aceste responsabilități sunt atât de adânc înrădăcinate în ea, așa cum au fost și în Prințul Philip.”, spune un analist regal.