Redactia.ro
Home » Stil de viață » Nea Petru vinde mături în piață ca să strângă bani pentru copilul bolnav. A venit la Poliție cu o sacoșă în mână. Oamenii legii nu și-a mai putut stăpâni lacrimile

Nea Petru vinde mături în piață ca să strângă bani pentru copilul bolnav. A venit la Poliție cu o sacoșă în mână. Oamenii legii nu și-a mai putut stăpâni lacrimile

GALERIE FOTO (3)

Povestea cât se poate de reală a lui Nea Petru i-a lăsat pe mulți cu ochii în lacrimi! Gestul său arată că sufletul mare este cea mai de preț comoară a omului și nu banul. Deși este un simplu vânzător de mături de paie dintr-o piață din Galați, cine l-a întâlnit pe Petru măcar o dată, îl va ține minte o viață.

Vrânceanul Petru Biru, în vârstă de 57 de ani, trăiește doar din ajutorul social pe care-l primește pentru copilul său bolnav de autism și din banii pe care mai reușește să-i strângă din vânzarea măturilor din paie în Piața Mare din Galați.

Omul a găsit, luni dimineață, o sacoșă în care erau mai multe acte și aproape 1.000 de lei. Banii puteau fi de mare ajutor pentru el și copilul său bolnav de autism, însă nea Petru s-a dus cu tot ce a găsit la secția de Poliție.

„Când am văzut acte, care se fac greu, dar mai ales certificatul de deces, nici nu mi-a trecut prin cap să nu vin la Poliţie. Nu mai spun de bani cine ştie câtă nevoie avea de ei. Nu puteam să mă bucur eu de necazul unui om”, a declarat Petru Biru polițiștilor de la secție.

Deși stă mai departe de Galați, bărbatul venise în Piața Mare a orașului ca să-și mai vândă câteva mături pentru un ban în plus. Și chiar dacă nu i-a mers deloc bine cu vânzarea, nea Petru nu s-a gândit nicio secundă să își însușească banii găsiți.

Impresionați până la lacrimi de fapta lui nea Petru, poliștii s-au mobilizat rapid și au găsit-o pe cea care pierduse banii și actele.

Nu mică le-a fost mirarea agenților când au dat peste o pensionară, în vârstă de 77 de ani, căreia îi murise recent soțul. Cei 934 de lei găsiți de nea Petru era suma primită ca ajutor de înmomântare care aveau să-i fie de mare folos femeii. Ecaterina Radu a mulțumit cu lacrimi în ochi celui care i-a înapoiat banii.

„Era să mor când am văzut că am pierdut şi bani şi acte. M-am dus pe unde am fost, dar nu am găsit nimic. Cred că atunci când am trecut mapa dintr-o parte în alta, au căzut. Îi mulţumesc din inimă celui care mi-a dat totul înapoi, să îi dea şi să vă dea Dumnezeu sănătate “, a spus pensionara din Galați care pierduse sacoșa cu bani și acte.

Femeia le-a mărturisit polițiștilor că nici nu vede prea bine, urmând să se opereze cataractă, așa că doar o minune a ajutat-o să primească înapoi cele pierdute. I-a mulțumit din tot sufletul lui nea Petru pentru că nici nu știa cum s-ar fi descurcat fără acei bani.

Gestul plin de omenie a lui nea Petru i-a impresionat pe toți. În semn de recompense pentru fapta sa, echipa Poliției Locale Galați i-a pregătit lui Biru Petru câteva daruri, “cadouri ca semn de preţuire a gestului său”, a precizat Petrică Hahui de la Poliţia Locală Galaţi.