Redactia.ro
Home » Știri » O atletă paralimpică medaliată cu aur a fost eutanasiată

O atletă paralimpică medaliată cu aur a fost eutanasiată

O atletă paralimpică medaliată cu aur, a fost eutanasiată

Atleta paralimpică, Marieke Vervoort, a fost eutanasiată, marți, în Belgia. Atleta suferea de o boală degenerativă incurabilă la coloana vertebrală.

O atletă paralimpică medaliată a fost eutanasiată

Potrivit Mediafax, atleta paralimpică medaliată cu aur, Marieke Vervoort, în vârstă de 40 de ani a fost eutanasiată, marți, în Belgia. Marieke a fost diagnosticată la vârsta de 14 ani cu o boală degenerativă incurabilă la coloana vertebrală. Atleta a susținut întotdeauna dreptul la eutanasiere, care este legală în Belgia.

Sunt foarte speriată, dar eutanasia îmi conferă liniște pentru că știu că atunci când va fi prea mult pentru mine, am o alternativă. Nu mai vâd moartea ca în urmă cu câțiva ani. Pentru mine, moartea este ca o operație. Mergi la somn și nu te mai trezești niciodată. Pentru mine este ceva liniștitor, a spus Marieke.

În 2012, atleta a fost medaliată cu aur și argint la Jocurile Paralimpice de la Londra, la proba de curse în scaun cu rotile. În 2016, Marieke a mai câștigat două medalii la Rio de Janeiro.

Mesajul de adio al Mariekei

Înainte să își pună capăt vieții prin eutanasie asistată, Marieke a postat un ultim mesaj pe Instagram, în care apare și o imagine cu ea în timpul unei competiții sportive, alături de mesajul. „Nu pot uita amintirile!”.

Deși în urmă cu trei ani atleta se gândea să își pună capăt zilelor după încheierea Jocurilor de la Rio din 2016, aceasta a continuat să trăaiască pentru că, încă se bucura de viață.

Se pare însă, că durerile pe care aceasta le avea, au devenit insuportabile. Boala de care suferea o făcea neputincioasă. Belgianca leșina, avea crize de epilepsie, dureri groaznice și urma să orbească. Atleta a povestiti într-un interviu că le-a scris o scrisoare celor dragi pe care să o citească după ce va muri.

Vreau ca oamenii să îşi amintească faptul că Marieke a fost cineva care a trăit din plin şi s-a bucurat de fiecare moment”, spunea sportiva.

Citeste si:Caz nou de dispariție. O fată de 17 din Prahova a plecat la școală, dar nu a mai revenit acasă

Loading...