Redactia.ro
Home » Stil de viață » O femeie din Timișoara a luat un om al străzii acasă. N-o să îți vină să crezi ce a urmat

O femeie din Timișoara a luat un om al străzii acasă. N-o să îți vină să crezi ce a urmat

GALERIE FOTO (2)

O poveste inedită a luat naștere chiar în Timișoara. O tânără curajoasă a adoptat un om al străzii. Mare i-a fost uimirea să afle cine este de fapt bărbatul. Pare a scenariu de film, dar este real! Cine este femeia și care este povestea celor doi.

O tânără din Timișoara a luat acasă un om al străzii

Anca este o tânără de 27 de ani din Timișoara. Ea a fost curajoasa cu suflet mare care l-a luat acasă pe omul străzii la acea vreme, Ciprian Gataiantu. Tânără a fost atât de miloasă în privința sa încât l-a luat acasă, i-a oferit o masă caldă și un pat unde să doarmă. Totul s-a petrecut într-o zi friguroasă de februarie. Mare i-a fost uimirea tinerei atunci când a aflat că Ciprian Gataianu a terminat o școală profesională și a muncit în construcții, vorbind fluent engleza. Bărbatul a lucrat 23 de ani în America.

Am mers 30 de minute pe jos, pentru ca am hotarat impreuna sa nu asteptam autobuzul, ci sa ne plimbam. E nascut in 13.03.1945, e un om extraordinar si foarte destept. Stie foarte bine italiana si engleza, mai ales engleza intrucat a stat in America (Chicago) timp de 23 de ani, plecand din Romania la varsta de 34 de ani. Din cauza dorului de casa, de mama si a catorva probleme personale a hotarat sa revina in Romania acum aproximativ 15 ani.

In Romania nu mai avea pe nimeni in afara de mama lui (tatal lui murise la o luna dupa plecarea lui in SUA). In Romania nu avea copii sau sotie. Cu alte cuvinte, acum e singur pe lume, fratele lui a murit anul trecut, si traieste cu un ajutor social de 130 de lei pe luna, stand intr-o casa darapanata, mostenita de la parinti, cu o camera fara incalzire. Are 18 ani de lucru in Romania, dar nu mai are carte de munca sau acte doveditoare. A lucrat opt ani in SUA cu acte, in rest la negru.”, a povestit Anca.

Anca luptă să îl ajute pe Ciprian

Aflându-i povestea, Anca a fost ferm convinsă că acest om trebuie ajutat să nu se mai întoarcă pe străzi. Ea a declarat că îl consideră prietenul ei. Mai mulți oameni i-au trimis haine, iar Ciprian încet începe să se pună pe picioare. Anca a mărturisit că îl va ajuta să își găsească un loc de muncă pentru a putea trăi decent.

Il voi ajuta sa le rezolve…incet, incet…I-am promis asta.. De azi…e bunicul meu…prietenul meu. In concluzie: Iubiti-va aproapele ca pe voi insiva si D-zeu va va rasplati inzecit!„, a mai povestit Anca.