Redactia.ro
Home » Știri » O nouă selecție a rezerviștilor voluntari. Ce se întâmplă cu cei declarați admiși

O nouă selecție a rezerviștilor voluntari. Ce se întâmplă cu cei declarați admiși

GALERIE FOTO (4)O nouă selecție a rezerviștilor voluntari

Batalionul 812 Infanterie ”Bistrița”, în colaborare cu Centrul Militar Județean Bistrița-Năsăud, a anunțat o nouă selecție a rezerviștilor voluntari.

O nouă selecție a rezerviștilor voluntari. Ce se întâmplă cu cei declarați admiși

Batalionul 812 Infanterie ”Bistrița”, în colaborare cu Centrul Militar Județean Bistrița-Năsăud, găzduiește în această perioadă o nouă selecție a rezerviștilor voluntari. Candidații din Bistrița Năsăud, Maramureș și Mureș au mers joi dimineață pentru face triajul epidemiologic. Aceștia au fost testați psihologic și au dat o probă sportivă. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naționale.

Cei care au fost declarați admiși vor aștepta pentru analizele medicale și în final repartiția pe funcții. ”Candidații din județele Bistrița-Năsăud, Maramureș și Mureș au luat cu asalt dis de dimineață intrarea în cazarmă. După un atent triaj epidemiologic, aceștia au fost îndrumați spre locurile de desfășurare a probelor unde au fost evaluați psihologic și le-au fost testate capacitățile fizice. Pentru cei declarați admiși, urmează analizele medicale și în final repartiția pe funcții”, informează Brigada 81 Mecanizată.

Dispoziții noi privind statutul rezerviștilor voluntari

Rezerviștii voluntari provin din rezerviști și din rândul cetățenilor care nu au îndeplinit serviciul militar activ, dar care optează pentru îndeplinirea serviciului militar în rezervă. Aceștia pot fi cadre militare rezerviști voluntari sau soldați și gradați rezerviști voluntari. Cetățenii care vor să devină rezerviști voluntari trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 55 de ani, cei care optează pentru cadre militare rezerviști voluntari și între 18 și 50 de ani, cei care optează pentru soldați și gradați rezerviști voluntari.

În afară de vârstă, trebuie să îndeplinească, cumulativ, şi următoarele condiții:

♦ să îndeplinească criteriile generale și specifice de recrutare și selecție a rezerviștilor voluntari, stabilite prin ordin al ministrului apărării naționale;

♦ să nu fi fost condamnați penal printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, cu excepția situației în care cei condamnați au fost reabilitați sau amnistiați;

♦ să nu facă parte din organizații interzise de legislația română și să nu fie membri ai unor organizații incompatibile cu regulile, activitățile și atribuțiile specifice profesiei militare;

♦ să nu aparțină unor culte, asociații religioase sau grupări religioase care, potrivit legii, contravin normelor de păstrare a ordinii publice, precum și celor care încalcă bunele moravuri sau afectează desfășurarea profesiei militare;

♦ să cunoască limba română, scris și vorbit.

Selecția este obligatorie pentru toți cetățenii care optează să devină rezervist voluntar, indiferent dacă au satisfăcut sau nu serviciul militar în unadintre formele prevăzute de lege. După selecție, cei declarați admiși, care nu au îndeplinit serviciul militar sau sunt instruiți în alte arme decât cea a funcției pe care o urmează să o încadreze, semnează un angajament prin care se obligă ca, după finalizarea perioadei de instruire inițială, să încheie contractul ca rezervist voluntar.

Cetățenii care au îndeplinit serviciul militar activ în arma și specialitatea militară a funcției în care urmează a fi încadrați nu parcurg programul de instruire inițială. MApN poate încheia contracte, cu durata de maximum 3 ani fiecare, cu rezerviștii proveniți din rândul cadrelor militare, soldaților și gradaților profesioniști, care au încetat raporturile de serviciu și îndeplinesc condițiile menționate mai sus.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: