Redactia.ro
Home » Stil de viață » Povestea bizară a familiei care se deplasează doar în patru labe. Oamenii de știință vin cu explicația

Povestea bizară a familiei care se deplasează doar în patru labe. Oamenii de știință vin cu explicația

Misterul familiei care merge în patru labe.

Descoperirea unei familii din sudul rural al Turciei a șocat oamenii de știință din întreaga lume, dând naștere unui mister care a intrigat comunitatea academică timp de ani de zile. Ceea ce a început ca o cercetare pentru a înțelege modul unic de deplasare al membrilor acestei familii a evoluat într-o călătorie fascinantă în lumea geneticii și a medicinii.

Misterul familiei Ulas

Familia Ulas a intrat în atenția publicului și a oamenilor de știință când s-a descoperit că șase dintre membrii săi, dintr-un total de 18 copii, nu puteau să meargă în poziție verticală, ci se deplasau în patru labe, adoptând un mod de mers asemănător cu cel al ursului. Această condiție rară a fost denumită „mersul ursului”, iar descoperirea acestei familii a devenit subiect de interes pentru comunitatea științifică.

În timp ce unii oameni de știință turci credeau că familia „a involuat”, psihologul evoluționist Nicholas Humphrey a respins această concluzie, considerând-o jignitoare și iresponsabilă din punct de vedere științific. El și echipa sa au început să investigheze această anomalie pentru a găsi o explicație științifică.

Testele și scanările neurologice inițiale nu au oferit răspunsuri clare. Cu toate acestea, o echipă de la Universitatea Aarhus din Danemarca a reușit în cele din urmă să identifice o mutație genetică extrem de rară în cadrul familiei Ulas. Această mutație a fost asociată cu sindromul de ataxie cerebeloasă, retard mental și dezechilibru (CAMRQ), o afecțiune care afectează echilibrul și coordonarea motorie.

Ce semnifică Sindromul CAMRQ

Sindromul CAMRQ este rezultatul unei mutații genetice care interferează cu distribuția corectă a moleculelor de grăsime în celulele nervoase, conducând la leziuni cerebrale și pierderea echilibrului. Această condiție rară explică de ce membrii familiei Ulas nu puteau să meargă în poziție verticală și de ce adoptau un mod de mers asemănător cu cel al animalelor.

După ani de întrebări și studii, echipa de cercetători danezi a oferit în cele din urmă o explicație clară și științifică pentru misterul familiei Ulas. Această descoperire nu numai că aruncă lumină asupra unei anomalii genetice rare, ci și demonstrează puterea și importanța cercetării genetice în înțelegerea și tratamentul bolilor umane.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: